Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

19 Şubat 2014 Çarşamba

İMAM SARIĞI PASTASI

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Kenarlarına:hindistan cevizi
Yapılışı:Bir kaba yumurta ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını eşit şekilde döküp 170 derecede pişirin.Kreması için şeker ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp şeker ve vanilya ilave edip mikserle çırpın.Kek soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin.Keklerden birini alıp üzerine bir kaşık krema koyup diğer kek üzerine kapatın.Etrafı da kremaya batırılıp üzeri hariç her tarafı hindistan cevizine bulayın.Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata yayıp dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..

11 Şubat 2014 Salı

KALP KURABİYE

Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 tane vanilya
aldığı kadar un
Üzeri için:
bitter çikolata
Yapılışı:Hamur için gerekli tüm malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Tezgah üzerinde merdane ile açılıp istenilen kalıplarla kesilir.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 170 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Fırından alınıp soğuduktan sonra benmari usulü eritilen çikolataya batırılarak süslenir.
Afiyet Olsun..

5 Şubat 2014 Çarşamba

MAKARNA SALATASI

Malzemeler:
1/2 paket makarna(yüksük,kelebek)
1 kavanoz garnitür
7-8 adet kornişon turşu
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:Makarna haşlanıp suyu süzülür.Çok az yağ gezdirilip soğuması için bekletilir.Soğuyunca garnitür,salatalık turşusu ile karıştırılır.Sarımsaklar rendelenip yoğurt ve mayonezle karıştırılıp makarnayla harman edilir.İsterseniz üzerine dereotu serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

1 Şubat 2014 Cumartesi

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır bardak veya kalıpla kesilir.Kenarına elmalı harçtan konulup poğaça şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

31 Ocak 2014 Cuma

ISLAK KEK


3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp çırpın.Süt ve sıvı yağ ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.Kakao,un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış kare veya dikdörtgen bir kalıba dökerek 160 derecede pişirin.Sosu için bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın.Şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.Kek fırından çıkıp ılıdıktan sonra kare şeklinde kesip üzerine ılık sosu gezdirin.Üzerine hindistan cevizi dökerek servis edin.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2014 Salı

MANTI


Hamuru için:
1 Yumurta
1-2 Çay bardağı su
3 Su bardağı un
Tuz
İçine:
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için:
500 gr yoğurt
3-4 Diş sarımsak
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir kabın içine un,yumurta su ve tuz konularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Bir kabın içine rendelenmiş soğan,kıyma,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde açılır.Açılan yufkalar kare şeklinde kesilir.Karelerin ortasına kıymalı içten konulup dört köşesi üstte birleştirilir..Bir tencereye su,bir kaşık sıvı yağ ve tuz ekleyip kaynatılır.Mantı hamurları yumuşayana dek haşlanıp delikli kepçeyle servis tabağına alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

25 Ocak 2014 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

Malzemeler:
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
4-4,5 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı nutella
1/2 su bardağı sıvı yağ
200 gram mısır gevreği
Yapılışı:Derin bir kasenin içine margarin,şeker ve yumurtayı koyup karıştırın.Un,kabartma tozu ve nişastayı ekleyip yoğurun.Cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.170 derecede 20 dk pişirin.(üzerileri beyaz kalacak)Bir kaba sıvı yağ ve nutellayı alıp benmari usulü eritin.Mısır gevreklerini elinizle küçülterek bir tabağa alıp kurabiyeleri önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulayıp tabağa dizin.
Afiyet Olsun..

21 Ocak 2014 Salı

SARAY HELVASI (PAKUK)

Pişmaniye tadında nefis bir helva....
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram terem yağ
Yapılışı:Teflon bir tencerenin içine un koyulup kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavrulur.Ocaktan alınıp pudra şekeriyle karıştırılır.Başka bir tavada yağ eritilip unlu karışıma iyice yedirilir.Küçük dikdörtgen borcama kaşıkla iyice bastırılıp dilimlenir.1-2 saat sonra çıkartılıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

10 Ocak 2014 Cuma

3-2-1 POĞAÇA

Malzemeler:
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçine:
3-4 tane haşlanmış patates
tuz,karabiber,nane
Üzerine:
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı:Bir kabın içine bütün malzemeler alınarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.Üzeri örtülerek 15 dk dinlendirilir.Haşlanmış patates çatalla ezilip tuz ve baharatlarla tatlandırılır.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp açılır.İç malzemeden koyup kapatılır.Elle yuvarlanıp galeta ununa batırılır.200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

4 Ocak 2014 Cumartesi

Ayrılmaz İkili:Nescafe Classic ve Nestle Coffee-Mate


Fikri Mühim'in yeni kampanyası ile denememiz için gelen,
#ayrılmaz ikili# Nescafe Classıc ve Nestle Coffee-Mate

Her sabah güne bir fincan sıcak kahveyle başlayıp kahvemi ayrılmaz ikilisi Coffee-Mate ile tamamlıyorum.Sütle yapılan kahvenin aksine kahvenin tadını kokusunu bozmadan Nestle Coffee-Mate ile yumuşatıp lezzetine lezzet katıyorum.Sizlere de mutlaka her gün bir fincan kahve öneriyorum.
Amerika'da yapılan yeni bir araştırmanın sonucuna göre;her gün bir bardak kahve baş ağrısına,karaciğere ve mide rahatsızlıklarına karşı faydalı oluyor.

Nescafe Classıc+Nestle Coffee-Mate olmazsa olmazımız....

2 Ocak 2014 Perşembe

PEYNİRLİ KOLAY TART

Evde bulunan malzemelerle çok kısa sürede hazırlanan çok lezzetli bir tart.
Malzemeler:
4 çorba kaşığı yoğurt
125 gram margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçi için:
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzerine:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:Hamur malzemeleri bir kapta yoğurularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.Hamurdan bir parça ayrılır.Yağlanmış tart kalıbına elle bastırılarak kenarlarına çıkacak şekilde döşenir.İç kısmı çukur yapılıp iç malzeme konulur.Ayrılan hamur elle yuvarlanıp uzun çubuklar yapılır.Peynirli harcın üzerine çapraz gelecek şekilde yerleştirilip üzerilerine yumurta sarısı sürülür.170 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun..

31 Aralık 2013 Salı

Yeni Yılda Le Cordon Bleu Paris Ödülü sizi bekliyor!

Ozyegin
Fransız Aşçılardan Öğrendiğiniz Mutfak ve Pastacılık Tekniklerini, Paris’te Pekiştirin!

6 Ocak’ta başlayacak 2014 Kış dönemi Le Cordon Bleu Temel Pastacılık ya da Temel Aşçılık programını en yüksek derecede bitiren öğrenci Le Cordon Bleu Paris’te 1 günlük Workshop’a katılmaya hak kazanıyor.

2 günlük konaklama ve gidiş dönüş uçak bileti Özyeğin Üniversitesi tarafından sağlanacak olup sadece vize işlemlerini öğrencinin tamamlaması gerekmektedir.

“Workshop Ödülü” mezun olunduktan sonra en geç 6 ay içinde kullanılmalıdır.

Workshoplardaki sınırlı kapasite olması nedeniyle, katılmak istenilen workshop’a önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy – İSTANBUL

Tel: 0216 564 93 98
e-mail: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr

www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul
www.cordonbleu.edu

Bir boomads advertorial içeriğidir.

MUTLU YILLAR

Sevdiklerinizle birlikte mutlu,sağlıklı huzurlu ve bol kazançlı bir yıl geçirmeniz dileğiyle.Mutlu yıllar:))

26 Aralık 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI SUFLE

4 porsiyon için
Malzemeler:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 bardak süt
50 gram damla çikolata veya kıyılmış bitter çikolata
50 gram tereyağ
2 tane yumurta sarısı
2 tane yumurta beyazı
Yapılışı:Süt ve tereyağı bir tencereye alıp kaynatın.Ocağın altını kapatıp, içine un,şeker,kakao ve çikolatayı ekleyip karıştırın.Karışım ılındıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip çırpın.Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir tutam tuzla kabarana kadar çırpıp iki karışımı birbirine yedirin.Yağlanmış ve unlanmış sufle kalıplarına döküp 200 derecede 10-12 dk pişirin.
Afiyet Olsun..

20 Aralık 2013 Cuma

Kaçırılmaması Gereken En Avantajlı Yılbaşı Fırsatları Bu Yazıda!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!


Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil. 

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?


Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.


Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Kasım 2013 Salı

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;
http://www.hurriyet.com.tr/saglik-yasam/25081700.asp#95BF8611-4595-49BA-B435-9DF3AC57AB51

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Kasım 2013 Çarşamba

KAZANDİBİ


Ocakta yakmadan yapılan çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı...
Malzemeler:
1 paket Dr Oetker kazandibi
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:Sütü tencereye boşaltıp üzerine poşetin tamamını ilave edin.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı margarini ilave edip 3-4 dk pişirin.Ocaktan aldıktan sonra 20x20 boyutunda yağlanmış bir kalıba dökün.Beklemeden içinden çıkan sos karışımını tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

18 Kasım 2013 Pazartesi

TOP BÖREK



Malzemeler:
3 tane yufka
1 paket krema
2 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
İçi için:
1 tane soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz,karabiber
Yapılışı:İlk önce içini hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurup baharatlarını atıp ocaktan alıyoruz.Diğer yanda 3 tane yufkayı tezgahta üst üste koyuyoruz.(aralarına bir şey sürülmüyor)En üste 1 paket kremayı döküp fırça yardımıyla her yerine sürüp 5 dakika bekliyoruz.Yufkayı önce dörde bölüp her bir parçayı tekrar 5 parçaya bölüyoruz.Kıymalı içi yufkanın geniş tarafına koyarak muska böreği gibi sarıp elimizle sıkıp yuvarlayalıyoruz.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırarak 180 derecede pişirin.
Afiyet Olsun..

16 Kasım 2013 Cumartesi

AŞURE

Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kuru fasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

14 Kasım 2013 Perşembe

YALOVA SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Yapılışı:Bir kabın içine un konularak ortası havuz şeklinde açılır.Toz şeker,maya,su ve süt konularak mayanın kabarması için üzeri kapatılarak 5 dk bekletilir.Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurun üzeri bir bezle örtülerek ılık bir ortamda 1 saat mayalandırılır.Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp her parça upuzun bir silindir yapılır.Ortadan ikiye katlanıp elimizle bükülerek örgü şekli verilip iki ucu birbirine yapıştırılır.Diğer simitlerde aynı şekilde hazırlanıp pekmezli suya batırılıp sonra susama bulanır.180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails