Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

7 Temmuz 2010 Çarşamba

SANDAL SEFASI


Malzemeler:
5 Adet kabak
150 gr kıyma
2 Tane domates
2-3 Tane sivri biber
4-5 Diş sarımsak
2 Tane soğan
1 Çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber
Beşamel sos içim:
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını soyup ikiye bölüp içlerini kaşıkla oyun.Tencereye 1,5 Su bardağı su koyup kabakları ters düz ederek 5 dk kadar haşlayın.Haşlanan kabakları fırın kabına dizin.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.Kıymayı ekleyip biraz daha kavurun.Rendelenmiş domatesi,biberleri,tuzunu kara biberini ekleyip 5 dk kadar orta ateşte pişirin.Kabakların içine kıymalı harcı doldurun.(Beşamel sos için tencereye yağı alıp un ilave edip kavurun üzerine süt ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.)Kıymalı harcın üstüne beşamel sosu kaşıkla yayın.Üzerine kaşar rendesi serpin.Salçalı su yapıp kenarından dökün.180 derecede kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun.

6 Temmuz 2010 Salı

ÜÇGEN BÖREK


Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Pkt kuru maya
1 Çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
Margarin ve sıvı yağ karışımı
İçine:1 Kase beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
Üstüne:
Yumurta sarısı,susam
Yapılışı:
Mayayı ılık suda eritip yoğurt,sıvıyağ,tuz ve un ilave edip ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun.Bekletmeden 10 bezeye ayırın.Bezeleri unlu zeminde yufka inceliğine gelene kadar açın.Her tarafına margarinli karışımı sürüp bohça eklinde katlayıp tekrar yağ sürün.Bohça şeklindeki hamurun herköşesine peynirli harçtan koyup ortada birleştirerek üçgen oluşturun.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra üçgen yerlerden keserek servis yapın.
Afiyet olsun...

4 Temmuz 2010 Pazar

PATLICAN KAYGANASI


Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
2 Tane yumurta
1 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Su bardağı maden suyu
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber
Kızartmak için:sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulup kalın yuvarlak dilim halinde kesilir,tuzlu suda bekletilip yıkanıp kurutulur.Bir kapta yumurtalar,un,maden suyu,limon suyu,tuz,karabiber,nane,kab.tozu karıştırılır.Patlıcan dilimleri bu karışıma batırıp çıkararak kızgın yağda önlü arkalı kızartılıp yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 Temmuz 2010 Cumartesi

MANTI


Hamuru için:
1 Yumurta
1-2 Çay bardağı su
3 Su bardağı un
Tuz
İçine:
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için:
500 gr yoğurt
3-4 Diş sarımsak
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir kabın içine un,yumurta su ve tuz konularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Bir kabın içine rendelenmiş soğan,kıyma,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde açılır.Açılan yufkalar kare şeklinde kesilir.Karelerin ortasına kıymalı içten konulup dört köşesi üstte birleştirilir..Bir tencereye su,bir kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyip kaynatılır.Mantı hamurları yumuşayana dek haşlanıp delikli kepçeyle servis tabağına alınır.Üzerine sarmsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

1 Temmuz 2010 Perşembe

SÜRPRİZ KURABİYE (BİSKREM)


Malzemeler:
1 Pkt margarin(oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:150 gr sarelle
Yapılışı:
Bir kabın içine yumuşamış margarin,yoğurt ve pudra şekerini alıp iyice karıştırın.Un ve kabartma tozunu ilave ederek sert bir hamur haline getirip yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın.İçine sarelleden bir tatlı kaşığı koyup kapatın.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye koyup 150 derecede üstleri beyaz kalacak şekilde pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

30 Haziran 2010 Çarşamba

GİRİT KABAĞI DOLMASI


Malzemeler:
1 kg girit kabağı
1 Su bardağı pirinç
2 Tane soğan
2 Tane domates
150 gr kıyma
1 Yemek kaşığı salça
Dereotu,maydanoz,nane
Karabiber,tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bir kabın içine yıkanmış pirinçleri,rendelenmiş soğan ve domatesi,kıymayı,baharatları,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,tuz,salça ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.Kabakların içini oyup dış yüzeyini alacalı soyuduktan sonra iç malzemeden bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Doldurulan kabakları derin bir tencereye dizip üzerine domates kapatın.1 bardak su ile 1 kaşık salçayı ezip üzerine gezdirin yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun..

29 Haziran 2010 Salı

KAKAOLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK


Malzemeler:
3 Tane yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı damla çikolata
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Un
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtalar ve şekeri alıp iyice çırpın.Kıvamlı bir hale gelince süt ve yağ ilave edip tekrar çırpın.Sırasıyla damla çikolata,kakao,kab. tozu,vanilya ve un ilave edip hafifçe karıştırın.Yağlanmış düz bir tepsiye yada kalıba dökerek 180 derecede pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip hindistan cevizi serperek servis yapın.
Afiyet olsun..

26 Haziran 2010 Cumartesi

SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler:
1 Demet semizotu
1 Tane soğan
1 Tane domates
1 Çay bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,pulbiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanlar konularak pembeleşene kadar kavurulur.Sonra salça ve domates ilave edilir.Domates biraz pişirildikten sonra yıkanıp doğranmış semiz otu ilave edilir.Pirinç tuz ve pulbiber konularak kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails