Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

29 Kasım 2011 Salı

MEDOVİK(BALLI RUS PASTASI)


Tarifi sevgili arkadaşım pepelaya ait..
Malzemeler:
3 tane yumurta
120 gram margarin
1 çay bardağı kadar şeker
3 çorba kaşığı bal
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması:
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
vanilya
Üzerine:
krema ve çikolata
Yapılışı:Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır.Bal bir tavaya alınıp ısıtılır ısındığında kab. tozu katılıp köpürene dek pişirilir.(en fazla 1 dk)Köpüren karışım çırpılan şeker ve yumurtaya ilave edilir.Ayrı bir tavada margarin eritilip ılınınca bu karışıma katılır.Son olarak un ve vanilya azar azar eklenerek hafif sert bir hamur elde edilir.Hamur 6 eşit parçaya bölünüp her biri oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Yağlı kağıt serili tepsiye konulup çatalla birkaç yerinden delerek önceden ısıtılmış fırında 2-3 dk pişirilir.Hepsi pişince orta boy tencere kapağı ile kesilip aynı boyda olmaları sağlanır.Artan kenarları robotta çekilerek un haline getirilir.Bu arada kreması pişirilir.Pişen bisküvilerden teker teker alıp aralarına krema sürülür.Her tarafı krema ile kaplandıktan sonra pastanın kenarları robotta çekilen bisküvi ile kapatılır.Üzerine krema ve çikolata ile ganaj yapılıp süslenir.
Afiyet Olsun..

13 Şubat 2011 Pazar

SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK veya LOKUM KEK


Malzemeler:
Keki için:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
Üzerine:
hindistan cevizi
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtalar kırılarak şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.İçine süt,sıvıyağ,vanilya,un ve kabartma tozu eklenip iyice çırpılır.Karışım yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye dökülüp pişirilir.Pişen ve soğuyan kek kare dilimler halinde kesilir.Sos malzemeleri iyice karıştırılıp kekler bu sosa batırılıp ardından hindistan ceviziyle kaplanır.
Afiyet Olsun...

3 Ocak 2011 Pazartesi

YILBAŞI KURABİYESİ


2011 Yılının herkese sağlık,mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.
Malzemeler:
1 Adet dr oetker kurabiye karışımı
1 tane yumurta
75 gr margarin
1 pkt glazür karışımı
2-3 yemek kaşığı su
Yapılışı:Un karışımını bir kabın içine dökerek yumurta ve margarin ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Daha sonra hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın.İstediğiniz kalıplarla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 15-20 dk pişirin.Glazür karışımını bir tabağa koyup su ile istediğiniz kıvamı elde edinceye kadar karıştırın.Pişmiş ve soğumuş kurabiyelerin üzerini glazür ile kaplayın.Kalan glazürün içine istediğiniz gıda boyalarını katıp üst süslemesini arzuya göre yapın.
Afiyet Olsun...

25 Aralık 2010 Cumartesi

AŞURE


Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kurufasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

21 Aralık 2010 Salı

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ,şeker ve tahini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Ardından un,kabartma tozu ve çekilmiş ceviz içini ekleyip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.Yoğrulan hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.170 derece fırında 10-15 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz...
Afiyet Olsun...

11 Aralık 2010 Cumartesi

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI


Malzemeler:
2-3 tane orta boy patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz ve yeterince su
üzerine:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber,nane
Yapılışı:Tencereye tereyağ alıp eritelim.Unu ilave edip sararana kadar kavuralım.Azar azar süt ve suyu ekleyelim.Diğer tarafta patatesleri tavla zarı iriliğinde haşlayalım.Kaynamakta olan çorbanın içine patatesleri ve tuzu ekleyip karıştırarak 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.Sıvıyağı kızdırıp kırmızıbiber ve naneyi ekleyelim.Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım...
Afiyet Olsun...

15 Kasım 2010 Pazartesi

GAZETE BAKLAVASI


Tüm arkadaşlarıma,dost ve kardeşlerime,ziyaretçilerime hayırlı bayramlar diliyorum.Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle....
Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Şerbeti:
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
Açmak için:
1 pkt nişasta
Arasına:
250 gr ceviz içi
Üzerine:
1 pkt margarin
Yapılışı:Bir kabın içinde hamur malzemeleri alınıp yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp un ve nişasta karışımıyla açılabildiği kadar ince açılır.Açılan yufka oklavaya sarılıp kenarlarından ortaya doğru sıkıştırılır.Büzgüler bozulmadan açılıp gazetenin üstüne serilip 5 dk kuruması beklenir.Yufkanın kenarları bıçakla düzeltilip kesilen parçalar yufkanın üzerine yerleştirilip ceviz serpilir.Gazetenin iki ucundan tutup karşılıklı ortaya doğru rulo şekline getirilir.Yufkalar 3-4 cm uzunluğunda kesilip tepsiye dizilir.Bu şekilde 1 gece bekletilir.Ertesi gün üzerine kızdırılmış margarin dökülüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Ilıl tatlıya ılık şerbet dökülüp şerbeti çekince servis edilir.
Afiyet Olsun....

27 Ekim 2010 Çarşamba

GÜRCÜ TATLISI


Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...

8 Ekim 2010 Cuma

NOHUT KÖFTESİ (FALAFEL)


Nohut köftesi Lübnan mutfağına ait bir aparatif,meze...
Malzemeler:
1 Su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
1 Tane soğan
1 Tane yumurta
1-2 Diş sarımsak
1/2 Demet maydanoz
1/2 Paket kab.tozu
Kimyon,tuz,karabiber
Aldığı kadar un
Yapılışı:Nohutlar bir gece önceden ıslatılıp haşlanır.Rondoya alınıp iyice ezilir.Sırasıyla yumurta,rendelenmiş soğan,sarımsak ve baharatlar konulur.
En son kabartma tozu ve un ilave edilip yoğrulur.Misket büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilip panelerekkızgın yağda kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir..
Afiyet Olsun...

30 Eylül 2010 Perşembe

RULO PASTA


Malzemeler:
5 tane yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolata rendesi
Yapılışı:Yumurtalar şekerle birlikte mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Un,vanilya,kabartma tozu eklenip mikserin en düşük ayarıyla çırpılır. Dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serilip hamur tepsiye boşaltılır.170 derecede çok kurutmadan pişirilir.Fırından alınıp kağıdı ile birlikte rulo yapılarak sarılır. Tencereye un,süt ve şeker konulup karıştırılarak pişirilir.Krema ateşten alınıp iyice soğutulur.Krem şanti süt ile çırpılıp yarısı kremanın içine katılarak karıştırılır.Rulo açılıp kağıdı çıkarılır.Üzerine kremadan sürülüp tekrar rulo yapılır.Rulonun üzeri kalan krem şantiyle kapatatılıp üzeri rende çikolatayla süslenir.
Afiyet Olsun...

26 Eylül 2010 Pazar

FIRIN MAKARNA


Malzemeler:
1/2 paket çubuk makarna
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Üzeri için:
1 Kase kaşar rendesi
Yapılışı:Tencereye su koyup kaynayınca makarnaları ilave ederek yumuşayana kadar haşlayalım.Ocaktan alıp suyunu süzelim.Diğer tarafta beşamel sos için bir tavaya yağı alıp eriyince unu ekleyelim.Un hafifçe sararana dek kavuralım.Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirelim.Bir fırın kabını margarinle yağlayıp makarnanın yarısını dökelim.Üzerini beşamel sosla kaplayıp peynirli içten koyalım.Makarnanın kalan yarısını beşamel sosla karıştırıp iç harcın üstüne dökelim.En üstüne rendelenmiş kaşar serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

17 Eylül 2010 Cuma

FİNCANDA KADAYIF


Herkese hayırlı cumalar diliyorum.Tatlıyı ramazanda yapmıştım yayınlamak ancak kısmet oldu.Tatlının hiçbir çeşidine hayır diyemeyenlerdenim ama buda çok lezzetli oluyor denemediyseniz tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr margarin
İçine:
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıf geniş bir kaba alınıp elle tel tel ayrılır.Üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökülüp iyice harmanlanır.Kahve fincanına bir parça kadayıf konularak ortası çukurlaştırılıp ceviz konulur.Üzerine bir parça daha kadayıf konulup elle iyice bastırıldıktan sonra tepsiye ters çevrilir.Kadayıflar bitene kadar bu işlem yapılır.Kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilip ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür.1-2 saat dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

15 Eylül 2010 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK


Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı karbonat
alabildiğince un,tuz
İçi İçin:
200 gr kıyma
1 tane soğan
2 tane domates
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine,yumurta,yoğurt,su,sıvıyağ,karbonat ve tuz konulup un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp 15 dk dinlendirilir.Başka bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan ve domates,tuz,karabiber karıştırılır.Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içine iç malzeme konulup yarım daire şeklinde kapatılır.Kızgın yağda kızartılarak peçete serilmiş tabağa alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

14 Eylül 2010 Salı

TULUMBA TATLISI


Malzemeler:
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
4 tane yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:Bir tencereye margarin ve suyu alın,kaynayınca tuz,şeker ve unu azar azar ilave ederek 5-6 dk pişirin.Ocaktan alıp soğutun.Yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin.Sıkma torbasına doldurup soğuk yağ konulmuş tavanın içine sıkın.Tavayı ocağa alıp sallayarak kızartın.Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.Şerbette hiç bekletmeden delikli kepçeyle başka bir tabağa alıp soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...

12 Eylül 2010 Pazar

TAVUK KÖFTESİ


Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
1 tane soğan
1 çay bardağı galeta unu
tuz,karabiber,kekik
kırmızıbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsü robotta kıyma haline gelene kadar çekilir.Üzerine rendelenmiş soğan,galeta unu ve baharatlar eklenip yoğrulur.Bu harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Köfteler kızdırılmış sıvıyağda kızartılıp patates ve biber kızartması ile birlikte servis edilir.
Afiyet Olsun...

8 Eylül 2010 Çarşamba

RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN


Herkese güzellik,birlik,beraberlik dolu her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram diliyorum.Bayramımız mübarek olsun...

7 Eylül 2010 Salı

KÖFTELİ ALİ NAZİK


Çok hafif vede sunumu çok şık bir yemek...
200 gr kıyma
1 tane soğan
4 tane patlıcan
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
bayat ekmek içi
tuz,karabiber
kırmızıbiber
Yapılışı:
Patlıcanları 3-4 yerinden delip ocakta veya fırında közleyelim.Kızaran patlıcanları soyup ince ince kıyalım.İçine yoğurt,sarımsak ve tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına yayalım.Kıymayı bir kaba alıp içine ufalanmış ekmek,rendelenmiş soğan,tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.Bu harçtan misket iriliğinde yuvarlak köfteler hazırlayalım.Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartıp patlıcanlı harçın üzerine yayalım.Üzerine tereyağ ve kırmızıbiber kızdırıp dökerek servis edelim.
Afiyet Olsun...

5 Eylül 2010 Pazar

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN


Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde,kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.Dualarınızda eksik kalmamak dileği ile...
Kadir gecemiz mübarek olsun.

30 Ağustos 2010 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Yapımı kolay,çok lezzetli iftar sonrası yenilebilecek çok hafif bir tatlı.Aynı gün yapılıp servis edilmesi gerekiyor.Yoksa üzerindeki kadayıflar yumuşama yapıyor...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle
5-6 dk çırpılır.Dikdörtgen bir borcama kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

28 Ağustos 2010 Cumartesi

KARNIYARIK


Aslında herkesin çok iyi bildiği bir tarif.Patlıcanın her çeşidini yerim diyorsanız,eminim benim gibi en sevdiğiniz yemekler arasındadır karnıyarık...
Malzemeler:
5 Tane patlıcan
2 Tane soğan
200 gr kıyma
3-4 Tane sivribiber
3 Tane domates
1 Çorba kaşığı salça
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletip yıkayıp kurulayalım.Kızdirılmış sıvıyağda kızartalım.Kızaran patlıcanları tepsiye alıp
karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp
doğranmış soğanları daha sonra kıymayı ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.Küçük doğranmış sivri biber ve domatesi ekleyip suyunu çekene kadar
pişirelim.Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım.Kıymalı harcı
patlıcanların karınlarına doldurup üzerine kesilmiş domates ve biber yerleştirelim.Salçayı suyla açarak tepsiye döküp fırında 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...

27 Ağustos 2010 Cuma

UN KURABİYESİ


Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımız un kurabiyesi var..
Malzemeler:
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

26 Ağustos 2010 Perşembe

KIR PİDESİ


Malzemeler:
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tane haşlanmış patates
1/2 Pkt kuru maya
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı şeker
Alabildiği kadar un,tuz
İç Harcı:
2 Tane kuru soğan
2-3 Tane sivri biber
3 Tane haşlanmış patates
1 Tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,içine şeker,maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.Sıvıyağ,yoğurt,rendelenmiş patates,tuz ve unu ilave edip yoğruyoruz.Hamurun üzerini örterek 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.Diğer tarafta iç malzemesi için soğanı,biberi ve maydanozu doğruyoruz.Bir tava içerisine sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.Önce soğanları daha sonra biberleri en son rendelenmiş patates,tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklünde bezeler yapıyoruz.Merdaneyle enine ve boyuna oval şekilde açıyoruz.İç malzemeden koyup iki ucunu ortada birleştiriyoruz.Pideleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Tarifimi "Sahur Lezzetleri Etkinliği" için mintininmutfağı arkadaşıma gönderiyorum.

24 Ağustos 2010 Salı

BUĞDAY ÇORBASI


Herkese güzel günler diliyorum.Ramazan ne kadar sıcakta geçse iftarlar çorbasız olmuyor,kışın olduğu kadar revaçda olmasada çorba vücudun hararetini alıyor.Yoğurtla yapılan çorbaları seviyorsanız seveceğinizi düşünüyorum...
Malzemeler:
1 Su bardağı buğday
100 gr kıyma
1 Tane kuru soğan
1 Kase yoğurt
3 Yemek kaşığı un
1 Yumurta sarısı
Karabiber,kırmızı biber
Tuz
Yapılışı:Buğday akşamdan ıslatılıp üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirilir.Başka bir yerde kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiber yoğrulup nohut büyüklüğünde köfteler yapılır.Köfteler kızartılarak kenara alınır.Ayrı bir kapta yoğurt,un,yumurta sarısı çırpılıp buğdayın içine karıştırılarak dökülür.Çorba kaynamaya başladıktan sonra köfteler ilave edilir.Koyulaşmaya başlayan çorba ocaktan indirilip tereyağ ve kırmızıbiber yakılarak üzerine gezdirilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Ağustos 2010 Pazartesi

LOR PEYNİRLİ BÖREK


Malzemeler:
4 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı süt
100 gr lor peyniri
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
Bir kabın içinde yumurtalar,süt ve sıvıyağ karıştırılır.Margarinle yağlanmış tepsiye bir yufka kenarları dışa taşırılarak serilir.2.yufka iri bir şekilde parçalanıp tepsiye yayılır.Üzerine sütlü harç gezdirilip peynirli iç malzeme konulur.İlk yufkanın dışarı taşan kenarları tepsiye çevirilip son yufka buruşturulup serilir.Kalan sütlü harç böreğin üzerine gezdirilip kare dilimler şeklinde kesilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsunn...
Bu tarifimi HOBİ DÜNYAM SAHUR ETKİNLİĞİ'ni düzenleyen arkadaşım ALEV'e gönderiyorum...

19 Ağustos 2010 Perşembe

EKMEK MANTISI (PAPARA)


Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için çok pratik ve lezzetli bir tarif...
Malzemeler:
3 Tane orta boy soğan
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
5 Çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 Tane sivri biber
1 Kase yoğurt
2-3 Diş sarımsak
1 Tane bayat pide
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kıymayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.Doğranmış biberleri ve salçayı ilave edelim.Tuz,karabiber ve üzerini geçecek kadar su ilave edip 15-20 dk pişirelim.Pideleri bir lokmalık küpler halinde kesip fırında biraz kıtırlaştıralım.Servis tabağına pideleri alıp üzerine tiridi gezdirelim.Sarımsaklı yoğurt,domates ve biberle birlikte servis yapalım.
Afiyet olsunnn...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails