Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

11 Mayıs 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,karabiber,yenibahar
nane
haşlanmış asma yaprağı
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin.Salça yıkanmış pirinç,baharatları ekleyip az su ilave ederek suyunu çektikten sonra altını kapatıp demlendirin.Haşlanmış yapraklara sararak tencereye dizin.sarma işlemi bittikten sonra üzerine zeytinyağı ve su koyup pişirin.

PATLICANLI BÖREK


Malzemeler:
4 tane yufka
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
İç malzeme:
3 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
3-4 tane sivribiber
1 kase rende domates
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı:
önce iç harcı hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.Biberleri salçayı,domatesleri ekleyin.En son küçücük doğranmış patlıcanları ilave edip tencerenin kapağını kapatıp patlıcanlar yumuşayana dek pişirip soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta,süt ve sıvıyağ çok az tuz ile çırpın.Yağlanmış tepsinin altına ilk yufkayı yayın diğer yufkayı hazırladığımız sosa batırıp üstüne yayın 2. yufkanın üstüne hazırladığımız iç malzemeyi ekleyin.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp kalan sosunu üzerine sürüp buzdolabında 2 saat bekletip pişirin.

9 Mayıs 2010 Pazar

EKLER PASTA

HAMUR KIZARTMASI (BİŞİ)


Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 pkt kuru maya
1 talı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için :
sıvıyağ
Yapılışı:
Unun ortası havuz şeklinde açılıp şeker ve maya suyla eritilir.Un ve tuz ilave edilip kıvam alana kadar yoğrulup mayalanması için yarım saat kadar bekletilir.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle açılıp istenierse içine iç malzeme koyup, istenirse boş şekilde kızartılır.

TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

7 Mayıs 2010 Cuma

İLK ŞEKER HAMURLU PASTAM


Pandispanya için :

4 yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilya


Kreması:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker

1 pkt vanilya

1pkt krem şanti

1 su bardağı süt


Yapılışı : Yumurta ve şeker mikserle iyice köpürtülür. İçine un,kab. tozu ve vanilya eklenip karıtırılır. İçine yağlanmış kağıt serilen kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Krema malzemeleri pişirilip ocaktan inmeye yakın vanilya ilava edilip karıştırılır. Krem şanti 1 bardak sütle çırpılıp yarısı soğuyam muhallebiyle karıştırılır.

Soğuyan pandispanya 3 parçaya kesilir. Her kekin üstü kremayla sıvanır en üstü ayrılan krem şantiyla kaplanıp şeker hamuruyla süslenir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails