Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

12 Eylül 2010 Pazar

TAVUK KÖFTESİ


Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
1 tane soğan
1 çay bardağı galeta unu
tuz,karabiber,kekik
kırmızıbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsü robotta kıyma haline gelene kadar çekilir.Üzerine rendelenmiş soğan,galeta unu ve baharatlar eklenip yoğrulur.Bu harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Köfteler kızdırılmış sıvıyağda kızartılıp patates ve biber kızartması ile birlikte servis edilir.
Afiyet Olsun...

8 Eylül 2010 Çarşamba

RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN


Herkese güzellik,birlik,beraberlik dolu her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram diliyorum.Bayramımız mübarek olsun...

7 Eylül 2010 Salı

KÖFTELİ ALİ NAZİK


Çok hafif vede sunumu çok şık bir yemek...
200 gr kıyma
1 tane soğan
4 tane patlıcan
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
bayat ekmek içi
tuz,karabiber
kırmızıbiber
Yapılışı:
Patlıcanları 3-4 yerinden delip ocakta veya fırında közleyelim.Kızaran patlıcanları soyup ince ince kıyalım.İçine yoğurt,sarımsak ve tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına yayalım.Kıymayı bir kaba alıp içine ufalanmış ekmek,rendelenmiş soğan,tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.Bu harçtan misket iriliğinde yuvarlak köfteler hazırlayalım.Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartıp patlıcanlı harçın üzerine yayalım.Üzerine tereyağ ve kırmızıbiber kızdırıp dökerek servis edelim.
Afiyet Olsun...

5 Eylül 2010 Pazar

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN


Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde,kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.Dualarınızda eksik kalmamak dileği ile...
Kadir gecemiz mübarek olsun.

30 Ağustos 2010 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Yapımı kolay,çok lezzetli iftar sonrası yenilebilecek çok hafif bir tatlı.Aynı gün yapılıp servis edilmesi gerekiyor.Yoksa üzerindeki kadayıflar yumuşama yapıyor...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle
5-6 dk çırpılır.Dikdörtgen bir borcama kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

28 Ağustos 2010 Cumartesi

KARNIYARIK


Aslında herkesin çok iyi bildiği bir tarif.Patlıcanın her çeşidini yerim diyorsanız,eminim benim gibi en sevdiğiniz yemekler arasındadır karnıyarık...
Malzemeler:
5 Tane patlıcan
2 Tane soğan
200 gr kıyma
3-4 Tane sivribiber
3 Tane domates
1 Çorba kaşığı salça
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletip yıkayıp kurulayalım.Kızdirılmış sıvıyağda kızartalım.Kızaran patlıcanları tepsiye alıp
karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp
doğranmış soğanları daha sonra kıymayı ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.Küçük doğranmış sivri biber ve domatesi ekleyip suyunu çekene kadar
pişirelim.Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım.Kıymalı harcı
patlıcanların karınlarına doldurup üzerine kesilmiş domates ve biber yerleştirelim.Salçayı suyla açarak tepsiye döküp fırında 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...

27 Ağustos 2010 Cuma

UN KURABİYESİ


Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımız un kurabiyesi var..
Malzemeler:
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

26 Ağustos 2010 Perşembe

KIR PİDESİ


Malzemeler:
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tane haşlanmış patates
1/2 Pkt kuru maya
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı şeker
Alabildiği kadar un,tuz
İç Harcı:
2 Tane kuru soğan
2-3 Tane sivri biber
3 Tane haşlanmış patates
1 Tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,içine şeker,maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.Sıvıyağ,yoğurt,rendelenmiş patates,tuz ve unu ilave edip yoğruyoruz.Hamurun üzerini örterek 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.Diğer tarafta iç malzemesi için soğanı,biberi ve maydanozu doğruyoruz.Bir tava içerisine sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.Önce soğanları daha sonra biberleri en son rendelenmiş patates,tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklünde bezeler yapıyoruz.Merdaneyle enine ve boyuna oval şekilde açıyoruz.İç malzemeden koyup iki ucunu ortada birleştiriyoruz.Pideleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Tarifimi "Sahur Lezzetleri Etkinliği" için mintininmutfağı arkadaşıma gönderiyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails