Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

14 Ocak 2013 Pazartesi

TAHİNLİ KEK


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
un
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpalım.Sırasıyla yağ,süt ve tahini ekleyip 1-2 dk çırpalım.Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştıralım.Yağlanmış kek kalıbının her tarafına susam  serpip üzerine kek malzemesini dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Afiyet Olsun...

12 Ocak 2013 Cumartesi

KATMER POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldı kadar un
arasına:margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası açılır.İçine şeker,maya konulup az su ile maya eritilir.Süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve un konulup ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamur mayalandırılmadan 8 parçaya bölünür.Her beze tabak büyüklüğünde açılıp üzerine yumuşak margarin sürülür.Hamurlar üst üste dizilerek bitene kadar aynı işlem yapılır.En üste yağ sürülmeden yufka büyüklüğünde açılır.Sigara böreği gibi kesilip
arasına peynir konulup sarılıp tepsiye dizilir.Tepside yarım saat kadar mayalandırılıp üstüne yumurta sarısı sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

9 Ocak 2013 Çarşamba

KADAYIFLI REVANİ (KADAYIF TATLISI)


Tadanların çok beğendiği çok lezzetli bir tatlı..
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kab. tozu
200 gr kadayıf
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri alıp  çırpın.Sırasıyla yağ,un ve kab. tozunu ekleyip iyice karıştırın.En son kadayıfı elinizle küçük küçük parçalara ayırıp karışımın içine katıp tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbetini önceden pişirip soğutun.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.(1 gece dinlenirse daha güzel oluyor)Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..

5 Ocak 2013 Cumartesi

KÖFTE ve FIRINDA ÇITIR PATATES


Malzemeler:
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 tane yumurta
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Kıymayı bir kaba alalım.İçine ekmek içini,yumurtayı tuzu ve baharatları ekleyelim.Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim.İyice yoğurarak uzun parmak şeklinde köfteler hazırlayalım.Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartalım.
Et ve köftenin yanına çok yakışan hafif ve çook lezzetli bir tarif..
FIRINDA ÇITIR PATATES
Malzemeler:
3-4 tane patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik kimyon
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi yapın.Derin bir kapta zeytinyağı,tuz,kekik ve kimyonu ekleyip karıştırın.Patatesleri ekleyip harmanlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.200 derecede patatesler kızarana kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

3 Ocak 2013 Perşembe

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE

Miss gibi tarçın kokan çayın yanına çok yakışan bir kurabiye.Bir gün dinlendikten sonra tadı dahada güzel oluyor...
Malzemeler:
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 pkt vanilya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına tüm malzemeler alınıp yoğurulur.Oda sıcaklığında 30 dk dinlendirilip ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 170 derecede 20 dk pişirilir.Bir kasede tarçın ve pudra şekeri karıştırılır ılınan kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...

31 Aralık 2012 Pazartesi

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN


Herkese sevdikleriyle beraber sağlıklı,huzurlu,mutlu bir yıl geçirmesini diliyorum.2013 yılında her şey gönlünüzce geçsin.Mutlu yıllar:)))

26 Aralık 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine:
1 kase haşhaş ezmesi
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:Bir kabın içine unu alıp ortasını havuz şeklinde açın.Toz şeker ve mayayı koyup üzerine ılık süt dökün mayanın eriyip kabarmasını bekleyin.Su,yumurta,sıvı yağ,tuz ve un ilave edip karıştırıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 1 saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.Mayalanan hamuru 3 bezeye bölün.Merdane ile yufka büyüklüğünde açın.Haşhaşı sıvı yağ ile açıp içine şekeri ilave edin.Açtığınız yufkanın her yerine haşhaşlı karışımdan sürün.Üzerine ceviz serpip bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın.2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizin.Tepside 20 dk kadar mayalandırıp 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

20 Aralık 2012 Perşembe

GÜVEÇ KARİDES

Malzemeler:
500 gr karides
250 gr mantar
2-3 diş sarımsak
1 tane domates
1-2 tane sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber
Yapılışı:Bir tencerede tereyağı eritip doğranmış sarımsakları  ilave edin.1-2 dk kavurup biberleri ekleyin.Sırasıyla domates ve mantarı ekleyip  mantar suyunu çekene kadar pişirin.Karidesleri ilave edip 5 dk daha pişirip tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın.Güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

14 Aralık 2012 Cuma

MANTARLI TART


Malzemeler:
125 gr margarin
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçine:
250 gr mantar
1 tane soğan
3 çorba kaşığı krema
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Yapılışı:Bir kabın içine margarin,süt,kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru yağlanmış tart kalıbının içine yayın.Tencereye sıvı yağ koyup küp doğranmış soğanları kavurun.Üzerine ince dilimlenmiş mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirip soğutun.Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip karıştırın.Karışımı tart hamurunun üzerine yayın.Rendelenmiş kaşar peynirini en üste yayıp 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

13 Aralık 2012 Perşembe

UN HELVASI


Mazemeler:
150 gr. margarin veye tereyağı
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Yapılışı:Tencereye yağı alıp eritin.Unu ekleyerek ağır ateşte sürekli karıştırarak rengi esmerleşene kadar kavurun.Sonra kaynar suyu ekleyip helva suyu çekene kadar karıştırın.Şekerini ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp 15-20 dk demlendirin.Kaşıkla şekil vererek servis edin.

10 Aralık 2012 Pazartesi

AŞURE

Daha önceki yaptığım tarif ile aynı olduğundan sadece resim ekledim.Aşure tarifi için buraya tıklayınız.

5 Aralık 2012 Çarşamba

FISTIK EZMELİ KURABİYE


Çay ve kahvenin yanına çok yakışan tarçın tadını sevenlerin çok beyeniceği bir kurabiye..
Malzemeler:
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 bardak toz şeker
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
Yapılışı:Bir kabın içine margarin ve şeker eklenip karıştırılır.Fıstık ezmesi,yumurta,vanilya,tarçın,tuz un ve kabartma tozu ilave edilip yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekiller verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üzerilerine çatalla şekil verilir.160 derecede 15 dk pişirilir
Afiyet Olsun...

4 Aralık 2012 Salı

PAMUK POĞAÇA


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yapılışı:Bir kabın içine un konularak ortası havuz şeklinde açılır.İçine şeker,maya ve süt eklenip maya kabartılır.Üzerine diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırılır.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine iç malzemeden konulup yuvarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

3 Aralık 2012 Pazartesi

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Karnıbahar çiçeklere ayrılıp tuzlu suda haşlanır.Soğuduktan sonra önce una sonra yumurtaya en sonda galeta ununa bulanıp kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir...

1 Aralık 2012 Cumartesi

DONAT (DONUT)

Çook lezzetli  bir taneyle asla yetinmeyeceğiniz amerikan çörekleri...
Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 fiske tuz
4 bardak un
kızartmak için sıvı yağ
(ben bu malzemeleri yarım ölçü olarak yaptım)

Yapılışı: Bir kabın içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.İçine toz şeker ve maya konulup üzerine ılık süt dökülür.Maya eridikten sonra tüm malzemeler ilave edilip hamur yoğurulur.Yoğrulan hamurun üzeri kapatılıp ılık bir yerde yarım saat kadar mayalandırılır.Mayalanan hamur un serpilmiş tezgahta merdaneyle 1 parmak kalınlığında açılır.Bir bardakla veya yuvarlak bir kalıpla kesilip orta kısımlarıda şişe kapağıyla çıkartılır.Bu şekilde 10-15 dk bekletilip bol yağ konulmuş kızartma tenceresinde veya tavada kızartılır.Kızaran hamurlar mutfak havlusu serili bir tabağa alınıp soğuduktan sonra üzerileri istenilen şekilde süslenir.
Afiyet Olsun..

29 Kasım 2012 Perşembe

unnado.com'dan Başkasını Yemezler!

Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!




Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

24 Kasım 2012 Cumartesi

POLONYA KEKİ

Adının kek olduğuna bakmayın pasta lezzetinde harika bir tadı var:))
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek reçel veya marmelat
Yapılışı:Yumurta akları ve sarıları ayrılır.Bir kabın içine yumurta sarıları alınıp pudra şekeri ile çırpılır.İçine margarin,sıvı yağ konulup yine çırpılır.Un kabartma tozu ve vanilya eklenip elle yoğurulur.Hamur 3 eşit parçaya bölünüp bir parçasına kakao eklenip yoğurulur.Bir beyaz bir kakaolu hamur dondurucuya konulup 20 dk kadar bekletilir.Kalan parça yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.Üzerine marmelat sürülür.Dondurucuda beklemiş olan kakaolu hamur rendenin iri kısmı ile marmelatın üzerine rendelenir.Yumurta aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpılır.Toz şeker ilave edilir tekrar çırpılır.En son nişasta eklenip 1-2 dk daha çırpılır.Kakaolu hamurun üzerine dökülür.Ayırmış olduğumuz sade hamur köpüklü karışımın üzerine rendelenir.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun..

22 Kasım 2012 Perşembe

MİLFÖY POĞAÇA


Milföy lezzetinde kıtır kıtır harika poğaçalar deneyip beğenmeniz dileğiyle:))
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşıı tuz
3,5 su bardağı un
İçine:
1/2 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Üzerine:
yumurta sarısı
susam
Yapılışı:Bir kabın içinde margarin,süt,tuz ve un konulup yoğurulur.Bu hamur bir poşete konulup bir gece buzdolabında dinlendirilir.Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınıp içine peynir konularak yuvarlanr.Yağlı kağıt serili tepsiye konulup üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Püf noktası belirtilen un miktarı kadar un kullanılacak..
Afiyet olsun...

15 Kasım 2012 Perşembe

ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ


Tazeliğini kapalı kutuda 1 hafta koruyan nefis bir pastahane kurabiyesi..
Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta(sarısı üzeri için)
1 bardak kuru üzüm
1/2 bardak ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı:Yoğurma kabının içine yumurta sarısı hariç tüm malzemeler alınıp ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 2 parçaya bölüp un serpilmiş tezgahta merdane ile açıp baklava dilimleri kesin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla boyuna çizin.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Afiyet Olsun...

14 Kasım 2012 Çarşamba

RENKLİ PATATES TOPLARI


Malzemeler:
4-5 tane patates
1 tane havuç
1/2 demet dereotu
1/2 limon suyu
1-2 kaşık zeytinyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Patatesler haşlanıp bir kabın içinde çatalla ezilir.İçine tuz,karabiber,kimyon,limon suyu ve zeytinyağ ilave edilip karıştırılır.Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak toplar yapılır.Rendelenmiş havuç,dereotu veya pul bibere bulanıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

8 Kasım 2012 Perşembe

SÜNGER TATLISI

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
(Şerbet pişirilmeyecek)
Yapılışı:Bir kabın içerisinde yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Sırayla yoğurt,yağ,kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilip kek kıvamına gelene dek çırpılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülüp üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin üstüne şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirildikten sonra dilimlenip üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

5 Kasım 2012 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Ağızda dağılan nefis bir kurabiye....
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 pkt krem şanti
1/2 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
un
pudra şekeri
Yapılışı:Bir kabın içine yağ,toz şanti,vanilya,kabartma tozu ve un konularak yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar alıp uzun yassı şekil verilip ortası bıçakla çizilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 150 derecede 15 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi P.D.Ç.S etkinliğine http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ gönderiyorum...

3 Kasım 2012 Cumartesi

KABAKLI PEYNİRLİ KEK



Malzemeler:
2 tane kabak(rendelenmiş)
2 tane yumurta
1 kase yoğurt
1 kase sıvıyağ
1 kase beyaz peynir rendesi
1/2 demet dereotu
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber,kimyon
un
Yapılışı:Yumurta,sıvıyağ ve yoğurdu çırpın,içine rendelenmiş kabak,dereotu,peynir,tuz ve baharatları ekleyin.En son kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun..

1 Kasım 2012 Perşembe

ELMALI BİSKÜVİ

İçinde sıfır yağ olan lezzetli ve çok hafif bir tatlı...
Malzemeler:
15-20 tane pötibör bisküvi
2 tane elma
1 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Kek için:
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Yapılışı:Mini fırın tepsisinin tabanına pötibör bisküvileri dizin.Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyip bisküvilerin üstüne dizin.Tarçın,üzüm ve cevizi eşit bir şekilde elmaların üzerine serpin.Kek malzemelerini çırpıp üzerine döküp 160 derecede pişirin.Soğuduktan sonra kesip üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun..

30 Ekim 2012 Salı

EV BAKLAVASI


Malzemeler:
3 tane yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 pkt krema
1 fiske tuz
un
ceviz içi
Açmak için:
nişasta
Üzerine:
1 pkt margarin veya tereyağ
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bütün malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Bir kenara alınıp yarım saat dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde 40 tane beze yapılır.Her beze nişastayla yemek tabağı büyüklüğünde açılır 10 tane yapılıp üst üste konulur.Bu 10 yufka merdaneyle çok ince açılır.Yağlanmış tepsiye konulup ceviz serpilir.Bu işlem dört kez tekrarlanır.Baklava istenilen şekilde kesilip üstüne eritilmiş yağ dökülür.180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Soğuk tatlıya sıcak şerbet dökülür.Bir gece bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails