Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

30 Ocak 2013 Çarşamba

ORMAN KEBABI


Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
1 tane havuç
2 tane patates
200 gr bezelye
1 çorba kaşığı salça
zeytinyağ,tuz,karabiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ ve küp doğranmış soğan konulup kavrulur.Etler eklenip suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.Salça ilave edilip 1-2 dk çevirilir.Doğranmış havuç,patates,bezelye ve yemeğin üzerini 2 parmak aşacak kadar su eklenir.Ağır ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Ateşten almadan 5 dk önce tuz ve karabiber ilave edilir.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2013 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 tane orta boy soğan
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Yapılışı:Bir tencereye yıkanmış mercimek ve 2,5 su bardağı su koyarak mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Mercimeğin üzerine bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ekleyip 1-2 dk kadar kavurup ocaktan alın.Mercimek ve bulgur karışımını genişçe bir kaba alın.İçine kavrulmuş soğan,baharatlar,limon suyu ve ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin.Marul yaprakları ile servis edin.
Afiyet Olsun..

24 Ocak 2013 Perşembe

MİDYE BÖREK


Yiyen herkesin mutlaka tarifini aldığı çok pratik ve lezzetli bir börek.
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçine:
1 kase lor peyniri
1/2 demet maydanoz
Üzerine:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:Yufkayı tezgahın üzerine serip dörde bölün.Her üçgen parçayı yağ ve su karışımı ile ıslatın.Sivri ucundan içe doğru büzerek yuvarlak kısıma yaklaştırıp pile yapıp kenarlarını birleştirin.Uç kısmına iç malzemeden koyup yuvarlak kısma doğru sarın.Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımı sürüp 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

23 Ocak 2013 Çarşamba

HAYIRLI KANDİLLER

Mevlid kandili kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisidir.Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen,günahları bağışlayan,her şeyi bilen,gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.Mevlid kandilimiz mübarek olsun..



21 Ocak 2013 Pazartesi

LAHMACUN


Malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
200 gr kıyma
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz,tuz,karabiber
Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğurularak üstü örtülüp 10 dk mayalandırılır.Derin bir kap içine kıyma doğranmış domates,maydanoz,kıyılmış soğan,salça ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur.Hamur mayalandıktan sonra 10 tane beze hazırlayıp tepsiye dizip üzerine nemli bir bez örtülür.Unlanmış tezgahta bezeleri ince açılıp üzerine harcı yayılır.Ocağı orta ateşte açıp ağzı kapaklı teflon tencereyi ocağa koyun.Tencereyi yağlamadan lahmacunu yerleştirip ağzını kapatıp 2 dk kadar pişirin.(isterseniz fırındada pişirebilirsiniz)Diğer bezeleride hazırlayıp pişirin.Pişen lahmacunları kıymalı kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste sıralayıp diğerleri pişene kadar üstünü kapatın.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun..

19 Ocak 2013 Cumartesi

KADAYIFLI ŞEKERPARE


Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçine:
150 gr kadayıf
1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:Yoğurma kabına margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya,kab. tozu ve un konulup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun üzeri örterek yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde inceltin.İçine kadayıf ve ceviz karışımından koyup iki ucunu birleştirip kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin.Üzerleri kızarana kadar pişirip ilk sıcağı çıktıktan sonra yine ilk sıcağı çıkan şerbeti dökün.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

14 Ocak 2013 Pazartesi

TAHİNLİ KEK


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
un
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpalım.Sırasıyla yağ,süt ve tahini ekleyip 1-2 dk çırpalım.Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştıralım.Yağlanmış kek kalıbının her tarafına susam  serpip üzerine kek malzemesini dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails