Pages

13 Mayıs 2015 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KADAYIF




                                     
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle 5-6 dk çırpılır.Kase ve kuplara kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat  dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

3 yorum:

Dolap Perisi dedi ki...

Çok severek yaptığım tariflerden biri.Hem hafif hem çok leziz oluyor.Ellerinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Fulya Süzen dedi ki...

Merhabalar,
Bunu annem de çok yapar ben de severim:))) Ellerinize sağlık...
Ben de beklerim sizi sayfama, ziyarete gelirseniz sevinirim:)))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails