Pages

6 Ekim 2013 Pazar

REÇELLİ KURABİYE

Malzemeler:
125 gr margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta(sarısı içine akı hamurun dışına)
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un,fındık kırığı
vişne reçeli
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta sarısı konulup karıştırılır.Nişasta,un kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan bir hamur olana dek un ilavesiyle yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilerek ortası parmakla oyulur.Önce yumurta akına sonra fındığa batırılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 180 derecede pişirilir.(fırına koyduktan 10 dk sonra kurabiyelerin çukur kısımlarına tekrar bastırınız)Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına vişne konulur.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails