Ege yöresine ait müthiş bir zeytinyağlı kabak çiçeği dolması.Yapımı biraz el oyalayıcı çiçeklerin çok hassas olmasından dolayı yıkarken ve içini doldururken parçalanabiliyor.Biraz zahmetli ama çok lezzetli:))
Malzemeler:
20-25 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1-2 tane domates
1 çorba kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber,şeker,nane
zeytinyağ
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ konulup soğanlar sotelenir.Domates ve salça ilave edilip biraz pişirilir.Pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır.Kabak çiçeklerinin tomurcukları çıkartılıp yıkanır.Soğuyan malzemeden çiçeklerin içine 1 tatlı kaşığı konulup uçları toplanır.İçleri doldurulan kabak çiçekleri tencereye dizilip üzerine tabak kapatılır.Üzerini geçecek kadar salçalı su ilave edilip pişirilir.
Afiyet Olsun...