Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

13 Kasım 2014 Perşembe

SİMİT POĞAÇA

Simit tadında çok lezzetli bir poğaça...
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
1 su bardağı susam
İçine:sucuk,kaşar
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.İçine şeker,maya ve ılık süt eklenip üzerine bir kapak kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.Diğer malzemelerde eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülüp 1 saat kadar ılık bir ortamda  mayalandırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekilde açılır içine iç malzemeden konulup şekil verilir.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Öncede ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

28 Ekim 2014 Salı

İSLİM KEBABI

Malzemeler:
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 kg patlıcan
2 tane domates
4-5 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,sıvı yağ
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulur,uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında doğranır.Kıyma bir kaba alınıp ekmek içi,tuz,baharatlar rendelenmiş soğan eklenip yoğurulur.Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Kızdırılmış sıvı yağda patlıcan ve köfteler kızartılır.Patlıcan dilimleri çarpı işareti şeklinde üst üste koyup ortalarına birer tane köfte yerleştirilir.Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftenin üzerine getirilip ters çevirip kapatılır.Üzerilerine birer domates ve sivri biber dilimi yerleştirilip kürdan batırılır.Fırın kabına dizildikten sonra salça su ile inceltilip üzerine dökülür.200 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun...

14 Ağustos 2014 Perşembe

KAVALA KURABİYESİ

Veeee beklenen tarif...
Harika bir lezzeti var kaç tane yediğinizin farkına varamayacağınız bir kurabiye:))
Malzemeler:
200 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:Unun 1 bardağı teflon tavaya konulup kokusu çıkana kadar kavurulur.İçine bademler eklenip 1-2 dk daha kavrulup ocaktan alınıp soğutulur.Soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur.Üzeri kapatılarak 20 dk dolapta dinlendirilir.Dinlenen hamur 1 parmak genişliğinde açılıp bardakla ay şekli verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...

14 Temmuz 2014 Pazartesi

SARAY HELVASI

Pişmaniye tadında nefis bir helva....
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram terem yağ
Yapılışı:Teflon bir tencerenin içine un koyulup kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavrulur.Ocaktan alınıp pudra şekeriyle karıştırılır.Başka bir tavada yağ eritilip unlu karışıma iyice yedirilir.Küçük dikdörtgen borcama kaşıkla iyice bastırılıp dilimlenir.1-2 saat sonra çıkartılıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

8 Temmuz 2014 Salı

KADAYIFLI REVANİ

Cananla denenmis tarifler
Tadanların çok beğendiği çok lezzetli bir tatlı..
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kab. tozu
200 gr kadayıf
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri alıp  çırpın.Sırasıyla yağ,un ve kab. tozunu ekleyip iyice karıştırın.En son kadayıfı elinizle küçük küçük parçalara ayırıp karışımın içine katıp tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbetini önceden pişirip soğutun.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.(1 gece dinlenirse daha güzel oluyor)Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..

25 Haziran 2014 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

Osmanlı Mutfağını en güzel yemeği...
Malzemeler:
1 tane soğan
250 gram kuşbaşı et
1 tane domates
1-2 diş sarımsak
1-2 tane sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz,kara biber
Beğendi için:
3 tane patlıcan(közlenmiş)
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 kaşık sıvı yağ
1 çorba kasesi kaşar rendesi
tuz
Yapılışı:Tencereye yağı alıp etleri ekleyelim,suyunu bırakıp çekene dek kavuralım.Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.Doğranmış domatesleri ve sivri biberleri ekleyelim.Etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su,tuz ve kara biber ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim.Beğendi için bir tavaya yağı koyup unu ekleyelim.Un hafif sararana dek karıştırarak kavuralım.Sütü ve tuzu ilave edelim.Süt kaynayınca doğranmış patlıcanları ve kaşar rendesi ekleyelim.Bir taşım kaynadıktan sonra sıcak beğendiyi servis tabağına alıp ortasını açalım.Beğendinin ortasına eti sosu ile birlikte alarak servis edelim.
Afiyet Olsun...

20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen yaptığın her işte başarılısın.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.



Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/graniniTurkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Haziran 2014 Perşembe

KOLAY CHEESECAKE


Orjinal cheesecake'den çok hafif marsmallow lezzetinde yapımı çok basit bir tatlı..
Malzemeler:
1,5 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı erimiş margarin
1-2 yemek kaşığı ceviz içi
Kreması için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket limonlu jöle
1/2 su bardağı kaynar su
1/2 su bardağı soğuk su
Üzeri için:
İstenilen sos veya meyve püresi
Yapılışı:Bisküvi,ermiş margarin ve ceviz robotta karıştırılır.24 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayılır.Sütle krem şanti hazırlanıp içine labne peyniri eklenerek çırpılır.Kaynar suyun içinde jöle eritilip soğuk su eklenir.Jöle şantili karışıma eklenir, hepsi birlikte çırpılır.Bisküvili karışımın üzerine dökülerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.Üzerine istenilen sos dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

25 Mayıs 2014 Pazar

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN


Dualarımızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandilimiz mübarek olsun.Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...

24 Mayıs 2014 Cumartesi

KREMALI PATATES


Malzemeler:
3-4 tane orta boy patates
1 paket krema (200 gram)
1 çorba kasesi kaşar rendesi
Yapılışı:Patatesler soyulup yıkanır.İnce halka şeklinde doğranıp yağlanmış borcama yatay olarak dizilir.Üzerine krema dökülüp fırına verilir. Patatesler piştikten sonra kaşar rendesi serpilip tekrar fırına konulur.Kaşar eriyince fırından alınıp sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Mayıs 2014 Cuma

KREMALI LAZ BAKLAVASI

Hamuru için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
2 limon kabuğu rendesi
1,5 çorba kaşığı un
1/2 paket vanilya
Üzerine:
1,5 paket margarin
Yapılışı:Krema için limon rendesi hariç tüm malzemeler tencereye alınıp pişirilir.Piştikten sonra limon rendesi ilave edilerek bir kenara alınıp soğutulur.Hamuru için tüm malzemeler bir kaba konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan 20 küçük beze yapılır.Bol nişastayla tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta serpilir.10 tane üst üste konulduktan sonra merdaneyle açılıp yağlanmış tepsiye yayılır.Margarinin yarısı eritilip hamurun üstüne dökülür.Margarin donduktan sonra üstüne krema yayılır.Diğer 10 bezeye de aynı işlem yapıldıktan sonra yufka kremanın üstüne yayılır.Baklava dilimlenip eritilmiş margarin üzerine dökülür.200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

21 Mayıs 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
2 Su bardağı pirinç
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
1 Yemek kaşığı salça
Maydanoz,nane,yenibahar
Kuş üzümü,dolmalık fıstık
Tuz,karabiber,zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve küp doğranmış soğan konularak kavurulur.Üzerine fıstıklar eklenerek yağda çevrilip küp doğranmış domates ve salça eklenir.Domates suyunu çektikten sonra yıkanmış pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilir.Çok az su ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılıp 10 dk demlendirilir.Dolmalık biberler içleri çıkartılarak yıkanıp süzdürülür.Biberlerin içine hazırlanan harçtak konulup üzerine domates dilimi kapatılır.Yayvan bir tencereye tek sıra dizilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Üzerine zeytinyağı gezdirilip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

18 Mayıs 2014 Pazar

ISLAK KURABİYE (BROWNİ KURABİYE)

Malzemeler:
250 gram margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti:
3 çay bardağı su
3 çay bardağı şeker
Yapılışı:Öncelikle şerbet malzemeleri küçük bir tencereye koyup kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğutun.Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 180 derecede pişirin.Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkartın.Servis tabağına alıp üzerini fıstık veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun..

3 Mayıs 2014 Cumartesi

İRMİKLİ LOKUM

Yapımı çok kolay sunumu çok şık bir tarif..
Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
hindistan cevizi,fındık
Yapılışı:Tencereye sütü,irmiği ve toz şekeri alın.Muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutun.Soğuyunca toz krem şantiyi karıştırarak muhallebiye yedirin.Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın.(elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz)Topları tabağa yerleştirip üzerilerine fındık batırarak servis edin.
Afiyet Olsun..

2 Mayıs 2014 Cuma

ALMAN PASTASI

Malzemeler:
500 gram un
25 gram yaş maya
125 gram toz şeker
125 gram margarin
2 tane yumurta
15 gram mahlep
150-200 gram su
Kreması:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı kakao

18 Nisan 2014 Cuma

İRMİKLİ BAKLAVA

Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
Sosu için:
5 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Yufkayı tezgah üzerine koyup fırça ile her yerine sıvı yağ sürüp irmik serpin.Yelpaze şeklinde büzüştürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip çıkartın.Sos için tüm malzemeleri çırpıp yufkaların üzerine eşit şekilde döküp fındık serpiştirin.Tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.Pişen tatlıyı fırından alıp soğuk şerbeti dökün.Şerbetini çekince dilimleyerek servis edin...

11 Nisan 2014 Cuma

TAHİNLİ KURU BAKLAVA

Çıtır çıtır inanılmaz lezzetli ve çok pratik bir atıştırmalık.
Malzemeler:
4 tane baklava yufkası
50 gram sıvı yağ
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı ceviz veya fındık içi
Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:Baklava yufkalarının ara katlarını yağlayıp en üst kata yağ sürmüyoruz.Önce tahin sonra şeker en son da ceviz içini serpip rulo yapıyoruz.Ruloyu verev şekilde kesip 170 derecede pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun...

2 Nisan 2014 Çarşamba

KARAMELLİ MUHALLEBİ (NAPOLYON TATLISI)

Karamelli lezzetleri seviyorsanız mutlaka deneyin çok lezzetli bir muhallebi...
Malzemeler:
1 litre süt
6 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1/2 paket krema
Karamel sos için:
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket krema
Yapılışı:Tencereye şeker,nişasta,yumurta ve süt alınıp karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilya ilave edilip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.Muhallebinin içine krema eklenip 2-3 dakika çırpılır.Kuplara veya kaselere pay edip soğutulur.Karamel için tavaya şekeri alıp karıştırarak karamel rengi olana kadar pişirilir.Eriyince  krema eklenip kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatılıp muhallebilerin üzerine paylaştırılır.Buzdolabında 1-2 saat soğutulduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

29 Mart 2014 Cumartesi

YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI

Malzemeler:
3-4 tane orta boy patates(haşlanmış)
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytin yağ
Sosu için:
1 çorba kasesi süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:Haşlanmış patatesleri bir kaba alarak rendeliyoruz.Üzerine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,mayonez ve zeytinyağ ilave edip yoğuruyoruz.Hazırlanan patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız patateslerin ortasına bastırarak çukur yapıyoruz.Ayrı bir tarafta yoğurdu geniş bir kaseye alıp üzerine mayonezi ilave ediyoruz.Ezdiğimiz sarımsakları ve tuz ilave edip karıştırıyoruz.Bu karışımı patateslerin çukur kısmına kaşık veya sıkma torbasıyla doldurup istenirse üzerine kırmızı biberli yağ yakarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails