Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

1 Temmuz 2010 Perşembe

SÜRPRİZ KURABİYE (BİSKREM)


Malzemeler:
1 Pkt margarin(oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:150 gr sarelle
Yapılışı:
Bir kabın içine yumuşamış margarin,yoğurt ve pudra şekerini alıp iyice karıştırın.Un ve kabartma tozunu ilave ederek sert bir hamur haline getirip yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın.İçine sarelleden bir tatlı kaşığı koyup kapatın.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye koyup 150 derecede üstleri beyaz kalacak şekilde pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

30 Haziran 2010 Çarşamba

GİRİT KABAĞI DOLMASI


Malzemeler:
1 kg girit kabağı
1 Su bardağı pirinç
2 Tane soğan
2 Tane domates
150 gr kıyma
1 Yemek kaşığı salça
Dereotu,maydanoz,nane
Karabiber,tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bir kabın içine yıkanmış pirinçleri,rendelenmiş soğan ve domatesi,kıymayı,baharatları,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,tuz,salça ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.Kabakların içini oyup dış yüzeyini alacalı soyuduktan sonra iç malzemeden bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Doldurulan kabakları derin bir tencereye dizip üzerine domates kapatın.1 bardak su ile 1 kaşık salçayı ezip üzerine gezdirin yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun..

29 Haziran 2010 Salı

KAKAOLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK


Malzemeler:
3 Tane yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı damla çikolata
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Un
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtalar ve şekeri alıp iyice çırpın.Kıvamlı bir hale gelince süt ve yağ ilave edip tekrar çırpın.Sırasıyla damla çikolata,kakao,kab. tozu,vanilya ve un ilave edip hafifçe karıştırın.Yağlanmış düz bir tepsiye yada kalıba dökerek 180 derecede pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip hindistan cevizi serperek servis yapın.
Afiyet olsun..

26 Haziran 2010 Cumartesi

SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler:
1 Demet semizotu
1 Tane soğan
1 Tane domates
1 Çay bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,pulbiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanlar konularak pembeleşene kadar kavurulur.Sonra salça ve domates ilave edilir.Domates biraz pişirildikten sonra yıkanıp doğranmış semiz otu ilave edilir.Pirinç tuz ve pulbiber konularak kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

25 Haziran 2010 Cuma

VİŞNELİ KOLAY PARFE


Malzemeler:
1 Pkt krem şanti
1 Su bardağı süt
10-15 Tane petibör bisküvi
1 Kase vişne
100 gr damla çikolata
Yapılışı:
Bir kabın içine krem şanti ve soğuk süt konularak çırpılır.İçine bisküviler elle kırılarak ilave edilir.Yıkanıp ayıklanan vişne ve damla çikolata konulup iyice karıştırılır.Streç film serili bir kalıba boşaltılıp kaşıkla bastırılır.Dondurucuya konulup 2-3 saat beklettikten sonra ters çevrilip servis yapılır..

22 Haziran 2010 Salı

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR DOLMASI


Malzemeler:
5 İri boy enginar(temizlenmiş)
1 Tane soğan
1 Tane havuç
1 Tane patates
1 Kase bezelye
2-3 Tane domates
1/2 Limon suyu
1 Tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı,tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve soğanı ekleyerek soğan pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dk kadar pişirelim.Sırayla küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim.Tencereye temizlenmiş ve limonlu suda bekleyen enginarları alıp sebzeleri örtecek kadar su,bezelye,tuz ve şekeri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Enginarları delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim.Sebzelerin de içine kıyılmış dereotu serperek karıştıralım.Servis tabağına enginarları yerleştirip göbeklerine sebzeleri dolduralım.Üzerine dereotu serpip soğuuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...

21 Haziran 2010 Pazartesi

PEYNİR TATLISI


Herkese iyi haftalar diliyorum.Tarif Emine Beder'in tatlılar  kitabına ait..

20 Haziran 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
2 Su bardağı pirinç
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
1 Yemek kaşığı salça
Maydanoz,nane,yenibahar
Kuş üzümü,dolmalık fıstık
Tuz,karabiber,zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve küp doğranmış soğan konularak kavurulur.Üzerine fıstıklar eklenerek yağda çevrilip küp doğranmış domates ve salça eklenir.Domates suyunu çektikten sonra yıkanmış pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilir.Çok az su ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılıp 10 dk demlendirilir.Dolmalık biberler içleri çıkartılarak yıkanıp süzdürülür.Biberlerin içine hazırlanan harçtak konulup üzerine domates dilimi kapatılır.Yayvan bir tencereye tek sıra dizilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Üzerine zeytinyağı gezdirilip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails