Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

2 Haziran 2010 Çarşamba

SEMİZOTU SALATASI


Malzemeler:
1 Demet semizotu
3-4 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı mayonez
2-3 Diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Semizotu saplarından koparılıp ayıklandıktan sonra yıkanır.Bir kapta yoğurt,mayonez,tuz iyice çırpılır.Bu karışım semizotuna ilave edilerek karıştırılır.Servis tabağına alınıp üzerine pulbiber serpilerek servis yapılır.

ÇİLEKLİ PASTA


Malzemeler:
4 Tane yumurta
1 Bardak şeker
1 Bardak un
1/2 Limon suyu
1 Pkt vanilya
1 pkt kab. tozu
2 Yemek kaşığı kakao
Üzerine:
1 Pkt krem şanti
1 Bardak süt
Çilek
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Sırayla limon suyu,un,kab. tozu,vanilya ve kakao eklenerek mikserin en düşük devri ile karıştırılır.22 cm lik kelepçeli kalıba dökülerek 170 derecede pişirilir.Kek pişerken krem şanti süt ile çırpılıp hazırlanır.Kek soğuduktan sonra iki parçaya bölünerek ilk katı şantiyle sıvanıp üstüne ikinci parça konulur.Pastanın üst kısmıda kalan şantiyle kaplanıp çilekle süslenerek servis yapılır.

KIYMALI TAZE BEZELYE


Malzemeler:
500 gr bezelye
150 gr kıyma
1 Tane kuru soğan
1 Tane havuç
1-2 Tane patates
1 Yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tane kesme şeker
Tuz,Karabiber
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğan konularak kavurulur.Daha sonra kıyma eklenip rengi değişene kadar pişirilip salça ilave edilir.Küp küp doğranmış patates,havuç ve bezelye konulur.Üzerini geçecek kadar su eklenir tuz,şeker ve karabiber ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.

31 Mayıs 2010 Pazartesi

SU BÖREĞİ


Malzemeler:
5 Yumurta
1 Çay fincanı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için:
1/2 Su bardağı un
1/2 Su bardağı nişasta
İçine:
500 gr tatlı lor
1 demet maydanoz
Yufkaların arasına sürmek için:
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tereyağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir kaba alınarak ne çok sert nede çok yumuşak olmayacak bir hamur yoğrulup eşit büyüklükte 10 tane beze yapılır.Bu arada 5-6 lt su,2 kaşık sıvıyağ ve tuz koyup kaynamaya bırakılır.Bir tencereyede soğuk su ve kevgir konulur.Yufkalar un ve nişasta karışımıyla açılır ilk yufka haşlanmadan yağlanmış tepsiye serilir.Diğer yufkalar açılıp kaynayan tencereye konulup 3-4 dk kadar bekletilip soğuk suyun içine konulur.Soğuyunca kevgire koyup suyu süzdürülüp tepsiye yayılır.Her yufkadan sonra tereyağlı karışım sürülür.5.yufkada iç malzemesi konulup yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.En üstündeki yufkada haşlanmadan serilip üzerinede tereyağ sürülüp 200 derecede 35-40 dk pişirilir.

30 Mayıs 2010 Pazar

TİRAMİSU



Malzemeler:
1 Adet kakaolu pastaban
1 Kupa şekerli koyu nescafe
Kreması için:
1/2 lt süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta sarısı
1 Kutu labne peyniri
Yapılışı:
Yumurta sarısı,un ve şekeri karıştırıp üzerine sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp labne peynirini ekleyip iyice çırpın.Pastabanın ilk katını servis tabağına koyup nescafeli karışım ile ıslatın.Kremanın yarısını yayıp ıslatılmış ikinci katını üzerine kapatın.Kremanın kalanını üzerine döküp spatula ile düzeltilir.Üzerine kakao serpilerek servis yapılır...

29 Mayıs 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



Eminim herkesin evinde daha alası yapılıyordur, arşivimde olması adına yayınlıyorum:))

Malzemeler:
1/2 kg taze fasulye
2-3 Adet domates
1 Adet soğan
3-4 Adet sivri biber
1 Çay bardağı zeytinyağ
1 Çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Fasulyeyi yıkayıp kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.Bir tencerenin içine fasulyeleri,doğranmış domatesleri ve diğer malzemeleri yayın,iyice karıştırın.Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.Ilınınca buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra servis yapın.

28 Mayıs 2010 Cuma

TAVUKLU PİLAV


Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
3-4 Su bardağı kaynar su
2 Yemek kaşığı tereyağ
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
Haşlanmış nohut
Tuz
Yapılışı:
Pirinç ılık suda bekletilip iyice yıkanır.Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinçler 4-5 dk kadar kavurulur.Üzerine kaynar su,nohut ve tuz ilave edilip pişirilir.Piştikten sonra üzerine tavuk eti konularak servis yapılır.

27 Mayıs 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI TATLI


Malzemeler:
4 Tane yumurta
1/2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı irmik
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1,5 Su bardağı un
Şerbeti:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Bütün malzemeler mikserle kek kıvamıa gelene kadar çırpılır.Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Şerbeti 10 dk kısık ateşte pişirilip limonu sıkıldıktan sonra 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.Ilık tatlıya ılık şerbet dökülerek üzeri krem şanti ile süslenerek servis yapılır.

60.P.D.Ç.S.E ne ev sahipliği yapan GÜLCAN'nın sayfasına gitsin....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails