Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

8 Haziran 2012 Cuma

KUYMAK

Malzemeler:
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1,5 su bardağı tel peyniri
Yapılışı:Bir tavaya tereyağı alınarak eritilir.Kaynayınca mısır unu eklenip rengi değişene kadar kavurulur.Su eklenip karıştırılır.Kaynayınca içine peynir konulup, eriyince ocaktan alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

7 Haziran 2012 Perşembe

MİNİ PİZZA

Çok pratik ve lezzetli bir pizza.Tadı hazır pizzalar gibi oluyor.Eğer vaktim yok diyorsanız ekmek hamuruylada yapabilirsiniz........
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
alabildiği kadar un
Üzerine:ketçap,salam,sucuk
sosis,sivri biber,vs
kaşar peyniri rendesi,kekik
Yapılışı:Bir kabın içine unu koyup ortasını havuz şeklinde açın.İçine şeker,maya,ılık su ve süt ilave edip mayayı eritin.Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurun üstünü örtüp 1 saat kadar mayalandırın.Mayalanan hamurdan küçük bezeler alıp oklava ile açın.Açılan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerlerine önce ketçap sürüp sonra doğranmış salam,sucuk,sosis,yeşil biber vs.dizin.En son kekik serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin.Fırından almadan 5 dk önce üzerlerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına verin.Kaşarlar eridikten sonra çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...

6 Haziran 2012 Çarşamba

ACIBADEM KEKİ

Cemile ablanın şerbetli tatlı lezzetinde bir yiyenin bir daha yediği nefis keki.Evdeki malzemelerle 10 dk'da yapılabilecek çokta pratik bir tarif.Eee bu kadar methettim mutlaka deneyin:))
Malzemeler:
1 hazır pasta altını tek katı
1 su bardağı meyva suyu (isteğe bağlı)
1 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı ceviz içi
Yapılışı:Pasta kekinin 1 katı tepsiye alınıp meyve suyu ile ıslatılır.Ayrı bir kapta yumurta şekerle çırpılır.Sıvıyağ,hindistan cevizi ve ceviz eklenip mikserle çırpılır.Bu karışım kekin üstüne yayılır.180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirilir.Soğuyunca servis edilir.
PDÇS-75 etkinliğine ev sahipliği yapan birdilimdüş'e gelsin...Kolaylıklar diliyorum..
Afiyet Olsun....

31 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİKOLATA GANAJLI PASTA


Malzemeler:
1 tane hazır kakaolu pastaban
1 pkt krem şanti
1 bardak süt
1 pkt bitter çikolata
1 pkt krema
1 tane muz,damla çikolata
Yapılışı:Pastabanın alt katını servis tabağına alıp sütle ıslatın.Üzerini krem şanti ile kaplayıp muz dilimleri ve damla çikolata serpin.Diğer pastabanı sütle ıslatıp üzerine kapatın.Pastanın üstü ve yanlarını krem şantiyle sıvayıp dolapta 1 saat kadar dinlendirin.Bir paket kremayı tavaya alıp ısınınca bitter çikolatayı ilave edip eriyince ocaktan alıp soğutun.Soğuyan ganajı pastanın üzeriane döküp istediğiniz malzemelerle süsleyip servis edin..
Afiyet Olsun....

3 Şubat 2012 Cuma

İYİ KANDİLLER:))))

Mevlit kandiliniz mübarek olsun.'Allah'a açılan ellerin,ağızlardan dökülen tüm duaların kabul olması dileğiyle...Allah hastalara,darda olanlara,acı çekenlere,sıkıntıda olanlara yardım etsin.'Hayırlı kandiller..

12 Ocak 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI HAŞHAŞLI KURABİYE

Bu tarifimi P.Ç.D.S etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım yeşilmutfaktantariflere gönderiyorum...
Malzemeler:
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 pkt kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzeri için:
Krema ve bitter çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekeri alınarak karıştırılır.En son un,kabartma tozu ve haşhaş eklenip ele yapışmayan sert bir hamur olana kadar yoğurulur.Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekiller verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen hamurların orta kısımlarına baş parmakla çukurlar açılır.160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Krema bir tavaya alınıp kaynama noktasına geldiğinde içine çikolata konarak eritilir.Soğuduktan sonra pişen kurabiyelerin çukur kısımlarına kaşık yardımıyla konulur.Çikolata donduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

11 Ocak 2012 Çarşamba

SULTAN LOKUMU

Hem göze hem damağa hitap eden çok hafif ve lezzetli bir tatlı..
Malzemeler;
150 gr margarin
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt vanilya
Hindistan cevizi
Yapılışı;Bir tencereye margarin konularak eritilir.Un ilave edilip un kokusu çıkana kadar kavurulur.Süt,şeker ve vanilya eklenip karıştırılarak koyu kıvamda bir muhallebi pişirilir.Soğuduktan sonra üzerin streç filmle kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün elimizi suyla ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine istenirse 1 tane fındık koyularak yuvarlanır.Yuvarlanan toplar hindistan cevizine bulanıp servis yapılır.
Afiyet Olsunn!!

8 Ocak 2012 Pazar

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA


Krem şantili poğaça olur mu hiç demeyin mutlaka deneyin lezzeti harika bir poğaça..
Malzemeler:
1 Pkt toz krem şanti
200 gr margarin
1 pkt kuru maya
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 pkt kabartma tozu
tuz
Alabildiği kadar un
İçine:
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:Bir kabın içine tereyağ,krem şanti,maya,yumurtalar,tuz ve ılık süt eklenip iyice karıştırılır.Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurun üzeri kapatılıp yarım saat kadar mayalandırılır.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine iç malzemeden konulup ikiye kapatılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip 180 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 Aralık 2011 Salı

BÜLBÜL YUVASI


Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
alabildiğince un
Üzerine: 1 pkt margarin
İçine: 200 gr ceviz içi
Açmak için: 1 pkt nişasta
1 su bardağı un
Şerbeti:4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:Bir kaba bütün malzemer konulup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yarım saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler nişastalı un karışımı serpilerek ince bir oklava ile yufkalar açılır.
Temiz bir bez üstünde 5 dk bekletilip ortadan kesilerek ceviz serpilir.Yufka oklavaya sarılarak iki ucundan ortaya doğru büzdürülür.Oklavadan çıkartılıp 5-6 cm aralıklarla kesilir.Her parçanın ucu birleştirilip tepsiye dizilir.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp yan yana dizilir.Margarin bir tavada kızdırılıp tatlını üstüne dökülür.Tatlıların üstleri kızarana kadar pişirilip soğuyunca ılık şerbet dökülür.
Afiyet Olsun...

29 Kasım 2011 Salı

MEDOVİK(BALLI RUS PASTASI)


Tarifi sevgili arkadaşım pepelaya ait..
Malzemeler:
3 tane yumurta
120 gram margarin
1 çay bardağı kadar şeker
3 çorba kaşığı bal
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması:
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
vanilya
Üzerine:
krema ve çikolata
Yapılışı:Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır.Bal bir tavaya alınıp ısıtılır ısındığında kab. tozu katılıp köpürene dek pişirilir.(en fazla 1 dk)Köpüren karışım çırpılan şeker ve yumurtaya ilave edilir.Ayrı bir tavada margarin eritilip ılınınca bu karışıma katılır.Son olarak un ve vanilya azar azar eklenerek hafif sert bir hamur elde edilir.Hamur 6 eşit parçaya bölünüp her biri oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Yağlı kağıt serili tepsiye konulup çatalla birkaç yerinden delerek önceden ısıtılmış fırında 2-3 dk pişirilir.Hepsi pişince orta boy tencere kapağı ile kesilip aynı boyda olmaları sağlanır.Artan kenarları robotta çekilerek un haline getirilir.Bu arada kreması pişirilir.Pişen bisküvilerden teker teker alıp aralarına krema sürülür.Her tarafı krema ile kaplandıktan sonra pastanın kenarları robotta çekilen bisküvi ile kapatılır.Üzerine krema ve çikolata ile ganaj yapılıp süslenir.
Afiyet Olsun..

13 Şubat 2011 Pazar

SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK veya LOKUM KEK


Malzemeler:
Keki için:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
Üzerine:
hindistan cevizi
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtalar kırılarak şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.İçine süt,sıvıyağ,vanilya,un ve kabartma tozu eklenip iyice çırpılır.Karışım yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye dökülüp pişirilir.Pişen ve soğuyan kek kare dilimler halinde kesilir.Sos malzemeleri iyice karıştırılıp kekler bu sosa batırılıp ardından hindistan ceviziyle kaplanır.
Afiyet Olsun...

3 Ocak 2011 Pazartesi

YILBAŞI KURABİYESİ


2011 Yılının herkese sağlık,mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.
Malzemeler:
1 Adet dr oetker kurabiye karışımı
1 tane yumurta
75 gr margarin
1 pkt glazür karışımı
2-3 yemek kaşığı su
Yapılışı:Un karışımını bir kabın içine dökerek yumurta ve margarin ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Daha sonra hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın.İstediğiniz kalıplarla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 15-20 dk pişirin.Glazür karışımını bir tabağa koyup su ile istediğiniz kıvamı elde edinceye kadar karıştırın.Pişmiş ve soğumuş kurabiyelerin üzerini glazür ile kaplayın.Kalan glazürün içine istediğiniz gıda boyalarını katıp üst süslemesini arzuya göre yapın.
Afiyet Olsun...

25 Aralık 2010 Cumartesi

AŞURE


Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kurufasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

21 Aralık 2010 Salı

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ,şeker ve tahini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Ardından un,kabartma tozu ve çekilmiş ceviz içini ekleyip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.Yoğrulan hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.170 derece fırında 10-15 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz...
Afiyet Olsun...

11 Aralık 2010 Cumartesi

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI


Malzemeler:
2-3 tane orta boy patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz ve yeterince su
üzerine:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber,nane
Yapılışı:Tencereye tereyağ alıp eritelim.Unu ilave edip sararana kadar kavuralım.Azar azar süt ve suyu ekleyelim.Diğer tarafta patatesleri tavla zarı iriliğinde haşlayalım.Kaynamakta olan çorbanın içine patatesleri ve tuzu ekleyip karıştırarak 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.Sıvıyağı kızdırıp kırmızıbiber ve naneyi ekleyelim.Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım...
Afiyet Olsun...

15 Kasım 2010 Pazartesi

GAZETE BAKLAVASI


Tüm arkadaşlarıma,dost ve kardeşlerime,ziyaretçilerime hayırlı bayramlar diliyorum.Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle....
Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Şerbeti:
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
Açmak için:
1 pkt nişasta
Arasına:
250 gr ceviz içi
Üzerine:
1 pkt margarin
Yapılışı:Bir kabın içinde hamur malzemeleri alınıp yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp un ve nişasta karışımıyla açılabildiği kadar ince açılır.Açılan yufka oklavaya sarılıp kenarlarından ortaya doğru sıkıştırılır.Büzgüler bozulmadan açılıp gazetenin üstüne serilip 5 dk kuruması beklenir.Yufkanın kenarları bıçakla düzeltilip kesilen parçalar yufkanın üzerine yerleştirilip ceviz serpilir.Gazetenin iki ucundan tutup karşılıklı ortaya doğru rulo şekline getirilir.Yufkalar 3-4 cm uzunluğunda kesilip tepsiye dizilir.Bu şekilde 1 gece bekletilir.Ertesi gün üzerine kızdırılmış margarin dökülüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Ilıl tatlıya ılık şerbet dökülüp şerbeti çekince servis edilir.
Afiyet Olsun....

27 Ekim 2010 Çarşamba

GÜRCÜ TATLISI


Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...

8 Ekim 2010 Cuma

NOHUT KÖFTESİ (FALAFEL)


Nohut köftesi Lübnan mutfağına ait bir aparatif,meze...
Malzemeler:
1 Su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
1 Tane soğan
1 Tane yumurta
1-2 Diş sarımsak
1/2 Demet maydanoz
1/2 Paket kab.tozu
Kimyon,tuz,karabiber
Aldığı kadar un
Yapılışı:Nohutlar bir gece önceden ıslatılıp haşlanır.Rondoya alınıp iyice ezilir.Sırasıyla yumurta,rendelenmiş soğan,sarımsak ve baharatlar konulur.
En son kabartma tozu ve un ilave edilip yoğrulur.Misket büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilip panelerekkızgın yağda kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir..
Afiyet Olsun...

30 Eylül 2010 Perşembe

RULO PASTA


Malzemeler:
5 tane yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolata rendesi
Yapılışı:Yumurtalar şekerle birlikte mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Un,vanilya,kabartma tozu eklenip mikserin en düşük ayarıyla çırpılır. Dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serilip hamur tepsiye boşaltılır.170 derecede çok kurutmadan pişirilir.Fırından alınıp kağıdı ile birlikte rulo yapılarak sarılır. Tencereye un,süt ve şeker konulup karıştırılarak pişirilir.Krema ateşten alınıp iyice soğutulur.Krem şanti süt ile çırpılıp yarısı kremanın içine katılarak karıştırılır.Rulo açılıp kağıdı çıkarılır.Üzerine kremadan sürülüp tekrar rulo yapılır.Rulonun üzeri kalan krem şantiyle kapatatılıp üzeri rende çikolatayla süslenir.
Afiyet Olsun...

26 Eylül 2010 Pazar

FIRIN MAKARNA


Malzemeler:
1/2 paket çubuk makarna
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Üzeri için:
1 Kase kaşar rendesi
Yapılışı:Tencereye su koyup kaynayınca makarnaları ilave ederek yumuşayana kadar haşlayalım.Ocaktan alıp suyunu süzelim.Diğer tarafta beşamel sos için bir tavaya yağı alıp eriyince unu ekleyelim.Un hafifçe sararana dek kavuralım.Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirelim.Bir fırın kabını margarinle yağlayıp makarnanın yarısını dökelim.Üzerini beşamel sosla kaplayıp peynirli içten koyalım.Makarnanın kalan yarısını beşamel sosla karıştırıp iç harcın üstüne dökelim.En üstüne rendelenmiş kaşar serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

17 Eylül 2010 Cuma

FİNCANDA KADAYIF


Herkese hayırlı cumalar diliyorum.Tatlıyı ramazanda yapmıştım yayınlamak ancak kısmet oldu.Tatlının hiçbir çeşidine hayır diyemeyenlerdenim ama buda çok lezzetli oluyor denemediyseniz tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr margarin
İçine:
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıf geniş bir kaba alınıp elle tel tel ayrılır.Üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökülüp iyice harmanlanır.Kahve fincanına bir parça kadayıf konularak ortası çukurlaştırılıp ceviz konulur.Üzerine bir parça daha kadayıf konulup elle iyice bastırıldıktan sonra tepsiye ters çevrilir.Kadayıflar bitene kadar bu işlem yapılır.Kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilip ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür.1-2 saat dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

15 Eylül 2010 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK


Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı karbonat
alabildiğince un,tuz
İçi İçin:
200 gr kıyma
1 tane soğan
2 tane domates
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine,yumurta,yoğurt,su,sıvıyağ,karbonat ve tuz konulup un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp 15 dk dinlendirilir.Başka bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan ve domates,tuz,karabiber karıştırılır.Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içine iç malzeme konulup yarım daire şeklinde kapatılır.Kızgın yağda kızartılarak peçete serilmiş tabağa alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

14 Eylül 2010 Salı

TULUMBA TATLISI


Malzemeler:
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
4 tane yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:Bir tencereye margarin ve suyu alın,kaynayınca tuz,şeker ve unu azar azar ilave ederek 5-6 dk pişirin.Ocaktan alıp soğutun.Yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin.Sıkma torbasına doldurup soğuk yağ konulmuş tavanın içine sıkın.Tavayı ocağa alıp sallayarak kızartın.Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.Şerbette hiç bekletmeden delikli kepçeyle başka bir tabağa alıp soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...

12 Eylül 2010 Pazar

TAVUK KÖFTESİ


Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
1 tane soğan
1 çay bardağı galeta unu
tuz,karabiber,kekik
kırmızıbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsü robotta kıyma haline gelene kadar çekilir.Üzerine rendelenmiş soğan,galeta unu ve baharatlar eklenip yoğrulur.Bu harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Köfteler kızdırılmış sıvıyağda kızartılıp patates ve biber kızartması ile birlikte servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails