Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

6 Haziran 2012 Çarşamba

ACIBADEM KEKİ

Cemile ablanın şerbetli tatlı lezzetinde bir yiyenin bir daha yediği nefis keki.Evdeki malzemelerle 10 dk'da yapılabilecek çokta pratik bir tarif.Eee bu kadar methettim mutlaka deneyin:))
Malzemeler:
1 hazır pasta altını tek katı
1 su bardağı meyva suyu (isteğe bağlı)
1 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı ceviz içi
Yapılışı:Pasta kekinin 1 katı tepsiye alınıp meyve suyu ile ıslatılır.Ayrı bir kapta yumurta şekerle çırpılır.Sıvıyağ,hindistan cevizi ve ceviz eklenip mikserle çırpılır.Bu karışım kekin üstüne yayılır.180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirilir.Soğuyunca servis edilir.
PDÇS-75 etkinliğine ev sahipliği yapan birdilimdüş'e gelsin...Kolaylıklar diliyorum..
Afiyet Olsun....

31 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİKOLATA GANAJLI PASTA


Malzemeler:
1 tane hazır kakaolu pastaban
1 pkt krem şanti
1 bardak süt
1 pkt bitter çikolata
1 pkt krema
1 tane muz,damla çikolata
Yapılışı:Pastabanın alt katını servis tabağına alıp sütle ıslatın.Üzerini krem şanti ile kaplayıp muz dilimleri ve damla çikolata serpin.Diğer pastabanı sütle ıslatıp üzerine kapatın.Pastanın üstü ve yanlarını krem şantiyle sıvayıp dolapta 1 saat kadar dinlendirin.Bir paket kremayı tavaya alıp ısınınca bitter çikolatayı ilave edip eriyince ocaktan alıp soğutun.Soğuyan ganajı pastanın üzeriane döküp istediğiniz malzemelerle süsleyip servis edin..
Afiyet Olsun....

3 Şubat 2012 Cuma

İYİ KANDİLLER:))))

Mevlit kandiliniz mübarek olsun.'Allah'a açılan ellerin,ağızlardan dökülen tüm duaların kabul olması dileğiyle...Allah hastalara,darda olanlara,acı çekenlere,sıkıntıda olanlara yardım etsin.'Hayırlı kandiller..

12 Ocak 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI HAŞHAŞLI KURABİYE

Bu tarifimi P.Ç.D.S etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım yeşilmutfaktantariflere gönderiyorum...
Malzemeler:
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 pkt kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzeri için:
Krema ve bitter çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekeri alınarak karıştırılır.En son un,kabartma tozu ve haşhaş eklenip ele yapışmayan sert bir hamur olana kadar yoğurulur.Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekiller verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen hamurların orta kısımlarına baş parmakla çukurlar açılır.160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Krema bir tavaya alınıp kaynama noktasına geldiğinde içine çikolata konarak eritilir.Soğuduktan sonra pişen kurabiyelerin çukur kısımlarına kaşık yardımıyla konulur.Çikolata donduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

11 Ocak 2012 Çarşamba

SULTAN LOKUMU

Hem göze hem damağa hitap eden çok hafif ve lezzetli bir tatlı..
Malzemeler;
150 gr margarin
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt vanilya
Hindistan cevizi
Yapılışı;Bir tencereye margarin konularak eritilir.Un ilave edilip un kokusu çıkana kadar kavurulur.Süt,şeker ve vanilya eklenip karıştırılarak koyu kıvamda bir muhallebi pişirilir.Soğuduktan sonra üzerin streç filmle kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün elimizi suyla ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine istenirse 1 tane fındık koyularak yuvarlanır.Yuvarlanan toplar hindistan cevizine bulanıp servis yapılır.
Afiyet Olsunn!!

8 Ocak 2012 Pazar

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA


Krem şantili poğaça olur mu hiç demeyin mutlaka deneyin lezzeti harika bir poğaça..
Malzemeler:
1 Pkt toz krem şanti
200 gr margarin
1 pkt kuru maya
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 pkt kabartma tozu
tuz
Alabildiği kadar un
İçine:
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:Bir kabın içine tereyağ,krem şanti,maya,yumurtalar,tuz ve ılık süt eklenip iyice karıştırılır.Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurun üzeri kapatılıp yarım saat kadar mayalandırılır.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine iç malzemeden konulup ikiye kapatılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip 180 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 Aralık 2011 Salı

BÜLBÜL YUVASI


Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
alabildiğince un
Üzerine: 1 pkt margarin
İçine: 200 gr ceviz içi
Açmak için: 1 pkt nişasta
1 su bardağı un
Şerbeti:4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:Bir kaba bütün malzemer konulup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yarım saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler nişastalı un karışımı serpilerek ince bir oklava ile yufkalar açılır.
Temiz bir bez üstünde 5 dk bekletilip ortadan kesilerek ceviz serpilir.Yufka oklavaya sarılarak iki ucundan ortaya doğru büzdürülür.Oklavadan çıkartılıp 5-6 cm aralıklarla kesilir.Her parçanın ucu birleştirilip tepsiye dizilir.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp yan yana dizilir.Margarin bir tavada kızdırılıp tatlını üstüne dökülür.Tatlıların üstleri kızarana kadar pişirilip soğuyunca ılık şerbet dökülür.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails