Pages

24 Temmuz 2013 Çarşamba

GÜL KADAYIF TATLISI

Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
1/2 paket baklavalık yufka
150 gr margarin
150 gr ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıfları didikleyerek bir kabın içine alalım.Erimiş margarinin yarısını ekleyip iyice karıştıralım.İki tane yufkayı serip üzerine kadayıfı yayalım.Üzerine ceviz serpip yufkayı sıkıca rulo yapalım.Ruloyu 2 cm eninde dilimler halinde keselim.Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizelim.Kalan margarinide üzerlerine gezdirip 200 derecede pembeleşene kadar pişirelim.Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ilk sıcağı çıkmış tatlının üzerine döküp şerbetini çektikten sonra servis edelim.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor ellerlne sağlık canım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails