Pages

19 Nisan 2013 Cuma

ELMALI KURABİYE

Bizim evin vazgeçilmez kurabiyesi.Elma,tarçın ve ceviz üçlüsü ile nefis bir kurabiye....
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır.Sigara böreği şeklinde kesilip üçgen hamurun geniş kısmına elmalı harçtan konulup rulo yapılarak sarılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 170 derecede üzerileri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

18 Nisan 2013 Perşembe

GNOCCHİ (PATATES MANTISI)

Farklı lezzetler denemek isteyenler için lezzetli bir italyan yemeği....
Malzemeler:
4 tane haşlanmış patates
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
karabiber
Sosu için:
2-3 tane domates
2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,karabiber
Yapılışı:Haşlanan patatesler bir kabın içine rendelenir.Yumurta kırılıp,tuz,karabiber ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.Hamur dörde bölünüp uzun şeritler haline getirilir.Unlanmış zeminde 1-2 cm boyutunda kesilip çatalın tersi ile bastırılır.Derin bir tencerede su kaynatılıp tuz ilave edilir.Hazırlanan hamurlar 4-5 dk haşlanıp delikli kepçe ile servis tabağına alınır.Sos için tavaya zeytinyağı ve sarımsak alınıp kavrulur.Üzerine rende domates,tuz ve karabiber eklenip pişirilir.Servis tabağına alınan gnocchinin üzerine sos dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

14 Nisan 2013 Pazar

TİRAMİSU

Çok hafif ve yapımı çok basit bir tatlı..
1 paket kedidili bisküvi
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 paket 3ü 1 arada nescafe
1 kupa sıcak su
kakao
Yapılışı:Bir tencereye süt,un ve şeker eklenip karıştırılarak pişirilir.Muhallebi ocaktan alınıp labne peyniri eklenerek mikserle çırpılır.Bir tepsiye nescafe ile ıslatılmış bisküvileri dizip üzerine krema yayılır.Bisküviler bitene kadar aynı işlem yapılır.En üst kısmı krema ile kapatılıp bol kakao serpilir.1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Diğer pasta banla yaptığım tiramisu tarifi için buraya tıklayınız..
Afiyet Olsun...

12 Nisan 2013 Cuma

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

Bu çok lezzetli poğaçaların tarifini daha önce vermiştim.Bu defa patatesli kıymalı yaptım daha harika oldular.Sizde denemek isterseniz tarif için buraya tık tık...

5 Nisan 2013 Cuma

ARAP KURABİYE


Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
3 tane haşlanmış yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
alabildiğince un
Üzerini bulamak için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nesguik
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:Yoğurma kabının içine haşlanmış yumurta sarıları alınıp iyice ufalanır.Margarin,pudra şekeri,vanilya ve un eklenip yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.160 derecede 15 dk pişirilir.Üzerinin malzemeleri bir kapta karıştırılır.Sıcak kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails