Malzemeler:
3-4 tane bostan patlıcanı
1 kase lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı galeta unu
tuz karabiber
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulup yuvarlak dilimlenip tuzlu suda yarım saat bekletilir.Bir kapta kıyılmış dereotu,maydanoz,ezilmiş peynir,bir yumurta akı ve karabiber karıştırılır.Patlıcan dilimlerinin iç kısmına peynirli malzemeden sürülüp diğer patlıcan üstüne kapatılır.Patlıcanlar önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulanır.Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılıp kağıt havlu serili tabağa çıkarılır.Yanında yoğurtla birlikte servis edilir..
Afiyet Olsun...