Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

26 Eylül 2012 Çarşamba

ETLİ BAMYA




Malzemeler:
1/2 kg bamya
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
1/4 limon suyu
zeytinyağ,sirke
tuz,karabiber
Yapılışı:Bamyaların  tepelerini külah keser gibi kesip sirkeli veye limonlu suda yıkayın.Tencereye sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak etler suyunu çekene kadar kavurun.Küp küp doğramış domates ilave edilip 2-3 dk pişirin.Bamya,tuz ve limon suyu ilave edip pişirin.(ben düdüklü tencerede 15 dk pişirin)
Afiyet Olsun..

21 Eylül 2012 Cuma

ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler:
125 gr tereyağ yada margarin
2 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
Üzerine:
150 gr beyaz çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine tüm malzemeleri alarak iyice yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp 1cm kalınlığında olucak şekilde yuvarlayın.3 cm uzunluğunda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.160 derecede 10-12 dk pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş beyaz çikolataya yarısına kadar batırın hindistan cevizi serpip yağlı kağıt üzerine bırakın.Çikolata donduktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun...

17 Ağustos 2012 Cuma

Vazgeçilmez Lezzet Çorba

Kim acıktığı zaman dumanı üzerinde tüten bir tas çorbaya hayır diyebilir ki? Üşüyünce, geniş sofralarda buluşunca, hafif bir şeyler yemek isteyince, hastalanınca yardımımıza koşan çorba, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Üstelik, hafif ve doyurucu yapısı sayesinde üç öğünde de zengin çeşitleriyle sofralarda yerini alıyor.

Çorba kelimesinin kökeninin ise Farsça "tuzlu haşlama" anlamında kullanılan "shorba"dan geldiğini biliyor muydunuz?

İyi beslenme anlamına gelen Sû ve Pô kelimelerinden türeyen çorba kelimesinin kökeni Sanskritçe'ye kadar dayanıyor. 

Çorba: 10 bin yıldır tüketilen bir besin!

Yaklaşık 10 bin yıl öncesinde bile çorba hazırlandığını ve içildiğini gösteren kayıtlar mevcut. Et ve sebzeyle birlikte pişirildiğinde, malzemelerinin sahip olduğu besin değerlerinin bütünlüğünü taşıyan çorba, o tarihlerden günümüze kadar sofraların en değerli besinlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Türk Mutfağı'nın da yıldızı

Dünyanın sayılı mutfaklarından birine sahip Türkiye ise çok zengin bir çorba kültürüne sahip... Mutfaklardaki altın standardın temsilcisi ev yapımı çorbaların yanında, klasik ve yöresel pek çok çeşidiyle hazır çorbalar tüketicilere mutfakta saatler harcatmadan, ailelerinin seveceği lezzetli ve değişik tarifler sunuyor.

Hazır çorbalar, her geçen gün tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda geliştirilirken, geniş ürün yelpazesiyle tüketicilerin hijyenik koşullarda taze ve kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan birbirinden farklı lezzetleri güvenle tüketmelerini sağlıyor.

Tarhanaya Dünyanın İlk Hazır Çorbası demek mübalağa sayılmaz…

Çorbayı oluşturan malzemelerin başında gelen yoğurdun çorba kültürüne kattığı en büyük eser, kuşkusuz tarhanadır. Bir zamanlar göçebe atalarımızın hazır yemeği olan tarhana, hala her zaman ve her yerde çabucak lezzetli bir yiyeceğe dönüşebilecek, taşınması ve saklanması en kolay ve muhteşem üründür.

Tıpkı tarhana gibi, hazır çorbalar da mevsiminde toplanan ve özenle seçilen sebze ve baharatların yüzyıllardır uygulanan, tamamıyla doğal bir koruma yöntemi olan kurutma işlemine tabi tutulması ve harmanlanmasıyla üretiliyor.

Yazın da çorba içilir

Çorba denilince çoğumuzun aklına dumanı tüten sıcacık bir tabak gelse de, Anadolu ve Türk mutfak kültüründe soğuk çorbaların da ayrı bir yeri vardır. Özellikle soğuk ayran kullanılarak
yapılan çorbalar, serinletici özellikleriyle yaz günlerinin hafif ama keyifli yiyeceklerine dönüşüyor. Bu tür çorbaların en başında Sivas'ta yapılan bulgurlu pazılı soğuk çorba ile buğday ve ayranla yapılan soğuk çorba yani ayran aşı çorbası geliyor. Sivas'ta pazı katılan soğuk çorbanın diğer bölgelerdeki yöresel çeşitlerine sarımsak ve nane gibi baharatlar eşlik ederken, kimi bölgelerde ise salatalık gibi yaz sebzeleri eklenebiliyor.

Siz de bir çorba severseniz lezzet dolu çorba dünyasını keşfetmek için www.bencorbaseverim.com adresini ziyaret edin…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

ben çorba severim

5 Ağustos 2012 Pazar

SALATALIKLI PATATES SALATASI



Malzemeler:
4-5 Tane patates(haşlanmış)
3 Tane salatalık
2 Kaşık mayonez
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
1/2 Demet dereotu
Tuz
Yapılışı:
Patates haşlanır,soğuduktan sonra kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.Salatalığın kabukları soyulup rendelenir,suyu sıkılıp patatesle karıştırılır.Yoğurt,ezilmiş sarımsak,mayonez,kıyılmış dereotu,tuz patatese ilave edilip iyice karıştırılır.Salata tabağa alınıp dereotuyla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsunn...

27 Temmuz 2012 Cuma

BIÇAK TATLISI


2 su bardağı sıvıyağ
1\2 su bardağı süt
1\2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
aldığı kadar un
şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yapılışı: Derin bir tencereye sıvı yağ konulup ateşin üzerinde kızdırılır, içine süt ve su konulup kaynatılır. Kaynayınca un, kabartma tozu ve şeker eklenip ocakta 10-15 dk kavrulur.Soğuyunca yumurta ilave edilip iyice karıştırılır. Dikdörtgen borcama kaşıkla bastırılarak yayılıp kare ya da baklava şeklinde kesilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilık tatlıya ılık şerbet dökülüp dinlendirdikten sonra servis yapılır..

23 Temmuz 2012 Pazartesi

MOZAİK PASTA

Malzemeler:
1,5 paket pötibör bisküvi
50 gr margarin
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
Çikolatalı sos
Yapılışı:Ocağa aldığınız bir tavaya margarini koyup eritin.Yağın içine kakao,süt,şeker,vanilyayı ilave edip karıştırıp ocaktan alın.Bu malzeme soğuyunca içine kırılmış bisküvi ve ceviz ilave edip karıştırın. Mutfak tezgahına strech film serip üzerine bisküvili malzemeyi elinizle şekil vererek yayın.Buzlukta 2-3 saat dinlendirdikten sonra isterseniz çikolatalı sos ile kaplayıp servis edin.
Afiyet Olsun..
Bu tarifi Gelibolu17 nin ev sahipliği yaptığı İftar Bereketi Etkinliği'ne gitsin.Kolaylıklar diliyorum:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails