Pages

18 Nisan 2013 Perşembe

GNOCCHİ (PATATES MANTISI)

Farklı lezzetler denemek isteyenler için lezzetli bir italyan yemeği....
Malzemeler:
4 tane haşlanmış patates
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
karabiber
Sosu için:
2-3 tane domates
2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,karabiber
Yapılışı:Haşlanan patatesler bir kabın içine rendelenir.Yumurta kırılıp,tuz,karabiber ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.Hamur dörde bölünüp uzun şeritler haline getirilir.Unlanmış zeminde 1-2 cm boyutunda kesilip çatalın tersi ile bastırılır.Derin bir tencerede su kaynatılıp tuz ilave edilir.Hazırlanan hamurlar 4-5 dk haşlanıp delikli kepçe ile servis tabağına alınır.Sos için tavaya zeytinyağı ve sarımsak alınıp kavrulur.Üzerine rende domates,tuz ve karabiber eklenip pişirilir.Servis tabağına alınan gnocchinin üzerine sos dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.sevgiler.

mehtap dedi ki...

bu bizim mutfakta da var sanırım,eline sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails