Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

6 Temmuz 2012 Cuma

PEYNİRLİ PATLICAN

Malzemeler:
3-4 tane bostan patlıcanı
1 kase lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı galeta unu
tuz karabiber
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulup yuvarlak dilimlenip tuzlu suda yarım saat bekletilir.Bir kapta kıyılmış dereotu,maydanoz,ezilmiş peynir,bir yumurta akı ve karabiber karıştırılır.Patlıcan dilimlerinin iç kısmına peynirli malzemeden sürülüp diğer patlıcan üstüne kapatılır.Patlıcanlar önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulanır.Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılıp kağıt havlu serili tabağa çıkarılır.Yanında yoğurtla birlikte servis edilir..
Afiyet Olsun...


5 Temmuz 2012 Perşembe

KİLO VERMENİN ALTIN KURALLARI

KİLO VERMENİN ALTIN KURALLARI

Kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, kilo vermek için yapılacak ilk işin sabah kalkar kalkmaz hareket etmek olduğunu belirterek, “Sabah kahvaltısı yapmayanlar, hiçbir zaman uzun süreli ve etkili kilo veremezler. Sabahları az da olsa yenmeli” dedi.
Haberin devamı için bu linke tıklayınız.

26 Haziran 2012 Salı

PATLICAN OTURTMA

İster fırında isterseniz ocakta pişirebileceğiniz çook lezzetli bir yaz yemeği..
Malzemeler:
300 gr kıyma
5-6 tane patlıcan
2 tane soğan
3-4 tane sivri biber
3 tane domates
2 kaşık salça
sıvı yağ,zeytinyağ
tuz,karabiber
Yapılışı:Patlıcanlar alacalı soyulup iki cm kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde doğranır.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilip yıkanır.İyice kurulanan patlıcanlar sıvıyağda kızartılır.Bir tavaya zeytinyağı konulup sırasıyla soğan,kıyma,biber konulup sotelenir.Salça,doğranmış domatesler,tuz,karabiber ve yeteri kadar su eklenip biraz pişirilir.Kızaran patlıcanlar bir tencereye dizilir üzerine kıymalı sos dökülüp 10-15 dk kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

24 Haziran 2012 Pazar

KREMALI RONDO TATLISI

Çok hafif ve kolay bir tatlı.Buzdolabında 1 gece dinlendirilirse daha da lezzetli oluyor..
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Şerbeti:
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Yapılışı:Bütün malzemeler sırasıyla konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur ikiye ayrılıp bir tanesi merdaneyle açılır.Çay bardağı ile kesilir çıkan daireler yağlanmış tepsiye dizilir.2. hamuruda açtıktan sonra aynı şekilde çay bardağı ile kesilip ortaları kola kapağı ile delik oluşturulur.Bu halkalar tepsideki dairelerin üzerine yerleştirilir.Üzerleri kızarana kadar pişirilir.Tatlı ılındıktan sonra ılık şerbet dökülür.Orta kısımlarına çırpılmış şanti krema sıkacağıyla sıkılır.Soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Haziran 2012 Cumartesi

Piknik Beni Çağırıyor



Twitter’da bu hashtag'i gördüm de pikniğim geldi! Onlarca kişi piknikle ilgili düşüncelerini, önerilerini, anılarını, fotoğraflarını ve hatta tariflerini paylaşmışlar. Okurken çok keyif aldım ve en kısa zamanda pikniğe gitmek için en yakın arkadaşımı aradım =)
Piknik denince mangal geliyor tabi ikimizin de aklına, “eee, mangalı kim yakacak, sen biliyor musun dedi arkadaşım hemen”, “tabi, ayıpsın!” dedim. Köfte yapmayı düşünüyorum. Bir de özel baharatlı sosa geceden yatıracağım tavukları ve kabak, domates, biber, soğanı da mangalda pişirdik mii bizden iyisi olmaz diye düşünüyorum. #piknikteiyigider diyeceğim şey kesinlikle mangal yani =) Bir de yakar top!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Haziran 2012 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


Ege yöresine ait müthiş bir zeytinyağlı kabak çiçeği dolması.Yapımı biraz el oyalayıcı çiçeklerin çok hassas olmasından dolayı yıkarken ve içini doldururken parçalanabiliyor.Biraz zahmetli ama çok lezzetli:))
Malzemeler:
20-25 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1-2 tane domates
1 çorba kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber,şeker,nane
zeytinyağ
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ konulup soğanlar sotelenir.Domates ve salça ilave edilip biraz pişirilir.Pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır.Kabak çiçeklerinin tomurcukları çıkartılıp yıkanır.Soğuyan malzemeden çiçeklerin içine 1 tatlı kaşığı konulup uçları toplanır.İçleri doldurulan kabak çiçekleri tencereye dizilip üzerine tabak kapatılır.Üzerini geçecek kadar salçalı su ilave edilip pişirilir.
Afiyet Olsun...

20 Haziran 2012 Çarşamba

KABAK SIYIRMA

Girit mutfağının en güzel zeytinyağlı yemeklerinden bir tanesidir.Tadı enginara benzeyen çok hafif bir yaz yemeği.Değişik lezzetler denemeyi seven arkadaşlara tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
4-5 tane sakız kabak
1 tane soğan
1 limon suyu
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam dereotu
zeytinyağı,tuz,şeker
Yapılışı:Kabakların tepesi kesilip kabukları soyulur.Sebze soyacağı ile çekirdek kısmına gelene kadar şerit şerit sıyrılır.Karnıyarık tenceresine zeytinyağı,küp doğranmış soğan ve sarımsak alınıp sotelenir.Üzerine kabak limon suyu,tuz,şeker ve pirinç eklenir.Yeteri kadar su eklenip suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan indirmeden dereotu eklenip karıştırılır.
Afiyet Olsun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails