21 Ocak 2013 Pazartesi
LAHMACUN
Malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
200 gr kıyma
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz,tuz,karabiber
Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğurularak üstü örtülüp 10 dk mayalandırılır.Derin bir kap içine kıyma doğranmış domates,maydanoz,kıyılmış soğan,salça ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur.Hamur mayalandıktan sonra 10 tane beze hazırlayıp tepsiye dizip üzerine nemli bir bez örtülür.Unlanmış tezgahta bezeleri ince açılıp üzerine harcı yayılır.Ocağı orta ateşte açıp ağzı kapaklı teflon tencereyi ocağa koyun.Tencereyi yağlamadan lahmacunu yerleştirip ağzını kapatıp 2 dk kadar pişirin.(isterseniz fırındada pişirebilirsiniz)Diğer bezeleride hazırlayıp pişirin.Pişen lahmacunları kıymalı kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste sıralayıp diğerleri pişene kadar üstünü kapatın.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Gece gece kalk yasemin yap diyor bu fotograf bana :) Eline sağlık enfes görünüyor sevgiler
çok güzel görünüyor canım istedi desem yeridir :)
ellerine sağlık
canım çok severim lahmacunu,etkinliğimizdede tarifi olması çok güzel oldu,teşekkürler ellerine sağlık....
şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/01/lahmacun.html yayında,gene beklerim
Offf diyorum allahtan akşam için pide içi hazırladım fırına verdik...Tabi el lezzeti olmayacak ama canımın çekmesine dayanamam ellerine sağlık canım ;))
Yorum Gönder