Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

25 Aralık 2010 Cumartesi

AŞURE


Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kurufasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

21 Aralık 2010 Salı

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ,şeker ve tahini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Ardından un,kabartma tozu ve çekilmiş ceviz içini ekleyip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.Yoğrulan hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.170 derece fırında 10-15 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz...
Afiyet Olsun...

11 Aralık 2010 Cumartesi

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI


Malzemeler:
2-3 tane orta boy patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz ve yeterince su
üzerine:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber,nane
Yapılışı:Tencereye tereyağ alıp eritelim.Unu ilave edip sararana kadar kavuralım.Azar azar süt ve suyu ekleyelim.Diğer tarafta patatesleri tavla zarı iriliğinde haşlayalım.Kaynamakta olan çorbanın içine patatesleri ve tuzu ekleyip karıştırarak 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.Sıvıyağı kızdırıp kırmızıbiber ve naneyi ekleyelim.Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım...
Afiyet Olsun...

15 Kasım 2010 Pazartesi

GAZETE BAKLAVASI


Tüm arkadaşlarıma,dost ve kardeşlerime,ziyaretçilerime hayırlı bayramlar diliyorum.Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle....
Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Şerbeti:
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
Açmak için:
1 pkt nişasta
Arasına:
250 gr ceviz içi
Üzerine:
1 pkt margarin
Yapılışı:Bir kabın içinde hamur malzemeleri alınıp yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp un ve nişasta karışımıyla açılabildiği kadar ince açılır.Açılan yufka oklavaya sarılıp kenarlarından ortaya doğru sıkıştırılır.Büzgüler bozulmadan açılıp gazetenin üstüne serilip 5 dk kuruması beklenir.Yufkanın kenarları bıçakla düzeltilip kesilen parçalar yufkanın üzerine yerleştirilip ceviz serpilir.Gazetenin iki ucundan tutup karşılıklı ortaya doğru rulo şekline getirilir.Yufkalar 3-4 cm uzunluğunda kesilip tepsiye dizilir.Bu şekilde 1 gece bekletilir.Ertesi gün üzerine kızdırılmış margarin dökülüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Ilıl tatlıya ılık şerbet dökülüp şerbeti çekince servis edilir.
Afiyet Olsun....

27 Ekim 2010 Çarşamba

GÜRCÜ TATLISI


Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...

8 Ekim 2010 Cuma

NOHUT KÖFTESİ (FALAFEL)


Nohut köftesi Lübnan mutfağına ait bir aparatif,meze...
Malzemeler:
1 Su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
1 Tane soğan
1 Tane yumurta
1-2 Diş sarımsak
1/2 Demet maydanoz
1/2 Paket kab.tozu
Kimyon,tuz,karabiber
Aldığı kadar un
Yapılışı:Nohutlar bir gece önceden ıslatılıp haşlanır.Rondoya alınıp iyice ezilir.Sırasıyla yumurta,rendelenmiş soğan,sarımsak ve baharatlar konulur.
En son kabartma tozu ve un ilave edilip yoğrulur.Misket büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilip panelerekkızgın yağda kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir..
Afiyet Olsun...

30 Eylül 2010 Perşembe

RULO PASTA


Malzemeler:
5 tane yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolata rendesi
Yapılışı:Yumurtalar şekerle birlikte mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Un,vanilya,kabartma tozu eklenip mikserin en düşük ayarıyla çırpılır. Dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serilip hamur tepsiye boşaltılır.170 derecede çok kurutmadan pişirilir.Fırından alınıp kağıdı ile birlikte rulo yapılarak sarılır. Tencereye un,süt ve şeker konulup karıştırılarak pişirilir.Krema ateşten alınıp iyice soğutulur.Krem şanti süt ile çırpılıp yarısı kremanın içine katılarak karıştırılır.Rulo açılıp kağıdı çıkarılır.Üzerine kremadan sürülüp tekrar rulo yapılır.Rulonun üzeri kalan krem şantiyle kapatatılıp üzeri rende çikolatayla süslenir.
Afiyet Olsun...

26 Eylül 2010 Pazar

FIRIN MAKARNA


Malzemeler:
1/2 paket çubuk makarna
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Üzeri için:
1 Kase kaşar rendesi
Yapılışı:Tencereye su koyup kaynayınca makarnaları ilave ederek yumuşayana kadar haşlayalım.Ocaktan alıp suyunu süzelim.Diğer tarafta beşamel sos için bir tavaya yağı alıp eriyince unu ekleyelim.Un hafifçe sararana dek kavuralım.Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirelim.Bir fırın kabını margarinle yağlayıp makarnanın yarısını dökelim.Üzerini beşamel sosla kaplayıp peynirli içten koyalım.Makarnanın kalan yarısını beşamel sosla karıştırıp iç harcın üstüne dökelim.En üstüne rendelenmiş kaşar serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails