Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

15 Kasım 2012 Perşembe

ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ


Tazeliğini kapalı kutuda 1 hafta koruyan nefis bir pastahane kurabiyesi..
Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta(sarısı üzeri için)
1 bardak kuru üzüm
1/2 bardak ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı:Yoğurma kabının içine yumurta sarısı hariç tüm malzemeler alınıp ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 2 parçaya bölüp un serpilmiş tezgahta merdane ile açıp baklava dilimleri kesin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla boyuna çizin.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Afiyet Olsun...

14 Kasım 2012 Çarşamba

RENKLİ PATATES TOPLARI


Malzemeler:
4-5 tane patates
1 tane havuç
1/2 demet dereotu
1/2 limon suyu
1-2 kaşık zeytinyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Patatesler haşlanıp bir kabın içinde çatalla ezilir.İçine tuz,karabiber,kimyon,limon suyu ve zeytinyağ ilave edilip karıştırılır.Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak toplar yapılır.Rendelenmiş havuç,dereotu veya pul bibere bulanıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

8 Kasım 2012 Perşembe

SÜNGER TATLISI

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
(Şerbet pişirilmeyecek)
Yapılışı:Bir kabın içerisinde yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Sırayla yoğurt,yağ,kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilip kek kıvamına gelene dek çırpılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülüp üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin üstüne şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirildikten sonra dilimlenip üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

5 Kasım 2012 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Ağızda dağılan nefis bir kurabiye....
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 pkt krem şanti
1/2 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
un
pudra şekeri
Yapılışı:Bir kabın içine yağ,toz şanti,vanilya,kabartma tozu ve un konularak yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar alıp uzun yassı şekil verilip ortası bıçakla çizilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 150 derecede 15 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi P.D.Ç.S etkinliğine http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ gönderiyorum...

3 Kasım 2012 Cumartesi

KABAKLI PEYNİRLİ KEK



Malzemeler:
2 tane kabak(rendelenmiş)
2 tane yumurta
1 kase yoğurt
1 kase sıvıyağ
1 kase beyaz peynir rendesi
1/2 demet dereotu
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber,kimyon
un
Yapılışı:Yumurta,sıvıyağ ve yoğurdu çırpın,içine rendelenmiş kabak,dereotu,peynir,tuz ve baharatları ekleyin.En son kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun..

1 Kasım 2012 Perşembe

ELMALI BİSKÜVİ

İçinde sıfır yağ olan lezzetli ve çok hafif bir tatlı...
Malzemeler:
15-20 tane pötibör bisküvi
2 tane elma
1 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Kek için:
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Yapılışı:Mini fırın tepsisinin tabanına pötibör bisküvileri dizin.Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyip bisküvilerin üstüne dizin.Tarçın,üzüm ve cevizi eşit bir şekilde elmaların üzerine serpin.Kek malzemelerini çırpıp üzerine döküp 160 derecede pişirin.Soğuduktan sonra kesip üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun..

30 Ekim 2012 Salı

EV BAKLAVASI


Malzemeler:
3 tane yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 pkt krema
1 fiske tuz
un
ceviz içi
Açmak için:
nişasta
Üzerine:
1 pkt margarin veya tereyağ
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bütün malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Bir kenara alınıp yarım saat dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde 40 tane beze yapılır.Her beze nişastayla yemek tabağı büyüklüğünde açılır 10 tane yapılıp üst üste konulur.Bu 10 yufka merdaneyle çok ince açılır.Yağlanmış tepsiye konulup ceviz serpilir.Bu işlem dört kez tekrarlanır.Baklava istenilen şekilde kesilip üstüne eritilmiş yağ dökülür.180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Soğuk tatlıya sıcak şerbet dökülür.Bir gece bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails