Pages

29 Ekim 2013 Salı

BOŞNAK YEMEĞİ(DİLA)

Kremalı patates lezzetinde çok lezzetli ve değişik bir yemek..
Malzemeler:
4 tane patates
2 tane yumurta
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kasesi rende kaşar
tuz,karabiber
Yapılışı:Patatesler ince halkalar şeklinde doğranıp tuz,karabiber ve 1 kaşık sıvı yağ ile harmanlanır.Kare borcama üst üste gelecek şekilde dizilip 200 derece fırında 15-20 dk pişirilir.Yumurta ve süt çırpılıp patateslerin üzerine gezdirilir tereyağ parçaları konulup sos çekene kadar fırında pişirilir.En son kaşar rendesi serpilir kaşar eriyip yemeğin üzeri kızarınca fırından alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun..

1 yorum:

her_seven dedi ki...

çok canım çekti fotograf harika ama yemekten çok börek gibi duruyor: )

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails