Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

30 Haziran 2010 Çarşamba

GİRİT KABAĞI DOLMASI


Malzemeler:
1 kg girit kabağı
1 Su bardağı pirinç
2 Tane soğan
2 Tane domates
150 gr kıyma
1 Yemek kaşığı salça
Dereotu,maydanoz,nane
Karabiber,tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bir kabın içine yıkanmış pirinçleri,rendelenmiş soğan ve domatesi,kıymayı,baharatları,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,tuz,salça ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.Kabakların içini oyup dış yüzeyini alacalı soyuduktan sonra iç malzemeden bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Doldurulan kabakları derin bir tencereye dizip üzerine domates kapatın.1 bardak su ile 1 kaşık salçayı ezip üzerine gezdirin yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun..

29 Haziran 2010 Salı

KAKAOLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK


Malzemeler:
3 Tane yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı damla çikolata
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Un
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtalar ve şekeri alıp iyice çırpın.Kıvamlı bir hale gelince süt ve yağ ilave edip tekrar çırpın.Sırasıyla damla çikolata,kakao,kab. tozu,vanilya ve un ilave edip hafifçe karıştırın.Yağlanmış düz bir tepsiye yada kalıba dökerek 180 derecede pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip hindistan cevizi serperek servis yapın.
Afiyet olsun..

26 Haziran 2010 Cumartesi

SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler:
1 Demet semizotu
1 Tane soğan
1 Tane domates
1 Çay bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,pulbiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanlar konularak pembeleşene kadar kavurulur.Sonra salça ve domates ilave edilir.Domates biraz pişirildikten sonra yıkanıp doğranmış semiz otu ilave edilir.Pirinç tuz ve pulbiber konularak kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

25 Haziran 2010 Cuma

VİŞNELİ KOLAY PARFE


Malzemeler:
1 Pkt krem şanti
1 Su bardağı süt
10-15 Tane petibör bisküvi
1 Kase vişne
100 gr damla çikolata
Yapılışı:
Bir kabın içine krem şanti ve soğuk süt konularak çırpılır.İçine bisküviler elle kırılarak ilave edilir.Yıkanıp ayıklanan vişne ve damla çikolata konulup iyice karıştırılır.Streç film serili bir kalıba boşaltılıp kaşıkla bastırılır.Dondurucuya konulup 2-3 saat beklettikten sonra ters çevrilip servis yapılır..

22 Haziran 2010 Salı

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR DOLMASI


Malzemeler:
5 İri boy enginar(temizlenmiş)
1 Tane soğan
1 Tane havuç
1 Tane patates
1 Kase bezelye
2-3 Tane domates
1/2 Limon suyu
1 Tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı,tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve soğanı ekleyerek soğan pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dk kadar pişirelim.Sırayla küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim.Tencereye temizlenmiş ve limonlu suda bekleyen enginarları alıp sebzeleri örtecek kadar su,bezelye,tuz ve şekeri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Enginarları delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim.Sebzelerin de içine kıyılmış dereotu serperek karıştıralım.Servis tabağına enginarları yerleştirip göbeklerine sebzeleri dolduralım.Üzerine dereotu serpip soğuuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...

21 Haziran 2010 Pazartesi

PEYNİR TATLISI


Herkese iyi haftalar diliyorum.Tarif Emine Beder'in tatlılar  kitabına ait..

20 Haziran 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
2 Su bardağı pirinç
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
1 Yemek kaşığı salça
Maydanoz,nane,yenibahar
Kuş üzümü,dolmalık fıstık
Tuz,karabiber,zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve küp doğranmış soğan konularak kavurulur.Üzerine fıstıklar eklenerek yağda çevrilip küp doğranmış domates ve salça eklenir.Domates suyunu çektikten sonra yıkanmış pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilir.Çok az su ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılıp 10 dk demlendirilir.Dolmalık biberler içleri çıkartılarak yıkanıp süzdürülür.Biberlerin içine hazırlanan harçtak konulup üzerine domates dilimi kapatılır.Yayvan bir tencereye tek sıra dizilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Üzerine zeytinyağı gezdirilip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

18 Haziran 2010 Cuma

SUPANGLE


Malzemeler:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı kakao
1,5 Su bardağı şeker
Yapılışı:
Tencereye unu,şekeri ve kakaoyu alarak çok az süt ile ezerek topaksız bir kıvama getirelim.Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırparak tencereye alalım.Sütün tamamınıda ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Hazırladığımız tatlıyı ateşten alıp kuplara veye düz bir tabağa döküp üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.

17 Haziran 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler:
1 kg barbunya
2 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet soğan
2-3 Diş sarımsak
2-3 Adet domates
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı,karabiber
Üzerine:Maydanoz
Yapılışı:
Düdüklü tencerenin içine zeytinyağını,küp küp doğranmış soğanları ve sarımsağı koyun.Küp doğranmış havuç ve patateside ilave edin.Rendelenmiş domates,salça ve en son haşlanmış barbunyaları ekleyin.Tuz,karabiber,şeker ve çok az sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin.Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek servis yapın.

16 Haziran 2010 Çarşamba

KABAKLI KİŞ


Hamuru için:
150 gr margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı soğuk su
Aldığı kadar un
Tuz
Üzeri için:
4 Adet küçük boy kabak
2 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı krem peynir
1 Çorba kaşığı süt
4 Çorba kaşığı rendelenmiş peynir
Yarım demet dereotu
2 Diş sarımsak
Karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Hamur için un,sıvıyağ,margarin,tuz ve suyu karıştırıp yoğurun.Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Dolaptan çıkarıp merdaneyle açın.Tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıbın kenarlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirin.Çatalla hamurun üzerinde delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirin.İç malzemesi için kabakları rendeleyip sıkarak fazla suyunu alın.Yumurta,süt,krem peynir,kıyılmış dereotu,rendelenmiş peynir,sarımsak ve baharatları karıştırın.İç malzemeyi pişen hamurun içine yayıp tekrar fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.Dilimleyerek sıcak servis yapın...

MUFFİN (TOP KEK)


Malzemeler:
3 Yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
4 Çorba kaşığı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı kakao
Damla çikolata
fındık
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtalar ve şeker konularak çırpılır.Üzerine yoğurt ve sıvıyağ eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilya konarak çırpılır.Bu karışımın yarısını ayırıp içine kakao eklenip karıştırılır.Mafin kalıbının içine pasta kağıdı konulup içine karışım dökülür.Kakaoluların üstüne fındık beyaz olan karışımın üstüne damla çikolata(ceviz,fındık vs isteğe bağlı) serpilerek 180 derece fırında pişirilir.

8 Haziran 2010 Salı

KARIŞIK PİZZA


Malzemeler:
1 Su bardağı ılık süt
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Pkt kuru maya
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
Sosis,sucuk,mantar
ketçap,kekik
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Bir kabın içine un koyup ortasını havuz şeklinde açıp şeker,maya ve sütü ekleyip 10 dk beklenir.Daha sonra yağ,tuz ve un eklenip orta sertlikte bir hamur olana kadar yoğrulur.Üzerine streç sararak yarım saat kadar mayalanması beklenir.Mayalanan hamuru yağlanmış tepsiye alarak önce ketçap sürülür.Daha sonra dilim sosis,sucuk,mantar hamurun üstüne yayılıp en son kekik serpilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirilip kaşar peyniri serpilir tekrar fırına verilerek kaşar peyniri eriyinceye kadar tutulup servis yapılır.

2 Haziran 2010 Çarşamba

SEMİZOTU SALATASI


Malzemeler:
1 Demet semizotu
3-4 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı mayonez
2-3 Diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Semizotu saplarından koparılıp ayıklandıktan sonra yıkanır.Bir kapta yoğurt,mayonez,tuz iyice çırpılır.Bu karışım semizotuna ilave edilerek karıştırılır.Servis tabağına alınıp üzerine pulbiber serpilerek servis yapılır.

ÇİLEKLİ PASTA


Malzemeler:
4 Tane yumurta
1 Bardak şeker
1 Bardak un
1/2 Limon suyu
1 Pkt vanilya
1 pkt kab. tozu
2 Yemek kaşığı kakao
Üzerine:
1 Pkt krem şanti
1 Bardak süt
Çilek
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Sırayla limon suyu,un,kab. tozu,vanilya ve kakao eklenerek mikserin en düşük devri ile karıştırılır.22 cm lik kelepçeli kalıba dökülerek 170 derecede pişirilir.Kek pişerken krem şanti süt ile çırpılıp hazırlanır.Kek soğuduktan sonra iki parçaya bölünerek ilk katı şantiyle sıvanıp üstüne ikinci parça konulur.Pastanın üst kısmıda kalan şantiyle kaplanıp çilekle süslenerek servis yapılır.

KIYMALI TAZE BEZELYE


Malzemeler:
500 gr bezelye
150 gr kıyma
1 Tane kuru soğan
1 Tane havuç
1-2 Tane patates
1 Yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tane kesme şeker
Tuz,Karabiber
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğan konularak kavurulur.Daha sonra kıyma eklenip rengi değişene kadar pişirilip salça ilave edilir.Küp küp doğranmış patates,havuç ve bezelye konulur.Üzerini geçecek kadar su eklenir tuz,şeker ve karabiber ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.

31 Mayıs 2010 Pazartesi

SU BÖREĞİ


Malzemeler:
5 Yumurta
1 Çay fincanı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için:
1/2 Su bardağı un
1/2 Su bardağı nişasta
İçine:
500 gr tatlı lor
1 demet maydanoz
Yufkaların arasına sürmek için:
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tereyağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir kaba alınarak ne çok sert nede çok yumuşak olmayacak bir hamur yoğrulup eşit büyüklükte 10 tane beze yapılır.Bu arada 5-6 lt su,2 kaşık sıvıyağ ve tuz koyup kaynamaya bırakılır.Bir tencereyede soğuk su ve kevgir konulur.Yufkalar un ve nişasta karışımıyla açılır ilk yufka haşlanmadan yağlanmış tepsiye serilir.Diğer yufkalar açılıp kaynayan tencereye konulup 3-4 dk kadar bekletilip soğuk suyun içine konulur.Soğuyunca kevgire koyup suyu süzdürülüp tepsiye yayılır.Her yufkadan sonra tereyağlı karışım sürülür.5.yufkada iç malzemesi konulup yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.En üstündeki yufkada haşlanmadan serilip üzerinede tereyağ sürülüp 200 derecede 35-40 dk pişirilir.

30 Mayıs 2010 Pazar

TİRAMİSU



Malzemeler:
1 Adet kakaolu pastaban
1 Kupa şekerli koyu nescafe
Kreması için:
1/2 lt süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta sarısı
1 Kutu labne peyniri
Yapılışı:
Yumurta sarısı,un ve şekeri karıştırıp üzerine sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp labne peynirini ekleyip iyice çırpın.Pastabanın ilk katını servis tabağına koyup nescafeli karışım ile ıslatın.Kremanın yarısını yayıp ıslatılmış ikinci katını üzerine kapatın.Kremanın kalanını üzerine döküp spatula ile düzeltilir.Üzerine kakao serpilerek servis yapılır...

29 Mayıs 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



Eminim herkesin evinde daha alası yapılıyordur, arşivimde olması adına yayınlıyorum:))

Malzemeler:
1/2 kg taze fasulye
2-3 Adet domates
1 Adet soğan
3-4 Adet sivri biber
1 Çay bardağı zeytinyağ
1 Çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Fasulyeyi yıkayıp kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.Bir tencerenin içine fasulyeleri,doğranmış domatesleri ve diğer malzemeleri yayın,iyice karıştırın.Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.Ilınınca buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra servis yapın.

28 Mayıs 2010 Cuma

TAVUKLU PİLAV


Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
3-4 Su bardağı kaynar su
2 Yemek kaşığı tereyağ
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
Haşlanmış nohut
Tuz
Yapılışı:
Pirinç ılık suda bekletilip iyice yıkanır.Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinçler 4-5 dk kadar kavurulur.Üzerine kaynar su,nohut ve tuz ilave edilip pişirilir.Piştikten sonra üzerine tavuk eti konularak servis yapılır.

27 Mayıs 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI TATLI


Malzemeler:
4 Tane yumurta
1/2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı irmik
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1,5 Su bardağı un
Şerbeti:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Bütün malzemeler mikserle kek kıvamıa gelene kadar çırpılır.Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Şerbeti 10 dk kısık ateşte pişirilip limonu sıkıldıktan sonra 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.Ilık tatlıya ılık şerbet dökülerek üzeri krem şanti ile süslenerek servis yapılır.

60.P.D.Ç.S.E ne ev sahipliği yapan GÜLCAN'nın sayfasına gitsin....

25 Mayıs 2010 Salı

ŞAKŞUKA


Herkesin bildiği ama benim çook sevdiğim bir yemek..
Malzemeler:
2-3 Adet patlıcan
4 Adet patates
9-10 Tane sivri biber
3-4 Tane domates
1-2 diş sarımsak
sirke,şeker,tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 10 dk bekletip yıkayın.Patatesleride küp küp doğrayıp yıkayın.Sıvı yağda önce patatesleri sonra patlıcan ve biberleri kızartın.Bir tencereye domatesi rendeleyin şeker,tuz,sirke sarımsak ve zeytinyağı ilave edip pişirin.Pişen sosu kızartmanın üstüne dökerek servis yapın.

BEZE


Malzemeler:
3 Yumurta akı
3 Çay bardağı şeker
1 Fiske tuz
Yapılışı:
Yumurta akı,şeker ve tuzu bir tencereye alıp kısık ateşte kar haline gelene dek karıştırıyoruz,şekeri iyice eridikten sonra ocaktan alıp mikserle yoğun bir kıvam alana kadar çırpılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığıyla şekil verdikten sonra 150 derece fırında 20 dk pişirilir.

23 Mayıs 2010 Pazar

TERBİYELİ KÖFTE


Malzemeler:
250 gr kıyma
1 Soğan rendesi
2 Kaşık pirinç(haşlanmış)
2 Kaşık un
Tuz,karabiber,maydanoz
Terbiyesi:
1 Yumurta sarısı
1 Limon suyu
Yapılışı:
Kıymanın içine soğan rendesi,haşlanmış pirinç,kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber konulup iyice yoğrulur.Un derin bir kaba alınıp ceviz büyüklüğünde yapılan köfteler una bulanır.3 bardak su kaynatılıp kaynayınca köfteler içine atılır.Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır,bir fincan köftenin suyundan ilave edilip karıştırılarak köfteye ilave edilir.istenirse üstne kırmızı biberli yağ yakılır.

BAKLALI ENGİNAR


Malzemeler:
2-3 Tane temizlenmiş enginar
1/2 kg iri bakla içi
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
Tuz,zeytinyağı
Limon suyu ve su
Dereotu
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı konularak soğan kavrulur.Domates rendesi,küp şeklinde kesilmiş enginar ve iç bakla ilave edilir.Su,limon suyu ve tuz ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan alınıp ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır..

21 Mayıs 2010 Cuma

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Malzemeler:
2 pkt yukaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ
2 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
4 Çorba kaşığı yoğurt
4 Çorba kaşığı un
1 pkt vanilya
1 pkt labne peyniri
Ganaj için:
1 Pkt krema
2 Pkt bitter çikolata
Yapılışı:
Bisküviler robbotta un haline gelene kadar çekilir, eritilen yağ üzerine dökülüp özleşene kadar karıştırılır.Bu karışım kelepçeli kalıbın içine tabanını kaplıyacak şekilde bastırılarak yayılır.Diğer tarafta kek malzemelerinin hepsi çırpılır, bisküili karışımın üzerine dökülür.170 derecede 25 dakika pişirilip soğutulur.
Ganaj için,krema ocakta kaynatılıp altı kapatıldıktan sonra içine bitter çikolatalar eklenip eritilir.Soğuduktan sonra soğuk cheesecake'nin üzerine dökülüp kahveyle servis yapılır.(1 gece dolapta dinlendirilirse daha da güzel oluyoo)
Gülcanın P.D.Ç.S etkinliğine gelsin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails