Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

19 Ocak 2013 Cumartesi

KADAYIFLI ŞEKERPARE


Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçine:
150 gr kadayıf
1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:Yoğurma kabına margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya,kab. tozu ve un konulup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun üzeri örterek yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde inceltin.İçine kadayıf ve ceviz karışımından koyup iki ucunu birleştirip kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin.Üzerleri kızarana kadar pişirip ilk sıcağı çıktıktan sonra yine ilk sıcağı çıkan şerbeti dökün.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

14 Ocak 2013 Pazartesi

TAHİNLİ KEK


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
un
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpalım.Sırasıyla yağ,süt ve tahini ekleyip 1-2 dk çırpalım.Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştıralım.Yağlanmış kek kalıbının her tarafına susam  serpip üzerine kek malzemesini dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Afiyet Olsun...

12 Ocak 2013 Cumartesi

KATMER POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldı kadar un
arasına:margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası açılır.İçine şeker,maya konulup az su ile maya eritilir.Süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve un konulup ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamur mayalandırılmadan 8 parçaya bölünür.Her beze tabak büyüklüğünde açılıp üzerine yumuşak margarin sürülür.Hamurlar üst üste dizilerek bitene kadar aynı işlem yapılır.En üste yağ sürülmeden yufka büyüklüğünde açılır.Sigara böreği gibi kesilip
arasına peynir konulup sarılıp tepsiye dizilir.Tepside yarım saat kadar mayalandırılıp üstüne yumurta sarısı sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

9 Ocak 2013 Çarşamba

KADAYIFLI REVANİ (KADAYIF TATLISI)


Tadanların çok beğendiği çok lezzetli bir tatlı..
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kab. tozu
200 gr kadayıf
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri alıp  çırpın.Sırasıyla yağ,un ve kab. tozunu ekleyip iyice karıştırın.En son kadayıfı elinizle küçük küçük parçalara ayırıp karışımın içine katıp tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbetini önceden pişirip soğutun.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.(1 gece dinlenirse daha güzel oluyor)Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..

5 Ocak 2013 Cumartesi

KÖFTE ve FIRINDA ÇITIR PATATES


Malzemeler:
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 tane yumurta
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Kıymayı bir kaba alalım.İçine ekmek içini,yumurtayı tuzu ve baharatları ekleyelim.Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim.İyice yoğurarak uzun parmak şeklinde köfteler hazırlayalım.Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartalım.
Et ve köftenin yanına çok yakışan hafif ve çook lezzetli bir tarif..
FIRINDA ÇITIR PATATES
Malzemeler:
3-4 tane patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik kimyon
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi yapın.Derin bir kapta zeytinyağı,tuz,kekik ve kimyonu ekleyip karıştırın.Patatesleri ekleyip harmanlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.200 derecede patatesler kızarana kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

3 Ocak 2013 Perşembe

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE

Miss gibi tarçın kokan çayın yanına çok yakışan bir kurabiye.Bir gün dinlendikten sonra tadı dahada güzel oluyor...
Malzemeler:
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 pkt vanilya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına tüm malzemeler alınıp yoğurulur.Oda sıcaklığında 30 dk dinlendirilip ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 170 derecede 20 dk pişirilir.Bir kasede tarçın ve pudra şekeri karıştırılır ılınan kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...

31 Aralık 2012 Pazartesi

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN


Herkese sevdikleriyle beraber sağlıklı,huzurlu,mutlu bir yıl geçirmesini diliyorum.2013 yılında her şey gönlünüzce geçsin.Mutlu yıllar:)))

26 Aralık 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine:
1 kase haşhaş ezmesi
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:Bir kabın içine unu alıp ortasını havuz şeklinde açın.Toz şeker ve mayayı koyup üzerine ılık süt dökün mayanın eriyip kabarmasını bekleyin.Su,yumurta,sıvı yağ,tuz ve un ilave edip karıştırıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 1 saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.Mayalanan hamuru 3 bezeye bölün.Merdane ile yufka büyüklüğünde açın.Haşhaşı sıvı yağ ile açıp içine şekeri ilave edin.Açtığınız yufkanın her yerine haşhaşlı karışımdan sürün.Üzerine ceviz serpip bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın.2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizin.Tepside 20 dk kadar mayalandırıp 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails