Pages

24 Temmuz 2013 Çarşamba

GÜL KADAYIF TATLISI

Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
1/2 paket baklavalık yufka
150 gr margarin
150 gr ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıfları didikleyerek bir kabın içine alalım.Erimiş margarinin yarısını ekleyip iyice karıştıralım.İki tane yufkayı serip üzerine kadayıfı yayalım.Üzerine ceviz serpip yufkayı sıkıca rulo yapalım.Ruloyu 2 cm eninde dilimler halinde keselim.Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizelim.Kalan margarinide üzerlerine gezdirip 200 derecede pembeleşene kadar pişirelim.Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ilk sıcağı çıkmış tatlının üzerine döküp şerbetini çektikten sonra servis edelim.
Afiyet Olsun...

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.


Bazen aklınıza bir soru takılıverir, bilen kimse bulamazsınız.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!

Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com

Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi

Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi

Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi

Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi

Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr

İnanın bu adresler çok işinize yarayacak.
Bize yazın, sorun, isteyin, katkı yapın. Daha iyisi için size her zaman açığız!
İletişimi hep sürdürelim...

Bir bumads advertorial içeriğidir.

13 Temmuz 2013 Cumartesi

KADAYIF DOLMASI

Malzemeler:
1/2 kg taze tel kadayıf
250 gr ceviz içi
3 tane yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limon
Yapılışı:Şerbet malzemelerini karıştırıp koyu kıvamda hazırlayıp soğutun.Kadayıftan uzunlamasına parçalar koparıp uç kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz koyup uzunlamasına sıkıca sarın.İyice çırpılan yumurtaya batırın.(yumurtaya batırılmış kadayıfı elinizle sıkmayın içi sırf yumurta olur)Kızgın ve bol yağda kızartıp soğuk şerbete atıp 1-2 dk bekletip çıkartın.Sıcak sıcak servis edin..
Afiyrt Olsun..

12 Temmuz 2013 Cuma

BAL PARMAK TATLISI


Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde  çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails