Pages

12 Temmuz 2013 Cuma

BAL PARMAK TATLISI


Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde  çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

mehtap dedi ki...

ellerine sağlık, nefis bir tatlı..

her_seven dedi ki...

Eminim harika tadı vardır, ellerine sağlık Canan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails