Pages

25 Haziran 2014 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

Osmanlı Mutfağını en güzel yemeği...
Malzemeler:
1 tane soğan
250 gram kuşbaşı et
1 tane domates
1-2 diş sarımsak
1-2 tane sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz,kara biber
Beğendi için:
3 tane patlıcan(közlenmiş)
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 kaşık sıvı yağ
1 çorba kasesi kaşar rendesi
tuz
Yapılışı:Tencereye yağı alıp etleri ekleyelim,suyunu bırakıp çekene dek kavuralım.Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.Doğranmış domatesleri ve sivri biberleri ekleyelim.Etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su,tuz ve kara biber ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim.Beğendi için bir tavaya yağı koyup unu ekleyelim.Un hafif sararana dek karıştırarak kavuralım.Sütü ve tuzu ilave edelim.Süt kaynayınca doğranmış patlıcanları ve kaşar rendesi ekleyelim.Bir taşım kaynadıktan sonra sıcak beğendiyi servis tabağına alıp ortasını açalım.Beğendinin ortasına eti sosu ile birlikte alarak servis edelim.
Afiyet Olsun...

20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen yaptığın her işte başarılısın.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.



Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/graniniTurkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Haziran 2014 Perşembe

KOLAY CHEESECAKE


Orjinal cheesecake'den çok hafif marsmallow lezzetinde yapımı çok basit bir tatlı..
Malzemeler:
1,5 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı erimiş margarin
1-2 yemek kaşığı ceviz içi
Kreması için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket limonlu jöle
1/2 su bardağı kaynar su
1/2 su bardağı soğuk su
Üzeri için:
İstenilen sos veya meyve püresi
Yapılışı:Bisküvi,ermiş margarin ve ceviz robotta karıştırılır.24 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayılır.Sütle krem şanti hazırlanıp içine labne peyniri eklenerek çırpılır.Kaynar suyun içinde jöle eritilip soğuk su eklenir.Jöle şantili karışıma eklenir, hepsi birlikte çırpılır.Bisküvili karışımın üzerine dökülerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.Üzerine istenilen sos dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails