Pages

21 Ocak 2013 Pazartesi

LAHMACUN


Malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
200 gr kıyma
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz,tuz,karabiber
Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğurularak üstü örtülüp 10 dk mayalandırılır.Derin bir kap içine kıyma doğranmış domates,maydanoz,kıyılmış soğan,salça ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur.Hamur mayalandıktan sonra 10 tane beze hazırlayıp tepsiye dizip üzerine nemli bir bez örtülür.Unlanmış tezgahta bezeleri ince açılıp üzerine harcı yayılır.Ocağı orta ateşte açıp ağzı kapaklı teflon tencereyi ocağa koyun.Tencereyi yağlamadan lahmacunu yerleştirip ağzını kapatıp 2 dk kadar pişirin.(isterseniz fırındada pişirebilirsiniz)Diğer bezeleride hazırlayıp pişirin.Pişen lahmacunları kıymalı kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste sıralayıp diğerleri pişene kadar üstünü kapatın.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun..

4 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Gece gece kalk yasemin yap diyor bu fotograf bana :) Eline sağlık enfes görünüyor sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel görünüyor canım istedi desem yeridir :)
ellerine sağlık

Gelibolu17 dedi ki...

canım çok severim lahmacunu,etkinliğimizdede tarifi olması çok güzel oldu,teşekkürler ellerine sağlık....
şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/01/lahmacun.html yayında,gene beklerim

Baharatın Kızı dedi ki...

Offf diyorum allahtan akşam için pide içi hazırladım fırına verdik...Tabi el lezzeti olmayacak ama canımın çekmesine dayanamam ellerine sağlık canım ;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails