Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

25 Mayıs 2014 Pazar

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN


Dualarımızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandilimiz mübarek olsun.Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...

24 Mayıs 2014 Cumartesi

KREMALI PATATES


Malzemeler:
3-4 tane orta boy patates
1 paket krema (200 gram)
1 çorba kasesi kaşar rendesi
Yapılışı:Patatesler soyulup yıkanır.İnce halka şeklinde doğranıp yağlanmış borcama yatay olarak dizilir.Üzerine krema dökülüp fırına verilir. Patatesler piştikten sonra kaşar rendesi serpilip tekrar fırına konulur.Kaşar eriyince fırından alınıp sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Mayıs 2014 Cuma

KREMALI LAZ BAKLAVASI

Hamuru için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
2 limon kabuğu rendesi
1,5 çorba kaşığı un
1/2 paket vanilya
Üzerine:
1,5 paket margarin
Yapılışı:Krema için limon rendesi hariç tüm malzemeler tencereye alınıp pişirilir.Piştikten sonra limon rendesi ilave edilerek bir kenara alınıp soğutulur.Hamuru için tüm malzemeler bir kaba konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan 20 küçük beze yapılır.Bol nişastayla tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta serpilir.10 tane üst üste konulduktan sonra merdaneyle açılıp yağlanmış tepsiye yayılır.Margarinin yarısı eritilip hamurun üstüne dökülür.Margarin donduktan sonra üstüne krema yayılır.Diğer 10 bezeye de aynı işlem yapıldıktan sonra yufka kremanın üstüne yayılır.Baklava dilimlenip eritilmiş margarin üzerine dökülür.200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

21 Mayıs 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
2 Su bardağı pirinç
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
1 Yemek kaşığı salça
Maydanoz,nane,yenibahar
Kuş üzümü,dolmalık fıstık
Tuz,karabiber,zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve küp doğranmış soğan konularak kavurulur.Üzerine fıstıklar eklenerek yağda çevrilip küp doğranmış domates ve salça eklenir.Domates suyunu çektikten sonra yıkanmış pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilir.Çok az su ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılıp 10 dk demlendirilir.Dolmalık biberler içleri çıkartılarak yıkanıp süzdürülür.Biberlerin içine hazırlanan harçtak konulup üzerine domates dilimi kapatılır.Yayvan bir tencereye tek sıra dizilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Üzerine zeytinyağı gezdirilip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

18 Mayıs 2014 Pazar

ISLAK KURABİYE (BROWNİ KURABİYE)

Malzemeler:
250 gram margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti:
3 çay bardağı su
3 çay bardağı şeker
Yapılışı:Öncelikle şerbet malzemeleri küçük bir tencereye koyup kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğutun.Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 180 derecede pişirin.Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkartın.Servis tabağına alıp üzerini fıstık veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun..

3 Mayıs 2014 Cumartesi

İRMİKLİ LOKUM

Yapımı çok kolay sunumu çok şık bir tarif..
Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
hindistan cevizi,fındık
Yapılışı:Tencereye sütü,irmiği ve toz şekeri alın.Muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutun.Soğuyunca toz krem şantiyi karıştırarak muhallebiye yedirin.Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın.(elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz)Topları tabağa yerleştirip üzerilerine fındık batırarak servis edin.
Afiyet Olsun..

2 Mayıs 2014 Cuma

ALMAN PASTASI

Malzemeler:
500 gram un
25 gram yaş maya
125 gram toz şeker
125 gram margarin
2 tane yumurta
15 gram mahlep
150-200 gram su
Kreması:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı kakao

18 Nisan 2014 Cuma

İRMİKLİ BAKLAVA

Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
Sosu için:
5 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Yufkayı tezgah üzerine koyup fırça ile her yerine sıvı yağ sürüp irmik serpin.Yelpaze şeklinde büzüştürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip çıkartın.Sos için tüm malzemeleri çırpıp yufkaların üzerine eşit şekilde döküp fındık serpiştirin.Tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.Pişen tatlıyı fırından alıp soğuk şerbeti dökün.Şerbetini çekince dilimleyerek servis edin...

11 Nisan 2014 Cuma

TAHİNLİ KURU BAKLAVA

Çıtır çıtır inanılmaz lezzetli ve çok pratik bir atıştırmalık.
Malzemeler:
4 tane baklava yufkası
50 gram sıvı yağ
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı ceviz veya fındık içi
Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:Baklava yufkalarının ara katlarını yağlayıp en üst kata yağ sürmüyoruz.Önce tahin sonra şeker en son da ceviz içini serpip rulo yapıyoruz.Ruloyu verev şekilde kesip 170 derecede pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun...

2 Nisan 2014 Çarşamba

KARAMELLİ MUHALLEBİ (NAPOLYON TATLISI)

Karamelli lezzetleri seviyorsanız mutlaka deneyin çok lezzetli bir muhallebi...
Malzemeler:
1 litre süt
6 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1/2 paket krema
Karamel sos için:
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket krema
Yapılışı:Tencereye şeker,nişasta,yumurta ve süt alınıp karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilya ilave edilip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.Muhallebinin içine krema eklenip 2-3 dakika çırpılır.Kuplara veya kaselere pay edip soğutulur.Karamel için tavaya şekeri alıp karıştırarak karamel rengi olana kadar pişirilir.Eriyince  krema eklenip kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatılıp muhallebilerin üzerine paylaştırılır.Buzdolabında 1-2 saat soğutulduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

29 Mart 2014 Cumartesi

YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI

Malzemeler:
3-4 tane orta boy patates(haşlanmış)
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytin yağ
Sosu için:
1 çorba kasesi süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:Haşlanmış patatesleri bir kaba alarak rendeliyoruz.Üzerine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,mayonez ve zeytinyağ ilave edip yoğuruyoruz.Hazırlanan patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız patateslerin ortasına bastırarak çukur yapıyoruz.Ayrı bir tarafta yoğurdu geniş bir kaseye alıp üzerine mayonezi ilave ediyoruz.Ezdiğimiz sarımsakları ve tuz ilave edip karıştırıyoruz.Bu karışımı patateslerin çukur kısmına kaşık veya sıkma torbasıyla doldurup istenirse üzerine kırmızı biberli yağ yakarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun...

28 Mart 2014 Cuma

EV YAPIMI FINDIK EZMESİ

Malzemeler:
500 gram kavrulmuş fındık içi
1/2 su bardağı  pudra şekeri
1 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:Bütün malzemeleri mutfak robotuna alıp çalıştırın.Karışım kuru olduysa biraz daha yağ ilave edip macun kıvamına gelene kadar karıştırın.Bu kadar...
Afiyet Olsun...

27 Mart 2014 Perşembe

MİLFÖY PASTA

Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 tane yumurta
3,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzerine elemek için:
pudra şekeri
Yapılışı:Milföy hamurlarını merdane ile inceltelim.Kare  kare kesip yağlanmış fırın tepsisine alalım.Üzerlerini çatalla delerek 200 derecede üzeri pembeleşene dek pişirelim.Tencereye krema malzemelerini koyup sürekli karıştırarak pişirelim.Ocaktan alıp çırparak soğutalım.Milföy parçalarının arasına kremayı yayıp diğer parçasını üstüne yerleştirelim.Pastaların üzerine pudra şekeri serperek buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun...

18 Mart 2014 Salı

BAL KABAKLI TOPLAR

Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1-2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:Dilimlenmiş kabaklar tencere alınıp üzerine toz şeker dökülerek yumuşayana kadar pişirilir.Soğuyunca suyu süzülüp çatalla ezilir.İçine kırılmış bisküvi ve ceviz konulup karıştırılır.Küçük toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır.Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

16 Mart 2014 Pazar

PASTANE AÇMASI


Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
150 gram margarin
Üzeri için:
2 tane yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:Yoğurma kabının içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.Şeker,maya ve ılık su eklenip karıştırılır.Sıvı yağ ve tuz konularak iyice yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek 20 dakika ılık bir yerde mayalandırılır.Mayalanan hamur 24 parçaya bölünüp bezeler açılır üstlerine eşit miktarda margarin yerleştirilir.Hamur parmak uçlarıyla oval şekilde yassıltılarak kenarlarında çekerek açılır.Rulo şeklinde sarılarak burgu şekline getirip iki ucu birleştirilir.Fırın tepsisine yerleştirilerek ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırılır.Üzerilerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 Mart 2014 Perşembe

ELMAS KURABİYE

Malzemeler:
100 gram margarin
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2-2,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
üzerini bulamak için toz şeker
nutella
Yapılışı:Bir kabın içine tüm malzemeler sırasıyla alınıp yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp toz şekere bulanır.Orta kısımlarına parmakla çukurlar açılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.170 derecede 15 dakika pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin ortalarına benmari eritilmiş nutella konulup servis edilir.
Afiyet Olsun..

19 Şubat 2014 Çarşamba

İMAM SARIĞI PASTASI

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Kenarlarına:hindistan cevizi
Yapılışı:Bir kaba yumurta ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını eşit şekilde döküp 170 derecede pişirin.Kreması için şeker ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp şeker ve vanilya ilave edip mikserle çırpın.Kek soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin.Keklerden birini alıp üzerine bir kaşık krema koyup diğer kek üzerine kapatın.Etrafı da kremaya batırılıp üzeri hariç her tarafı hindistan cevizine bulayın.Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata yayıp dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..

11 Şubat 2014 Salı

KALP KURABİYE

Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 tane vanilya
aldığı kadar un
Üzeri için:
bitter çikolata
Yapılışı:Hamur için gerekli tüm malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Tezgah üzerinde merdane ile açılıp istenilen kalıplarla kesilir.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 170 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Fırından alınıp soğuduktan sonra benmari usulü eritilen çikolataya batırılarak süslenir.
Afiyet Olsun..

5 Şubat 2014 Çarşamba

MAKARNA SALATASI

Malzemeler:
1/2 paket makarna(yüksük,kelebek)
1 kavanoz garnitür
7-8 adet kornişon turşu
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:Makarna haşlanıp suyu süzülür.Çok az yağ gezdirilip soğuması için bekletilir.Soğuyunca garnitür,salatalık turşusu ile karıştırılır.Sarımsaklar rendelenip yoğurt ve mayonezle karıştırılıp makarnayla harman edilir.İsterseniz üzerine dereotu serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

1 Şubat 2014 Cumartesi

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır bardak veya kalıpla kesilir.Kenarına elmalı harçtan konulup poğaça şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails