Pages

28 Ocak 2014 Salı

MANTI


Hamuru için:
1 Yumurta
1-2 Çay bardağı su
3 Su bardağı un
Tuz
İçine:
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için:
500 gr yoğurt
3-4 Diş sarımsak
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir kabın içine un,yumurta su ve tuz konularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Bir kabın içine rendelenmiş soğan,kıyma,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde açılır.Açılan yufkalar kare şeklinde kesilir.Karelerin ortasına kıymalı içten konulup dört köşesi üstte birleştirilir..Bir tencereye su,bir kaşık sıvı yağ ve tuz ekleyip kaynatılır.Mantı hamurları yumuşayana dek haşlanıp delikli kepçeyle servis tabağına alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok severim.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails