Pages

26 Kasım 2013 Salı

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;
http://www.hurriyet.com.tr/saglik-yasam/25081700.asp#95BF8611-4595-49BA-B435-9DF3AC57AB51

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Kasım 2013 Çarşamba

KAZANDİBİ


Ocakta yakmadan yapılan çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı...
Malzemeler:
1 paket Dr Oetker kazandibi
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:Sütü tencereye boşaltıp üzerine poşetin tamamını ilave edin.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı margarini ilave edip 3-4 dk pişirin.Ocaktan aldıktan sonra 20x20 boyutunda yağlanmış bir kalıba dökün.Beklemeden içinden çıkan sos karışımını tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

18 Kasım 2013 Pazartesi

TOP BÖREK



Malzemeler:
3 tane yufka
1 paket krema
2 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
İçi için:
1 tane soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz,karabiber
Yapılışı:İlk önce içini hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurup baharatlarını atıp ocaktan alıyoruz.Diğer yanda 3 tane yufkayı tezgahta üst üste koyuyoruz.(aralarına bir şey sürülmüyor)En üste 1 paket kremayı döküp fırça yardımıyla her yerine sürüp 5 dakika bekliyoruz.Yufkayı önce dörde bölüp her bir parçayı tekrar 5 parçaya bölüyoruz.Kıymalı içi yufkanın geniş tarafına koyarak muska böreği gibi sarıp elimizle sıkıp yuvarlayalıyoruz.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırarak 180 derecede pişirin.
Afiyet Olsun..

16 Kasım 2013 Cumartesi

AŞURE

Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kuru fasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

14 Kasım 2013 Perşembe

YALOVA SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Yapılışı:Bir kabın içine un konularak ortası havuz şeklinde açılır.Toz şeker,maya,su ve süt konularak mayanın kabarması için üzeri kapatılarak 5 dk bekletilir.Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurun üzeri bir bezle örtülerek ılık bir ortamda 1 saat mayalandırılır.Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp her parça upuzun bir silindir yapılır.Ortadan ikiye katlanıp elimizle bükülerek örgü şekli verilip iki ucu birbirine yapıştırılır.Diğer simitlerde aynı şekilde hazırlanıp pekmezli suya batırılıp sonra susama bulanır.180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

10 Kasım 2013 Pazar

10 KASIM


Atatürk sadece 10 Kasım’larda anılmayacak. Onun bıraktığı eser, bu vatan bölünmeyecek, Cumhuriyet 
yıkılmayacak. Onun peşinden ülküleri ve devrimleri doğrultusunda gidilecek… Hiç kimsenin gücü O’nu unutturmaya ve bu Cumhuriyet’i yıkmaya yetmeyecektir.
Unutmadık unutturmayacağız.Ne Mutlu Türküm Diyene..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails