Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

21 Ağustos 2013 Çarşamba

KIBRIS TATLISI


Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...

24 Temmuz 2013 Çarşamba

GÜL KADAYIF TATLISI

Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
1/2 paket baklavalık yufka
150 gr margarin
150 gr ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıfları didikleyerek bir kabın içine alalım.Erimiş margarinin yarısını ekleyip iyice karıştıralım.İki tane yufkayı serip üzerine kadayıfı yayalım.Üzerine ceviz serpip yufkayı sıkıca rulo yapalım.Ruloyu 2 cm eninde dilimler halinde keselim.Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizelim.Kalan margarinide üzerlerine gezdirip 200 derecede pembeleşene kadar pişirelim.Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ilk sıcağı çıkmış tatlının üzerine döküp şerbetini çektikten sonra servis edelim.
Afiyet Olsun...

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.


Bazen aklınıza bir soru takılıverir, bilen kimse bulamazsınız.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!

Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com

Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi

Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi

Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi

Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi

Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr

İnanın bu adresler çok işinize yarayacak.
Bize yazın, sorun, isteyin, katkı yapın. Daha iyisi için size her zaman açığız!
İletişimi hep sürdürelim...

Bir bumads advertorial içeriğidir.

13 Temmuz 2013 Cumartesi

KADAYIF DOLMASI

Malzemeler:
1/2 kg taze tel kadayıf
250 gr ceviz içi
3 tane yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limon
Yapılışı:Şerbet malzemelerini karıştırıp koyu kıvamda hazırlayıp soğutun.Kadayıftan uzunlamasına parçalar koparıp uç kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz koyup uzunlamasına sıkıca sarın.İyice çırpılan yumurtaya batırın.(yumurtaya batırılmış kadayıfı elinizle sıkmayın içi sırf yumurta olur)Kızgın ve bol yağda kızartıp soğuk şerbete atıp 1-2 dk bekletip çıkartın.Sıcak sıcak servis edin..
Afiyrt Olsun..

12 Temmuz 2013 Cuma

BAL PARMAK TATLISI


Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde  çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

23 Haziran 2013 Pazar

BERAAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


O güller aşkın sevdasıdır,
O güller kalbin meyvesidir.
O güller cennetin aynasıdır,
O güller Muhammed rayihasıdır.
O güller hasretin kanlı yarasıdır,
O güller ötelerin rüzgarıdır.
O GÜLLER
SEVGİLİNİN AYNASIDIR..
Bu mübarek Günde de doğan Nurun,
sizlerinde kalbinize doğmasını
Kokusunda saklı olan
O gül kokularının evlerinize dolmasını
Güle benzeyen o nebi aşkına,
gönül bahçesine nice güllerin
açmasına vesile olsun inş.
Kandiliniz Mübarek Olsun ...!!
RABBIM diger kandilleri nasib etsin
AMİN.. HAYIRLI KANDİLLER ...

19 Nisan 2013 Cuma

ELMALI KURABİYE

Bizim evin vazgeçilmez kurabiyesi.Elma,tarçın ve ceviz üçlüsü ile nefis bir kurabiye....
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır.Sigara böreği şeklinde kesilip üçgen hamurun geniş kısmına elmalı harçtan konulup rulo yapılarak sarılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 170 derecede üzerileri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

18 Nisan 2013 Perşembe

GNOCCHİ (PATATES MANTISI)

Farklı lezzetler denemek isteyenler için lezzetli bir italyan yemeği....
Malzemeler:
4 tane haşlanmış patates
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
karabiber
Sosu için:
2-3 tane domates
2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,karabiber
Yapılışı:Haşlanan patatesler bir kabın içine rendelenir.Yumurta kırılıp,tuz,karabiber ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.Hamur dörde bölünüp uzun şeritler haline getirilir.Unlanmış zeminde 1-2 cm boyutunda kesilip çatalın tersi ile bastırılır.Derin bir tencerede su kaynatılıp tuz ilave edilir.Hazırlanan hamurlar 4-5 dk haşlanıp delikli kepçe ile servis tabağına alınır.Sos için tavaya zeytinyağı ve sarımsak alınıp kavrulur.Üzerine rende domates,tuz ve karabiber eklenip pişirilir.Servis tabağına alınan gnocchinin üzerine sos dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

14 Nisan 2013 Pazar

TİRAMİSU

Çok hafif ve yapımı çok basit bir tatlı..
1 paket kedidili bisküvi
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 paket 3ü 1 arada nescafe
1 kupa sıcak su
kakao
Yapılışı:Bir tencereye süt,un ve şeker eklenip karıştırılarak pişirilir.Muhallebi ocaktan alınıp labne peyniri eklenerek mikserle çırpılır.Bir tepsiye nescafe ile ıslatılmış bisküvileri dizip üzerine krema yayılır.Bisküviler bitene kadar aynı işlem yapılır.En üst kısmı krema ile kapatılıp bol kakao serpilir.1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Diğer pasta banla yaptığım tiramisu tarifi için buraya tıklayınız..
Afiyet Olsun...

12 Nisan 2013 Cuma

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

Bu çok lezzetli poğaçaların tarifini daha önce vermiştim.Bu defa patatesli kıymalı yaptım daha harika oldular.Sizde denemek isterseniz tarif için buraya tık tık...

5 Nisan 2013 Cuma

ARAP KURABİYE


Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
3 tane haşlanmış yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
alabildiğince un
Üzerini bulamak için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nesguik
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:Yoğurma kabının içine haşlanmış yumurta sarıları alınıp iyice ufalanır.Margarin,pudra şekeri,vanilya ve un eklenip yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.160 derecede 15 dk pişirilir.Üzerinin malzemeleri bir kapta karıştırılır.Sıcak kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis edilir.
Afiyet Olsun...

16 Mart 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Malzemeler:
1/2 kg bakla
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
1/4 limon suyu
tuz,zeytinyağ
Yapılışı:Düdüklü tencereye zeytinyağ ve soğanları koyarak kavuruyoruz.Ayıklanmış ve yıkanmış baklalarıda ilave edip 2-3 dk soteliyoruz.Un,limon suyu ve 1 bardak sıcak suyu karıştırıp baklanın üzerine döküyoruz.Tuz ve şekeride ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dk pişiriyoruz.Soğuduktan sonra dereotu ekleyip karıştırıyoruz.Yoğurtla birlikte servis ediyoruz...
Afiyet Olsun....

7 Mart 2013 Perşembe

KAVALA KURABİYESİ

Veeee beklenen tarif...
Harika bir lezzeti var kaç tane yediğinizin farkına varamayacağınız bir kurabiye:))
Malzemeler:
200 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:Unun 1 bardağı teflon tavaya konulup kokusu çıkana kadar kavurulur.İçine bademler eklenip 1-2 dk daha kavrulup ocaktan alınıp soğutulur.Soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur.Üzeri kapatılarak 20 dk dolapta dinlendirilir.Dinlenen hamur 1 parmak genişliğinde açılıp bardakla ay şekli verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails