Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

27 Ekim 2010 Çarşamba

GÜRCÜ TATLISI


Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...

8 Ekim 2010 Cuma

NOHUT KÖFTESİ (FALAFEL)


Nohut köftesi Lübnan mutfağına ait bir aparatif,meze...
Malzemeler:
1 Su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
1 Tane soğan
1 Tane yumurta
1-2 Diş sarımsak
1/2 Demet maydanoz
1/2 Paket kab.tozu
Kimyon,tuz,karabiber
Aldığı kadar un
Yapılışı:Nohutlar bir gece önceden ıslatılıp haşlanır.Rondoya alınıp iyice ezilir.Sırasıyla yumurta,rendelenmiş soğan,sarımsak ve baharatlar konulur.
En son kabartma tozu ve un ilave edilip yoğrulur.Misket büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilip panelerekkızgın yağda kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir..
Afiyet Olsun...

30 Eylül 2010 Perşembe

RULO PASTA


Malzemeler:
5 tane yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolata rendesi
Yapılışı:Yumurtalar şekerle birlikte mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Un,vanilya,kabartma tozu eklenip mikserin en düşük ayarıyla çırpılır. Dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serilip hamur tepsiye boşaltılır.170 derecede çok kurutmadan pişirilir.Fırından alınıp kağıdı ile birlikte rulo yapılarak sarılır. Tencereye un,süt ve şeker konulup karıştırılarak pişirilir.Krema ateşten alınıp iyice soğutulur.Krem şanti süt ile çırpılıp yarısı kremanın içine katılarak karıştırılır.Rulo açılıp kağıdı çıkarılır.Üzerine kremadan sürülüp tekrar rulo yapılır.Rulonun üzeri kalan krem şantiyle kapatatılıp üzeri rende çikolatayla süslenir.
Afiyet Olsun...

26 Eylül 2010 Pazar

FIRIN MAKARNA


Malzemeler:
1/2 paket çubuk makarna
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Üzeri için:
1 Kase kaşar rendesi
Yapılışı:Tencereye su koyup kaynayınca makarnaları ilave ederek yumuşayana kadar haşlayalım.Ocaktan alıp suyunu süzelim.Diğer tarafta beşamel sos için bir tavaya yağı alıp eriyince unu ekleyelim.Un hafifçe sararana dek kavuralım.Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirelim.Bir fırın kabını margarinle yağlayıp makarnanın yarısını dökelim.Üzerini beşamel sosla kaplayıp peynirli içten koyalım.Makarnanın kalan yarısını beşamel sosla karıştırıp iç harcın üstüne dökelim.En üstüne rendelenmiş kaşar serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

17 Eylül 2010 Cuma

FİNCANDA KADAYIF


Herkese hayırlı cumalar diliyorum.Tatlıyı ramazanda yapmıştım yayınlamak ancak kısmet oldu.Tatlının hiçbir çeşidine hayır diyemeyenlerdenim ama buda çok lezzetli oluyor denemediyseniz tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr margarin
İçine:
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıf geniş bir kaba alınıp elle tel tel ayrılır.Üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökülüp iyice harmanlanır.Kahve fincanına bir parça kadayıf konularak ortası çukurlaştırılıp ceviz konulur.Üzerine bir parça daha kadayıf konulup elle iyice bastırıldıktan sonra tepsiye ters çevrilir.Kadayıflar bitene kadar bu işlem yapılır.Kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilip ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür.1-2 saat dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

15 Eylül 2010 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK


Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı karbonat
alabildiğince un,tuz
İçi İçin:
200 gr kıyma
1 tane soğan
2 tane domates
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine,yumurta,yoğurt,su,sıvıyağ,karbonat ve tuz konulup un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp 15 dk dinlendirilir.Başka bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan ve domates,tuz,karabiber karıştırılır.Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içine iç malzeme konulup yarım daire şeklinde kapatılır.Kızgın yağda kızartılarak peçete serilmiş tabağa alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

14 Eylül 2010 Salı

TULUMBA TATLISI


Malzemeler:
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
4 tane yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:Bir tencereye margarin ve suyu alın,kaynayınca tuz,şeker ve unu azar azar ilave ederek 5-6 dk pişirin.Ocaktan alıp soğutun.Yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin.Sıkma torbasına doldurup soğuk yağ konulmuş tavanın içine sıkın.Tavayı ocağa alıp sallayarak kızartın.Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.Şerbette hiç bekletmeden delikli kepçeyle başka bir tabağa alıp soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...

12 Eylül 2010 Pazar

TAVUK KÖFTESİ


Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
1 tane soğan
1 çay bardağı galeta unu
tuz,karabiber,kekik
kırmızıbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsü robotta kıyma haline gelene kadar çekilir.Üzerine rendelenmiş soğan,galeta unu ve baharatlar eklenip yoğrulur.Bu harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Köfteler kızdırılmış sıvıyağda kızartılıp patates ve biber kızartması ile birlikte servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails