Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

29 Mart 2014 Cumartesi

YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI

Malzemeler:
3-4 tane orta boy patates(haşlanmış)
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytin yağ
Sosu için:
1 çorba kasesi süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:Haşlanmış patatesleri bir kaba alarak rendeliyoruz.Üzerine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,mayonez ve zeytinyağ ilave edip yoğuruyoruz.Hazırlanan patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız patateslerin ortasına bastırarak çukur yapıyoruz.Ayrı bir tarafta yoğurdu geniş bir kaseye alıp üzerine mayonezi ilave ediyoruz.Ezdiğimiz sarımsakları ve tuz ilave edip karıştırıyoruz.Bu karışımı patateslerin çukur kısmına kaşık veya sıkma torbasıyla doldurup istenirse üzerine kırmızı biberli yağ yakarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun...

28 Mart 2014 Cuma

EV YAPIMI FINDIK EZMESİ

Malzemeler:
500 gram kavrulmuş fındık içi
1/2 su bardağı  pudra şekeri
1 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:Bütün malzemeleri mutfak robotuna alıp çalıştırın.Karışım kuru olduysa biraz daha yağ ilave edip macun kıvamına gelene kadar karıştırın.Bu kadar...
Afiyet Olsun...

27 Mart 2014 Perşembe

MİLFÖY PASTA

Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 tane yumurta
3,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzerine elemek için:
pudra şekeri
Yapılışı:Milföy hamurlarını merdane ile inceltelim.Kare  kare kesip yağlanmış fırın tepsisine alalım.Üzerlerini çatalla delerek 200 derecede üzeri pembeleşene dek pişirelim.Tencereye krema malzemelerini koyup sürekli karıştırarak pişirelim.Ocaktan alıp çırparak soğutalım.Milföy parçalarının arasına kremayı yayıp diğer parçasını üstüne yerleştirelim.Pastaların üzerine pudra şekeri serperek buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun...

18 Mart 2014 Salı

BAL KABAKLI TOPLAR

Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1-2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:Dilimlenmiş kabaklar tencere alınıp üzerine toz şeker dökülerek yumuşayana kadar pişirilir.Soğuyunca suyu süzülüp çatalla ezilir.İçine kırılmış bisküvi ve ceviz konulup karıştırılır.Küçük toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır.Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

16 Mart 2014 Pazar

PASTANE AÇMASI


Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
150 gram margarin
Üzeri için:
2 tane yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:Yoğurma kabının içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.Şeker,maya ve ılık su eklenip karıştırılır.Sıvı yağ ve tuz konularak iyice yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek 20 dakika ılık bir yerde mayalandırılır.Mayalanan hamur 24 parçaya bölünüp bezeler açılır üstlerine eşit miktarda margarin yerleştirilir.Hamur parmak uçlarıyla oval şekilde yassıltılarak kenarlarında çekerek açılır.Rulo şeklinde sarılarak burgu şekline getirip iki ucu birleştirilir.Fırın tepsisine yerleştirilerek ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırılır.Üzerilerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 Mart 2014 Perşembe

ELMAS KURABİYE

Malzemeler:
100 gram margarin
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2-2,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
üzerini bulamak için toz şeker
nutella
Yapılışı:Bir kabın içine tüm malzemeler sırasıyla alınıp yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp toz şekere bulanır.Orta kısımlarına parmakla çukurlar açılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.170 derecede 15 dakika pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin ortalarına benmari eritilmiş nutella konulup servis edilir.
Afiyet Olsun..

19 Şubat 2014 Çarşamba

İMAM SARIĞI PASTASI

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Kenarlarına:hindistan cevizi
Yapılışı:Bir kaba yumurta ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını eşit şekilde döküp 170 derecede pişirin.Kreması için şeker ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp şeker ve vanilya ilave edip mikserle çırpın.Kek soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin.Keklerden birini alıp üzerine bir kaşık krema koyup diğer kek üzerine kapatın.Etrafı da kremaya batırılıp üzeri hariç her tarafı hindistan cevizine bulayın.Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata yayıp dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..

11 Şubat 2014 Salı

KALP KURABİYE

Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 tane vanilya
aldığı kadar un
Üzeri için:
bitter çikolata
Yapılışı:Hamur için gerekli tüm malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Tezgah üzerinde merdane ile açılıp istenilen kalıplarla kesilir.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 170 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Fırından alınıp soğuduktan sonra benmari usulü eritilen çikolataya batırılarak süslenir.
Afiyet Olsun..

5 Şubat 2014 Çarşamba

MAKARNA SALATASI

Malzemeler:
1/2 paket makarna(yüksük,kelebek)
1 kavanoz garnitür
7-8 adet kornişon turşu
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:Makarna haşlanıp suyu süzülür.Çok az yağ gezdirilip soğuması için bekletilir.Soğuyunca garnitür,salatalık turşusu ile karıştırılır.Sarımsaklar rendelenip yoğurt ve mayonezle karıştırılıp makarnayla harman edilir.İsterseniz üzerine dereotu serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

1 Şubat 2014 Cumartesi

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır bardak veya kalıpla kesilir.Kenarına elmalı harçtan konulup poğaça şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

31 Ocak 2014 Cuma

ISLAK KEK


3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp çırpın.Süt ve sıvı yağ ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.Kakao,un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış kare veya dikdörtgen bir kalıba dökerek 160 derecede pişirin.Sosu için bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın.Şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.Kek fırından çıkıp ılıdıktan sonra kare şeklinde kesip üzerine ılık sosu gezdirin.Üzerine hindistan cevizi dökerek servis edin.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2014 Salı

MANTI


Hamuru için:
1 Yumurta
1-2 Çay bardağı su
3 Su bardağı un
Tuz
İçine:
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için:
500 gr yoğurt
3-4 Diş sarımsak
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir kabın içine un,yumurta su ve tuz konularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Bir kabın içine rendelenmiş soğan,kıyma,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde açılır.Açılan yufkalar kare şeklinde kesilir.Karelerin ortasına kıymalı içten konulup dört köşesi üstte birleştirilir..Bir tencereye su,bir kaşık sıvı yağ ve tuz ekleyip kaynatılır.Mantı hamurları yumuşayana dek haşlanıp delikli kepçeyle servis tabağına alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

25 Ocak 2014 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

Malzemeler:
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
4-4,5 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı nutella
1/2 su bardağı sıvı yağ
200 gram mısır gevreği
Yapılışı:Derin bir kasenin içine margarin,şeker ve yumurtayı koyup karıştırın.Un,kabartma tozu ve nişastayı ekleyip yoğurun.Cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.170 derecede 20 dk pişirin.(üzerileri beyaz kalacak)Bir kaba sıvı yağ ve nutellayı alıp benmari usulü eritin.Mısır gevreklerini elinizle küçülterek bir tabağa alıp kurabiyeleri önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulayıp tabağa dizin.
Afiyet Olsun..

21 Ocak 2014 Salı

SARAY HELVASI (PAKUK)

Pişmaniye tadında nefis bir helva....
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram terem yağ
Yapılışı:Teflon bir tencerenin içine un koyulup kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavrulur.Ocaktan alınıp pudra şekeriyle karıştırılır.Başka bir tavada yağ eritilip unlu karışıma iyice yedirilir.Küçük dikdörtgen borcama kaşıkla iyice bastırılıp dilimlenir.1-2 saat sonra çıkartılıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

10 Ocak 2014 Cuma

3-2-1 POĞAÇA

Malzemeler:
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçine:
3-4 tane haşlanmış patates
tuz,karabiber,nane
Üzerine:
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı:Bir kabın içine bütün malzemeler alınarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.Üzeri örtülerek 15 dk dinlendirilir.Haşlanmış patates çatalla ezilip tuz ve baharatlarla tatlandırılır.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp açılır.İç malzemeden koyup kapatılır.Elle yuvarlanıp galeta ununa batırılır.200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails