Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

26 Haziran 2012 Salı

PATLICAN OTURTMA

İster fırında isterseniz ocakta pişirebileceğiniz çook lezzetli bir yaz yemeği..
Malzemeler:
300 gr kıyma
5-6 tane patlıcan
2 tane soğan
3-4 tane sivri biber
3 tane domates
2 kaşık salça
sıvı yağ,zeytinyağ
tuz,karabiber
Yapılışı:Patlıcanlar alacalı soyulup iki cm kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde doğranır.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilip yıkanır.İyice kurulanan patlıcanlar sıvıyağda kızartılır.Bir tavaya zeytinyağı konulup sırasıyla soğan,kıyma,biber konulup sotelenir.Salça,doğranmış domatesler,tuz,karabiber ve yeteri kadar su eklenip biraz pişirilir.Kızaran patlıcanlar bir tencereye dizilir üzerine kıymalı sos dökülüp 10-15 dk kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

24 Haziran 2012 Pazar

KREMALI RONDO TATLISI

Çok hafif ve kolay bir tatlı.Buzdolabında 1 gece dinlendirilirse daha da lezzetli oluyor..
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Şerbeti:
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Yapılışı:Bütün malzemeler sırasıyla konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur ikiye ayrılıp bir tanesi merdaneyle açılır.Çay bardağı ile kesilir çıkan daireler yağlanmış tepsiye dizilir.2. hamuruda açtıktan sonra aynı şekilde çay bardağı ile kesilip ortaları kola kapağı ile delik oluşturulur.Bu halkalar tepsideki dairelerin üzerine yerleştirilir.Üzerleri kızarana kadar pişirilir.Tatlı ılındıktan sonra ılık şerbet dökülür.Orta kısımlarına çırpılmış şanti krema sıkacağıyla sıkılır.Soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Haziran 2012 Cumartesi

Piknik Beni Çağırıyor



Twitter’da bu hashtag'i gördüm de pikniğim geldi! Onlarca kişi piknikle ilgili düşüncelerini, önerilerini, anılarını, fotoğraflarını ve hatta tariflerini paylaşmışlar. Okurken çok keyif aldım ve en kısa zamanda pikniğe gitmek için en yakın arkadaşımı aradım =)
Piknik denince mangal geliyor tabi ikimizin de aklına, “eee, mangalı kim yakacak, sen biliyor musun dedi arkadaşım hemen”, “tabi, ayıpsın!” dedim. Köfte yapmayı düşünüyorum. Bir de özel baharatlı sosa geceden yatıracağım tavukları ve kabak, domates, biber, soğanı da mangalda pişirdik mii bizden iyisi olmaz diye düşünüyorum. #piknikteiyigider diyeceğim şey kesinlikle mangal yani =) Bir de yakar top!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Haziran 2012 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


Ege yöresine ait müthiş bir zeytinyağlı kabak çiçeği dolması.Yapımı biraz el oyalayıcı çiçeklerin çok hassas olmasından dolayı yıkarken ve içini doldururken parçalanabiliyor.Biraz zahmetli ama çok lezzetli:))
Malzemeler:
20-25 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1-2 tane domates
1 çorba kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber,şeker,nane
zeytinyağ
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ konulup soğanlar sotelenir.Domates ve salça ilave edilip biraz pişirilir.Pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır.Kabak çiçeklerinin tomurcukları çıkartılıp yıkanır.Soğuyan malzemeden çiçeklerin içine 1 tatlı kaşığı konulup uçları toplanır.İçleri doldurulan kabak çiçekleri tencereye dizilip üzerine tabak kapatılır.Üzerini geçecek kadar salçalı su ilave edilip pişirilir.
Afiyet Olsun...

20 Haziran 2012 Çarşamba

KABAK SIYIRMA

Girit mutfağının en güzel zeytinyağlı yemeklerinden bir tanesidir.Tadı enginara benzeyen çok hafif bir yaz yemeği.Değişik lezzetler denemeyi seven arkadaşlara tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
4-5 tane sakız kabak
1 tane soğan
1 limon suyu
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam dereotu
zeytinyağı,tuz,şeker
Yapılışı:Kabakların tepesi kesilip kabukları soyulur.Sebze soyacağı ile çekirdek kısmına gelene kadar şerit şerit sıyrılır.Karnıyarık tenceresine zeytinyağı,küp doğranmış soğan ve sarımsak alınıp sotelenir.Üzerine kabak limon suyu,tuz,şeker ve pirinç eklenir.Yeteri kadar su eklenip suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan indirmeden dereotu eklenip karıştırılır.
Afiyet Olsun..

18 Haziran 2012 Pazartesi

LOR TATLISI

Çok hafif içinde hiç yağ olmayan şekerpare lezzetinde bir tatlı..
Malzemeler:
2 tane yumurta
250 gr tuzsuz lor peyniri
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Lor peyniri süzgeçten geçirilip üzerine yumurtalar kırılır.Şeker,un,pirinç unu,vanilya ve kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır.Malzeme şanti torbasına konulup yağlanmış fırın tepsisine yuvarlak şekillerde sıkılır.180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkartılıp ılık şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür.Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

13 Haziran 2012 Çarşamba

SEBZELİ ENGİNAR YEMEĞİ

Malzemeler:
4 tane enginar
1 kase havuç
1 kase bezelye
1 tane soğan
3-4 tane domates
tuz,karabiber,şeker
dereotu,zeytinyağı
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ ve soğan konulup kavurulur.Domates ilave edilip biraz pişirilir.Küp küp doğranmış havuç,enginar ve bezelye konulur.En son tuz,bir fiske şeker yeterince su ilave edilip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra üstüne dereotu serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

12 Haziran 2012 Salı

KOZALAK PASTASI


Canınız tatlı istediğinde 10 dk'da yapabileceğiniz çok basit bir tarif....
Malzemeler:
1 paket bitter çikolata (80 gr)
100 gr margarin
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kakao
250 gr mısır gevreği
Yapılışı:Bir kabın içine çikolata ve margarin konularak benmari usülde eritilir.Eridikten sonra içine kakao,bal en sonra gevrek konulup iyice karıştırılır.Bu malzemeden limon sıkacağının içine bir miktar doldurulur.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ters çevirilir.Buzdolabına konulup iyice donduktan sonra pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun....

10 Haziran 2012 Pazar

KIYMALI BİBER DOLMASI

                                            

Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
300 gr kıyma
1 tane soğan
3 tane domates
1 bardak pirinç
zeytinyağı,tuz
karabiber,nane
maydanoz
Yapılışı:Kıyma bir kaba alınıp içine ufak ufak doğranmış soğanlar,kıyma,pirinç,salça,baharatlar,zeytinyağı ve maydanoz eklenip iyice karıştırılır.Biberler içi  temizlenip yıkanır.Hazırlanan içten biberlerin içine sıkıştırılmadan doldurulup ağızlarına domates konulur.Tencereye dik şekilde dizilip üzerini örtecek kadar su konulur.Pirinçler yumuşayana kadar pişirilip ocaktan alınır.
Afiyet Olsun..    

8 Haziran 2012 Cuma

KUYMAK

Malzemeler:
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1,5 su bardağı tel peyniri
Yapılışı:Bir tavaya tereyağı alınarak eritilir.Kaynayınca mısır unu eklenip rengi değişene kadar kavurulur.Su eklenip karıştırılır.Kaynayınca içine peynir konulup, eriyince ocaktan alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

7 Haziran 2012 Perşembe

MİNİ PİZZA

Çok pratik ve lezzetli bir pizza.Tadı hazır pizzalar gibi oluyor.Eğer vaktim yok diyorsanız ekmek hamuruylada yapabilirsiniz........
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
alabildiği kadar un
Üzerine:ketçap,salam,sucuk
sosis,sivri biber,vs
kaşar peyniri rendesi,kekik
Yapılışı:Bir kabın içine unu koyup ortasını havuz şeklinde açın.İçine şeker,maya,ılık su ve süt ilave edip mayayı eritin.Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurun üstünü örtüp 1 saat kadar mayalandırın.Mayalanan hamurdan küçük bezeler alıp oklava ile açın.Açılan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerlerine önce ketçap sürüp sonra doğranmış salam,sucuk,sosis,yeşil biber vs.dizin.En son kekik serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin.Fırından almadan 5 dk önce üzerlerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına verin.Kaşarlar eridikten sonra çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...

6 Haziran 2012 Çarşamba

ACIBADEM KEKİ

Cemile ablanın şerbetli tatlı lezzetinde bir yiyenin bir daha yediği nefis keki.Evdeki malzemelerle 10 dk'da yapılabilecek çokta pratik bir tarif.Eee bu kadar methettim mutlaka deneyin:))
Malzemeler:
1 hazır pasta altını tek katı
1 su bardağı meyva suyu (isteğe bağlı)
1 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı ceviz içi
Yapılışı:Pasta kekinin 1 katı tepsiye alınıp meyve suyu ile ıslatılır.Ayrı bir kapta yumurta şekerle çırpılır.Sıvıyağ,hindistan cevizi ve ceviz eklenip mikserle çırpılır.Bu karışım kekin üstüne yayılır.180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirilir.Soğuyunca servis edilir.
PDÇS-75 etkinliğine ev sahipliği yapan birdilimdüş'e gelsin...Kolaylıklar diliyorum..
Afiyet Olsun....

31 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİKOLATA GANAJLI PASTA


Malzemeler:
1 tane hazır kakaolu pastaban
1 pkt krem şanti
1 bardak süt
1 pkt bitter çikolata
1 pkt krema
1 tane muz,damla çikolata
Yapılışı:Pastabanın alt katını servis tabağına alıp sütle ıslatın.Üzerini krem şanti ile kaplayıp muz dilimleri ve damla çikolata serpin.Diğer pastabanı sütle ıslatıp üzerine kapatın.Pastanın üstü ve yanlarını krem şantiyle sıvayıp dolapta 1 saat kadar dinlendirin.Bir paket kremayı tavaya alıp ısınınca bitter çikolatayı ilave edip eriyince ocaktan alıp soğutun.Soğuyan ganajı pastanın üzeriane döküp istediğiniz malzemelerle süsleyip servis edin..
Afiyet Olsun....

3 Şubat 2012 Cuma

İYİ KANDİLLER:))))

Mevlit kandiliniz mübarek olsun.'Allah'a açılan ellerin,ağızlardan dökülen tüm duaların kabul olması dileğiyle...Allah hastalara,darda olanlara,acı çekenlere,sıkıntıda olanlara yardım etsin.'Hayırlı kandiller..

12 Ocak 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI HAŞHAŞLI KURABİYE

Bu tarifimi P.Ç.D.S etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım yeşilmutfaktantariflere gönderiyorum...
Malzemeler:
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 pkt kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzeri için:
Krema ve bitter çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekeri alınarak karıştırılır.En son un,kabartma tozu ve haşhaş eklenip ele yapışmayan sert bir hamur olana kadar yoğurulur.Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekiller verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen hamurların orta kısımlarına baş parmakla çukurlar açılır.160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Krema bir tavaya alınıp kaynama noktasına geldiğinde içine çikolata konarak eritilir.Soğuduktan sonra pişen kurabiyelerin çukur kısımlarına kaşık yardımıyla konulur.Çikolata donduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

11 Ocak 2012 Çarşamba

SULTAN LOKUMU

Hem göze hem damağa hitap eden çok hafif ve lezzetli bir tatlı..
Malzemeler;
150 gr margarin
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt vanilya
Hindistan cevizi
Yapılışı;Bir tencereye margarin konularak eritilir.Un ilave edilip un kokusu çıkana kadar kavurulur.Süt,şeker ve vanilya eklenip karıştırılarak koyu kıvamda bir muhallebi pişirilir.Soğuduktan sonra üzerin streç filmle kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün elimizi suyla ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine istenirse 1 tane fındık koyularak yuvarlanır.Yuvarlanan toplar hindistan cevizine bulanıp servis yapılır.
Afiyet Olsunn!!

8 Ocak 2012 Pazar

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA


Krem şantili poğaça olur mu hiç demeyin mutlaka deneyin lezzeti harika bir poğaça..
Malzemeler:
1 Pkt toz krem şanti
200 gr margarin
1 pkt kuru maya
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 pkt kabartma tozu
tuz
Alabildiği kadar un
İçine:
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:Bir kabın içine tereyağ,krem şanti,maya,yumurtalar,tuz ve ılık süt eklenip iyice karıştırılır.Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurun üzeri kapatılıp yarım saat kadar mayalandırılır.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine iç malzemeden konulup ikiye kapatılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip 180 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 Aralık 2011 Salı

BÜLBÜL YUVASI


Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
alabildiğince un
Üzerine: 1 pkt margarin
İçine: 200 gr ceviz içi
Açmak için: 1 pkt nişasta
1 su bardağı un
Şerbeti:4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:Bir kaba bütün malzemer konulup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yarım saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler nişastalı un karışımı serpilerek ince bir oklava ile yufkalar açılır.
Temiz bir bez üstünde 5 dk bekletilip ortadan kesilerek ceviz serpilir.Yufka oklavaya sarılarak iki ucundan ortaya doğru büzdürülür.Oklavadan çıkartılıp 5-6 cm aralıklarla kesilir.Her parçanın ucu birleştirilip tepsiye dizilir.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp yan yana dizilir.Margarin bir tavada kızdırılıp tatlını üstüne dökülür.Tatlıların üstleri kızarana kadar pişirilip soğuyunca ılık şerbet dökülür.
Afiyet Olsun...

29 Kasım 2011 Salı

MEDOVİK(BALLI RUS PASTASI)


Tarifi sevgili arkadaşım pepelaya ait..
Malzemeler:
3 tane yumurta
120 gram margarin
1 çay bardağı kadar şeker
3 çorba kaşığı bal
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması:
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
vanilya
Üzerine:
krema ve çikolata
Yapılışı:Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır.Bal bir tavaya alınıp ısıtılır ısındığında kab. tozu katılıp köpürene dek pişirilir.(en fazla 1 dk)Köpüren karışım çırpılan şeker ve yumurtaya ilave edilir.Ayrı bir tavada margarin eritilip ılınınca bu karışıma katılır.Son olarak un ve vanilya azar azar eklenerek hafif sert bir hamur elde edilir.Hamur 6 eşit parçaya bölünüp her biri oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Yağlı kağıt serili tepsiye konulup çatalla birkaç yerinden delerek önceden ısıtılmış fırında 2-3 dk pişirilir.Hepsi pişince orta boy tencere kapağı ile kesilip aynı boyda olmaları sağlanır.Artan kenarları robotta çekilerek un haline getirilir.Bu arada kreması pişirilir.Pişen bisküvilerden teker teker alıp aralarına krema sürülür.Her tarafı krema ile kaplandıktan sonra pastanın kenarları robotta çekilen bisküvi ile kapatılır.Üzerine krema ve çikolata ile ganaj yapılıp süslenir.
Afiyet Olsun..

13 Şubat 2011 Pazar

SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK veya LOKUM KEK


Malzemeler:
Keki için:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
Üzerine:
hindistan cevizi
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtalar kırılarak şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.İçine süt,sıvıyağ,vanilya,un ve kabartma tozu eklenip iyice çırpılır.Karışım yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye dökülüp pişirilir.Pişen ve soğuyan kek kare dilimler halinde kesilir.Sos malzemeleri iyice karıştırılıp kekler bu sosa batırılıp ardından hindistan ceviziyle kaplanır.
Afiyet Olsun...

3 Ocak 2011 Pazartesi

YILBAŞI KURABİYESİ


2011 Yılının herkese sağlık,mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.
Malzemeler:
1 Adet dr oetker kurabiye karışımı
1 tane yumurta
75 gr margarin
1 pkt glazür karışımı
2-3 yemek kaşığı su
Yapılışı:Un karışımını bir kabın içine dökerek yumurta ve margarin ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Daha sonra hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın.İstediğiniz kalıplarla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 15-20 dk pişirin.Glazür karışımını bir tabağa koyup su ile istediğiniz kıvamı elde edinceye kadar karıştırın.Pişmiş ve soğumuş kurabiyelerin üzerini glazür ile kaplayın.Kalan glazürün içine istediğiniz gıda boyalarını katıp üst süslemesini arzuya göre yapın.
Afiyet Olsun...

25 Aralık 2010 Cumartesi

AŞURE


Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kurufasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

21 Aralık 2010 Salı

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ,şeker ve tahini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Ardından un,kabartma tozu ve çekilmiş ceviz içini ekleyip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.Yoğrulan hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.170 derece fırında 10-15 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz...
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails