Pages

14 Temmuz 2014 Pazartesi

SARAY HELVASI

Pişmaniye tadında nefis bir helva....
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram terem yağ
Yapılışı:Teflon bir tencerenin içine un koyulup kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavrulur.Ocaktan alınıp pudra şekeriyle karıştırılır.Başka bir tavada yağ eritilip unlu karışıma iyice yedirilir.Küçük dikdörtgen borcama kaşıkla iyice bastırılıp dilimlenir.1-2 saat sonra çıkartılıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

2 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Canancım ellerine sağlık.
Tam Saraylara uygun harika ve lezzetli bir helva olmuş.
Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Yemek Tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails