Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

23 Haziran 2012 Cumartesi

Piknik Beni Çağırıyor



Twitter’da bu hashtag'i gördüm de pikniğim geldi! Onlarca kişi piknikle ilgili düşüncelerini, önerilerini, anılarını, fotoğraflarını ve hatta tariflerini paylaşmışlar. Okurken çok keyif aldım ve en kısa zamanda pikniğe gitmek için en yakın arkadaşımı aradım =)
Piknik denince mangal geliyor tabi ikimizin de aklına, “eee, mangalı kim yakacak, sen biliyor musun dedi arkadaşım hemen”, “tabi, ayıpsın!” dedim. Köfte yapmayı düşünüyorum. Bir de özel baharatlı sosa geceden yatıracağım tavukları ve kabak, domates, biber, soğanı da mangalda pişirdik mii bizden iyisi olmaz diye düşünüyorum. #piknikteiyigider diyeceğim şey kesinlikle mangal yani =) Bir de yakar top!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Haziran 2012 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


Ege yöresine ait müthiş bir zeytinyağlı kabak çiçeği dolması.Yapımı biraz el oyalayıcı çiçeklerin çok hassas olmasından dolayı yıkarken ve içini doldururken parçalanabiliyor.Biraz zahmetli ama çok lezzetli:))
Malzemeler:
20-25 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1-2 tane domates
1 çorba kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber,şeker,nane
zeytinyağ
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ konulup soğanlar sotelenir.Domates ve salça ilave edilip biraz pişirilir.Pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır.Kabak çiçeklerinin tomurcukları çıkartılıp yıkanır.Soğuyan malzemeden çiçeklerin içine 1 tatlı kaşığı konulup uçları toplanır.İçleri doldurulan kabak çiçekleri tencereye dizilip üzerine tabak kapatılır.Üzerini geçecek kadar salçalı su ilave edilip pişirilir.
Afiyet Olsun...

20 Haziran 2012 Çarşamba

KABAK SIYIRMA

Girit mutfağının en güzel zeytinyağlı yemeklerinden bir tanesidir.Tadı enginara benzeyen çok hafif bir yaz yemeği.Değişik lezzetler denemeyi seven arkadaşlara tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
4-5 tane sakız kabak
1 tane soğan
1 limon suyu
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam dereotu
zeytinyağı,tuz,şeker
Yapılışı:Kabakların tepesi kesilip kabukları soyulur.Sebze soyacağı ile çekirdek kısmına gelene kadar şerit şerit sıyrılır.Karnıyarık tenceresine zeytinyağı,küp doğranmış soğan ve sarımsak alınıp sotelenir.Üzerine kabak limon suyu,tuz,şeker ve pirinç eklenir.Yeteri kadar su eklenip suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan indirmeden dereotu eklenip karıştırılır.
Afiyet Olsun..

18 Haziran 2012 Pazartesi

LOR TATLISI

Çok hafif içinde hiç yağ olmayan şekerpare lezzetinde bir tatlı..
Malzemeler:
2 tane yumurta
250 gr tuzsuz lor peyniri
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Lor peyniri süzgeçten geçirilip üzerine yumurtalar kırılır.Şeker,un,pirinç unu,vanilya ve kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır.Malzeme şanti torbasına konulup yağlanmış fırın tepsisine yuvarlak şekillerde sıkılır.180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkartılıp ılık şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür.Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

13 Haziran 2012 Çarşamba

SEBZELİ ENGİNAR YEMEĞİ

Malzemeler:
4 tane enginar
1 kase havuç
1 kase bezelye
1 tane soğan
3-4 tane domates
tuz,karabiber,şeker
dereotu,zeytinyağı
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ ve soğan konulup kavurulur.Domates ilave edilip biraz pişirilir.Küp küp doğranmış havuç,enginar ve bezelye konulur.En son tuz,bir fiske şeker yeterince su ilave edilip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra üstüne dereotu serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

12 Haziran 2012 Salı

KOZALAK PASTASI


Canınız tatlı istediğinde 10 dk'da yapabileceğiniz çok basit bir tarif....
Malzemeler:
1 paket bitter çikolata (80 gr)
100 gr margarin
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kakao
250 gr mısır gevreği
Yapılışı:Bir kabın içine çikolata ve margarin konularak benmari usülde eritilir.Eridikten sonra içine kakao,bal en sonra gevrek konulup iyice karıştırılır.Bu malzemeden limon sıkacağının içine bir miktar doldurulur.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ters çevirilir.Buzdolabına konulup iyice donduktan sonra pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun....

10 Haziran 2012 Pazar

KIYMALI BİBER DOLMASI

                                            

Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
300 gr kıyma
1 tane soğan
3 tane domates
1 bardak pirinç
zeytinyağı,tuz
karabiber,nane
maydanoz
Yapılışı:Kıyma bir kaba alınıp içine ufak ufak doğranmış soğanlar,kıyma,pirinç,salça,baharatlar,zeytinyağı ve maydanoz eklenip iyice karıştırılır.Biberler içi  temizlenip yıkanır.Hazırlanan içten biberlerin içine sıkıştırılmadan doldurulup ağızlarına domates konulur.Tencereye dik şekilde dizilip üzerini örtecek kadar su konulur.Pirinçler yumuşayana kadar pişirilip ocaktan alınır.
Afiyet Olsun..    

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails