Pages

26 Ağustos 2010 Perşembe

KIR PİDESİ


Malzemeler:
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tane haşlanmış patates
1/2 Pkt kuru maya
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı şeker
Alabildiği kadar un,tuz
İç Harcı:
2 Tane kuru soğan
2-3 Tane sivri biber
3 Tane haşlanmış patates
1 Tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,içine şeker,maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.Sıvıyağ,yoğurt,rendelenmiş patates,tuz ve unu ilave edip yoğruyoruz.Hamurun üzerini örterek 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.Diğer tarafta iç malzemesi için soğanı,biberi ve maydanozu doğruyoruz.Bir tava içerisine sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.Önce soğanları daha sonra biberleri en son rendelenmiş patates,tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklünde bezeler yapıyoruz.Merdaneyle enine ve boyuna oval şekilde açıyoruz.İç malzemeden koyup iki ucunu ortada birleştiriyoruz.Pideleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Tarifimi "Sahur Lezzetleri Etkinliği" için mintininmutfağı arkadaşıma gönderiyorum.

5 yorum:

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık pideler harika bereketli iftarlar öpüyorum.

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis bir lezzet. Bu aralar ben de pidelere takmış durumdayım:)) Afiyetler olsun.
Sevgiler.

mintininmutfağı dedi ki...

CANANCIM MERHABALAR ARKADAŞIM.BU VESİLEYLE DE SANA UĞRAMIŞ OLAYIM.PİDELER SÜPER GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.HEMEN YAYINLADIM.ÇOK ÖPÜYORUM TEŞEKKÜRLER

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. (İftar için bir tane aldım bilginiz olsun)
Hayırlı iftarlar.

Saygılar.

ŞÜKRAN dedi ki...

canacığım kızımın adaşı merhabalar.. değerli yorumların için çoook teşekkürler.. kır pidesini çok severim, resmi görünce canım istedi ama yanımda bulduğum bir lokma peynir ve kızartılımş ekmek dilimiyle idare etmek zorundayım şu an... çok öptüm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails