Pages

16 Mart 2014 Pazar

PASTANE AÇMASI


Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
150 gram margarin
Üzeri için:
2 tane yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:Yoğurma kabının içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.Şeker,maya ve ılık su eklenip karıştırılır.Sıvı yağ ve tuz konularak iyice yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek 20 dakika ılık bir yerde mayalandırılır.Mayalanan hamur 24 parçaya bölünüp bezeler açılır üstlerine eşit miktarda margarin yerleştirilir.Hamur parmak uçlarıyla oval şekilde yassıltılarak kenarlarında çekerek açılır.Rulo şeklinde sarılarak burgu şekline getirip iki ucu birleştirilir.Fırın tepsisine yerleştirilerek ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırılır.Üzerilerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

pofuduk pofuduk nefis olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails