Pages

2 Nisan 2014 Çarşamba

KARAMELLİ MUHALLEBİ (NAPOLYON TATLISI)

Karamelli lezzetleri seviyorsanız mutlaka deneyin çok lezzetli bir muhallebi...
Malzemeler:
1 litre süt
6 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1/2 paket krema
Karamel sos için:
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket krema
Yapılışı:Tencereye şeker,nişasta,yumurta ve süt alınıp karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilya ilave edilip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.Muhallebinin içine krema eklenip 2-3 dakika çırpılır.Kuplara veya kaselere pay edip soğutulur.Karamel için tavaya şekeri alıp karıştırarak karamel rengi olana kadar pişirilir.Eriyince  krema eklenip kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatılıp muhallebilerin üzerine paylaştırılır.Buzdolabında 1-2 saat soğutulduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...nefıs olmuş..bu tarıfde denenecekler lıstesıne kaydettim...sunumuda bır o kadar güzel olmuş...canım senden daha once aldığım uzumlu pastane kurabıyesını deneyip sıtemde yayınladım...senden aldıgımıda belırttım ..teşekkür ederım tarıfın ıcın severek yapıyorum...sevgılerımle

Julia Fertelli dedi ki...

Karamel sos da ayri bir tat katiyor. Nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik...
Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails