14 Temmuz 2010 Çarşamba
TAVUK PİRZOLA ve PATLICAN SALATASI
TAVUK PİRZOLA
Malzemeler:
1 kg tavuk pirzola
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı salça
1/2 Limon suyu
3-4 Diş sarımsak
Tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine yoğurt,salça,limon suyu,ezilmiş sarımsak,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bu karışımın içine tavuklar alınarak yarım saat bekletilir.Dinlenen tavuk etleri ızgarada altı üstü kızarana kadar pişirilir.
PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2-3 Tane domates
1 Tane soğan
1-2 Diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1-2 Tane sivribiber
2 Yemek kaşığı limon suyu
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,kekik
Yapılışı:Patlıcanlar yıkanıp ocakta veye fırında közlenir.Bir kabın içine doğranmış soğan,domates,sivribiber,sarımsak ve kıyılmış maydanoz konulup karıştırılır.Bu karışıma kabukları soyulmuş ve doğranmış patlıcanlar ilave edilir.Limon suyu,zeytinyağı,tuz karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilir.Üstüne kekik serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
13 Temmuz 2010 Salı
KAKAOLU KABAKLI KEK
Adı ne kadar tuhaf gelsede içinde kabak tadından eser olmayan hafif,lezzetli ve çok yumuşak bir kek..
Malzemeler:
3 Tane yumurta
2 Su bardağı şeker
2 Tane iri boy kabak
1/2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 Su bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı kakao
1/2 Su bardağı damla çikolata
1 Pkt kabartma tozu
2 Su bardağı un
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtalar alınıp şekerle birlikte köpürtülür.Kabaklar soyulmadan rendenin iri tarafıyla rendelenip karışıma eklenir.Sıvı yağ eklenip 1-2 dk çırpılır.Un,kakao,kabartma tozu,damla çikolata ve ceviz eklenip mikserin en düşük ayarıyla karıştırılır.Kek hamuru margarinle yağlanmış kalıba boşaltılıp 170 derecede pişirilir.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp üstüne pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun..
SÜTLAÇ
Malzemeler:
1 Lt süt
1,5 Çay bardağı pirinç
1 Su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Pkt vanilya
Yapılışı:Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesi ile ezilmeyecek şekilde haşlayın.Başka tencerede süt,şeker ve haşlanan pirinçleri koyup kaynatın.Nişastayı üzerini geçecek kadar su koyarak eritin.Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş aktarın.En son vanilyayı ilave edip 2-3 dk kadar kaynatın.Kaselere paylaştırıp üzerine tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
9 Temmuz 2010 Cuma
TRUF
Aslında truf yuvarlak toplar şeklinde oluyor biliyorsunuz ama tembellikten parmak şeklinde yaptım çabuk bitirmek açısından:)
Malzemeler:
1 Pkt krema
1 Pkt bitter çikolata(80 gr)
2 Su bardağı ufalanmış kek
Ceviz,damla çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı:Bir tencereye krema konulup kaynama noktasına getirilip ocaktan alınır.İçine çikolatalar kırılıp eriyinceye kadar karışıtırılır.Ufalanmış kek,ceviz ve damla çikolata konularak iyice yoğrulur.Biraz buzdolabında bekletilir.Ceviz biüyüklüğünde toplar alınıp istenilen şekil verildikten sonra hindistan cevizine bulanıp servis edilir.
Afiyet bal olsun..
8 Temmuz 2010 Perşembe
7 Temmuz 2010 Çarşamba
SANDAL SEFASI
Malzemeler:
5 Adet kabak
150 gr kıyma
2 Tane domates
2-3 Tane sivri biber
4-5 Diş sarımsak
2 Tane soğan
1 Çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber
Beşamel sos içim:
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını soyup ikiye bölüp içlerini kaşıkla oyun.Tencereye 1,5 Su bardağı su koyup kabakları ters düz ederek 5 dk kadar haşlayın.Haşlanan kabakları fırın kabına dizin.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.Kıymayı ekleyip biraz daha kavurun.Rendelenmiş domatesi,biberleri,tuzunu kara biberini ekleyip 5 dk kadar orta ateşte pişirin.Kabakların içine kıymalı harcı doldurun.(Beşamel sos için tencereye yağı alıp un ilave edip kavurun üzerine süt ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.)Kıymalı harcın üstüne beşamel sosu kaşıkla yayın.Üzerine kaşar rendesi serpin.Salçalı su yapıp kenarından dökün.180 derecede kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun.
6 Temmuz 2010 Salı
ÜÇGEN BÖREK
Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Pkt kuru maya
1 Çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
Margarin ve sıvı yağ karışımı
İçine:1 Kase beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
Üstüne:
Yumurta sarısı,susam
Yapılışı:
Mayayı ılık suda eritip yoğurt,sıvıyağ,tuz ve un ilave edip ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun.Bekletmeden 10 bezeye ayırın.Bezeleri unlu zeminde yufka inceliğine gelene kadar açın.Her tarafına margarinli karışımı sürüp bohça eklinde katlayıp tekrar yağ sürün.Bohça şeklindeki hamurun herköşesine peynirli harçtan koyup ortada birleştirerek üçgen oluşturun.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra üçgen yerlerden keserek servis yapın.
Afiyet olsun...
4 Temmuz 2010 Pazar
PATLICAN KAYGANASI
Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
2 Tane yumurta
1 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Su bardağı maden suyu
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber
Kızartmak için:sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulup kalın yuvarlak dilim halinde kesilir,tuzlu suda bekletilip yıkanıp kurutulur.Bir kapta yumurtalar,un,maden suyu,limon suyu,tuz,karabiber,nane,kab.tozu karıştırılır.Patlıcan dilimleri bu karışıma batırıp çıkararak kızgın yağda önlü arkalı kızartılıp yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 Temmuz 2010 Cumartesi
MANTI
Hamuru için:
1 Yumurta
1-2 Çay bardağı su
3 Su bardağı un
Tuz
İçine:
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için:
500 gr yoğurt
3-4 Diş sarımsak
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir kabın içine un,yumurta su ve tuz konularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Bir kabın içine rendelenmiş soğan,kıyma,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde açılır.Açılan yufkalar kare şeklinde kesilir.Karelerin ortasına kıymalı içten konulup dört köşesi üstte birleştirilir..Bir tencereye su,bir kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyip kaynatılır.Mantı hamurları yumuşayana dek haşlanıp delikli kepçeyle servis tabağına alınır.Üzerine sarmsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
1 Temmuz 2010 Perşembe
SÜRPRİZ KURABİYE (BİSKREM)
Malzemeler:
1 Pkt margarin(oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:150 gr sarelle
Yapılışı:
Bir kabın içine yumuşamış margarin,yoğurt ve pudra şekerini alıp iyice karıştırın.Un ve kabartma tozunu ilave ederek sert bir hamur haline getirip yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın.İçine sarelleden bir tatlı kaşığı koyup kapatın.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye koyup 150 derecede üstleri beyaz kalacak şekilde pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
30 Haziran 2010 Çarşamba
GİRİT KABAĞI DOLMASI
Malzemeler:
1 kg girit kabağı
1 Su bardağı pirinç
2 Tane soğan
2 Tane domates
150 gr kıyma
1 Yemek kaşığı salça
Dereotu,maydanoz,nane
Karabiber,tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bir kabın içine yıkanmış pirinçleri,rendelenmiş soğan ve domatesi,kıymayı,baharatları,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,tuz,salça ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.Kabakların içini oyup dış yüzeyini alacalı soyuduktan sonra iç malzemeden bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Doldurulan kabakları derin bir tencereye dizip üzerine domates kapatın.1 bardak su ile 1 kaşık salçayı ezip üzerine gezdirin yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun..
29 Haziran 2010 Salı
KAKAOLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Malzemeler:
3 Tane yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı damla çikolata
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Un
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtalar ve şekeri alıp iyice çırpın.Kıvamlı bir hale gelince süt ve yağ ilave edip tekrar çırpın.Sırasıyla damla çikolata,kakao,kab. tozu,vanilya ve un ilave edip hafifçe karıştırın.Yağlanmış düz bir tepsiye yada kalıba dökerek 180 derecede pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip hindistan cevizi serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
26 Haziran 2010 Cumartesi
SEMİZOTU YEMEĞİ
Malzemeler:
1 Demet semizotu
1 Tane soğan
1 Tane domates
1 Çay bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,pulbiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanlar konularak pembeleşene kadar kavurulur.Sonra salça ve domates ilave edilir.Domates biraz pişirildikten sonra yıkanıp doğranmış semiz otu ilave edilir.Pirinç tuz ve pulbiber konularak kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...
25 Haziran 2010 Cuma
VİŞNELİ KOLAY PARFE
Malzemeler:
1 Pkt krem şanti
1 Su bardağı süt
10-15 Tane petibör bisküvi
1 Kase vişne
100 gr damla çikolata
Yapılışı:
Bir kabın içine krem şanti ve soğuk süt konularak çırpılır.İçine bisküviler elle kırılarak ilave edilir.Yıkanıp ayıklanan vişne ve damla çikolata konulup iyice karıştırılır.Streç film serili bir kalıba boşaltılıp kaşıkla bastırılır.Dondurucuya konulup 2-3 saat beklettikten sonra ters çevrilip servis yapılır..
22 Haziran 2010 Salı
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR DOLMASI
Malzemeler:
5 İri boy enginar(temizlenmiş)
1 Tane soğan
1 Tane havuç
1 Tane patates
1 Kase bezelye
2-3 Tane domates
1/2 Limon suyu
1 Tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı,tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve soğanı ekleyerek soğan pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dk kadar pişirelim.Sırayla küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim.Tencereye temizlenmiş ve limonlu suda bekleyen enginarları alıp sebzeleri örtecek kadar su,bezelye,tuz ve şekeri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Enginarları delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim.Sebzelerin de içine kıyılmış dereotu serperek karıştıralım.Servis tabağına enginarları yerleştirip göbeklerine sebzeleri dolduralım.Üzerine dereotu serpip soğuuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...
21 Haziran 2010 Pazartesi
20 Haziran 2010 Pazar
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
2 Su bardağı pirinç
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
1 Yemek kaşığı salça
Maydanoz,nane,yenibahar
Kuş üzümü,dolmalık fıstık
Tuz,karabiber,zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve küp doğranmış soğan konularak kavurulur.Üzerine fıstıklar eklenerek yağda çevrilip küp doğranmış domates ve salça eklenir.Domates suyunu çektikten sonra yıkanmış pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilir.Çok az su ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılıp 10 dk demlendirilir.Dolmalık biberler içleri çıkartılarak yıkanıp süzdürülür.Biberlerin içine hazırlanan harçtak konulup üzerine domates dilimi kapatılır.Yayvan bir tencereye tek sıra dizilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Üzerine zeytinyağı gezdirilip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
18 Haziran 2010 Cuma
SUPANGLE
Malzemeler:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı kakao
1,5 Su bardağı şeker
Yapılışı:
Tencereye unu,şekeri ve kakaoyu alarak çok az süt ile ezerek topaksız bir kıvama getirelim.Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırparak tencereye alalım.Sütün tamamınıda ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Hazırladığımız tatlıyı ateşten alıp kuplara veye düz bir tabağa döküp üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.
17 Haziran 2010 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler:
1 kg barbunya
2 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet soğan
2-3 Diş sarımsak
2-3 Adet domates
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı,karabiber
Üzerine:Maydanoz
Yapılışı:
Düdüklü tencerenin içine zeytinyağını,küp küp doğranmış soğanları ve sarımsağı koyun.Küp doğranmış havuç ve patateside ilave edin.Rendelenmiş domates,salça ve en son haşlanmış barbunyaları ekleyin.Tuz,karabiber,şeker ve çok az sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin.Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek servis yapın.
16 Haziran 2010 Çarşamba
KABAKLI KİŞ
Hamuru için:
150 gr margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı soğuk su
Aldığı kadar un
Tuz
Üzeri için:
4 Adet küçük boy kabak
2 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı krem peynir
1 Çorba kaşığı süt
4 Çorba kaşığı rendelenmiş peynir
Yarım demet dereotu
2 Diş sarımsak
Karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Hamur için un,sıvıyağ,margarin,tuz ve suyu karıştırıp yoğurun.Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Dolaptan çıkarıp merdaneyle açın.Tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıbın kenarlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirin.Çatalla hamurun üzerinde delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirin.İç malzemesi için kabakları rendeleyip sıkarak fazla suyunu alın.Yumurta,süt,krem peynir,kıyılmış dereotu,rendelenmiş peynir,sarımsak ve baharatları karıştırın.İç malzemeyi pişen hamurun içine yayıp tekrar fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.Dilimleyerek sıcak servis yapın...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)