Pages

16 Kasım 2013 Cumartesi

AŞURE

Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kuru fasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok güzel.sevgiler.

umut dedi ki...

onlarca aşure tarifine baktım sizin kadar pratik anlatana rastlamadım.Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş..Haftasonu deneyeceğim.

melih dedi ki...

Tarif için teşekkürler.Ellerinize sağlık

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, aşureleriniz ne kadar lezzetli ve iştah açıcı görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails