Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

3 Aralık 2012 Pazartesi

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Karnıbahar çiçeklere ayrılıp tuzlu suda haşlanır.Soğuduktan sonra önce una sonra yumurtaya en sonda galeta ununa bulanıp kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir...

1 Aralık 2012 Cumartesi

DONAT (DONUT)

Çook lezzetli  bir taneyle asla yetinmeyeceğiniz amerikan çörekleri...
Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 fiske tuz
4 bardak un
kızartmak için sıvı yağ
(ben bu malzemeleri yarım ölçü olarak yaptım)

Yapılışı: Bir kabın içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.İçine toz şeker ve maya konulup üzerine ılık süt dökülür.Maya eridikten sonra tüm malzemeler ilave edilip hamur yoğurulur.Yoğrulan hamurun üzeri kapatılıp ılık bir yerde yarım saat kadar mayalandırılır.Mayalanan hamur un serpilmiş tezgahta merdaneyle 1 parmak kalınlığında açılır.Bir bardakla veya yuvarlak bir kalıpla kesilip orta kısımlarıda şişe kapağıyla çıkartılır.Bu şekilde 10-15 dk bekletilip bol yağ konulmuş kızartma tenceresinde veya tavada kızartılır.Kızaran hamurlar mutfak havlusu serili bir tabağa alınıp soğuduktan sonra üzerileri istenilen şekilde süslenir.
Afiyet Olsun..

29 Kasım 2012 Perşembe

unnado.com'dan Başkasını Yemezler!

Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!




Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

24 Kasım 2012 Cumartesi

POLONYA KEKİ

Adının kek olduğuna bakmayın pasta lezzetinde harika bir tadı var:))
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek reçel veya marmelat
Yapılışı:Yumurta akları ve sarıları ayrılır.Bir kabın içine yumurta sarıları alınıp pudra şekeri ile çırpılır.İçine margarin,sıvı yağ konulup yine çırpılır.Un kabartma tozu ve vanilya eklenip elle yoğurulur.Hamur 3 eşit parçaya bölünüp bir parçasına kakao eklenip yoğurulur.Bir beyaz bir kakaolu hamur dondurucuya konulup 20 dk kadar bekletilir.Kalan parça yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.Üzerine marmelat sürülür.Dondurucuda beklemiş olan kakaolu hamur rendenin iri kısmı ile marmelatın üzerine rendelenir.Yumurta aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpılır.Toz şeker ilave edilir tekrar çırpılır.En son nişasta eklenip 1-2 dk daha çırpılır.Kakaolu hamurun üzerine dökülür.Ayırmış olduğumuz sade hamur köpüklü karışımın üzerine rendelenir.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun..

22 Kasım 2012 Perşembe

MİLFÖY POĞAÇA


Milföy lezzetinde kıtır kıtır harika poğaçalar deneyip beğenmeniz dileğiyle:))
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşıı tuz
3,5 su bardağı un
İçine:
1/2 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Üzerine:
yumurta sarısı
susam
Yapılışı:Bir kabın içinde margarin,süt,tuz ve un konulup yoğurulur.Bu hamur bir poşete konulup bir gece buzdolabında dinlendirilir.Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınıp içine peynir konularak yuvarlanr.Yağlı kağıt serili tepsiye konulup üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Püf noktası belirtilen un miktarı kadar un kullanılacak..
Afiyet olsun...

15 Kasım 2012 Perşembe

ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ


Tazeliğini kapalı kutuda 1 hafta koruyan nefis bir pastahane kurabiyesi..
Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta(sarısı üzeri için)
1 bardak kuru üzüm
1/2 bardak ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı:Yoğurma kabının içine yumurta sarısı hariç tüm malzemeler alınıp ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 2 parçaya bölüp un serpilmiş tezgahta merdane ile açıp baklava dilimleri kesin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla boyuna çizin.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Afiyet Olsun...

14 Kasım 2012 Çarşamba

RENKLİ PATATES TOPLARI


Malzemeler:
4-5 tane patates
1 tane havuç
1/2 demet dereotu
1/2 limon suyu
1-2 kaşık zeytinyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Patatesler haşlanıp bir kabın içinde çatalla ezilir.İçine tuz,karabiber,kimyon,limon suyu ve zeytinyağ ilave edilip karıştırılır.Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak toplar yapılır.Rendelenmiş havuç,dereotu veya pul bibere bulanıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

8 Kasım 2012 Perşembe

SÜNGER TATLISI

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
(Şerbet pişirilmeyecek)
Yapılışı:Bir kabın içerisinde yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Sırayla yoğurt,yağ,kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilip kek kıvamına gelene dek çırpılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülüp üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin üstüne şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirildikten sonra dilimlenip üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails