Pages

30 Ekim 2012 Salı

EV BAKLAVASI


Malzemeler:
3 tane yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 pkt krema
1 fiske tuz
un
ceviz içi
Açmak için:
nişasta
Üzerine:
1 pkt margarin veya tereyağ
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bütün malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Bir kenara alınıp yarım saat dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde 40 tane beze yapılır.Her beze nişastayla yemek tabağı büyüklüğünde açılır 10 tane yapılıp üst üste konulur.Bu 10 yufka merdaneyle çok ince açılır.Yağlanmış tepsiye konulup ceviz serpilir.Bu işlem dört kez tekrarlanır.Baklava istenilen şekilde kesilip üstüne eritilmiş yağ dökülür.180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Soğuk tatlıya sıcak şerbet dökülür.Bir gece bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

22 Ekim 2012 Pazartesi

ISPANAK BORANİ

Malzemeler:
1/2 kg ıspanak
3-4 kaşık beşamel sos
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
tereyağ,pul biber
Yapılışı:Ispanaklar yıkanıp doğrandıktan sonra az yağ ve tuz ilave edilip kendi suyuyla pişirilir.Ilındıktan sonra içine beşamel sos,sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır.Tereyağ ve biber yakılıp üzerine gezdirilip servis edilir.

18 Ekim 2012 Perşembe

ŞEKER HAMURLU PASTA


                                      Bu da arkadaşıma doğum günüde yaptığım şeker hamurlu pasta...

16 Ekim 2012 Salı

Bernardo'dan Fark Yaratan Yenilikler!

Şık tasarımları ve kaliteli ürünleriyle tanıdığımız Bernardo, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için yepyeni ürün ve hizmet standartları sunuyor. Satış öncesinde ve sonrasında içimizi rahatlatan bu yeni standartları Bernardo şöyle sıralıyor:

Kırık parça garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımınızın kırılan parçaları için üzülmeyin. Çünkü Bernardo; 12 kişilik yemek takımlarına 5 yıl, 6 kişilik yemek ve kahvaltı takımlarına 2 yıl boyunca parça tedariği garantisi veriyor. Yemek takımınızın kırılan parçaları en kısa sürede Bernardo tarafından temin ediliyor. Üstelik yemek takımınızı ek parçalarla zenginleştirmek isterseniz, daha sık kullandığınız parçaları da Bernardo’dan satın alabilirsiniz.

%100 sağlıklı ham madde!

Yemek takımı satın alırken çoğumuz yalnızca desenlere ve renklere odaklanıyoruz; fakat ne yazık ki günümüzde pek çok üretici maliyetleri düşürmek ve daha fazla kar etmek için insan sağlığına zararlı ham madde kullanımına başvuruyor. Normal şartlarda 1200 derecelik fırınlarda sabitlenmesi gereken sır ve desenler, ağır metallerin kullanımıyla 800 derece sabitlenebiliyor. Böylece enerjiden ve maliyetten tasarruf ediliyor.

Bernardo ise üretim süreçlerinde sağlığa zararlı hiçbir ham madde kullanmıyor. %100 sağlıklı ham maddelerle üretilen yemek takımlarıyla Bernardo, ailenizin sağlığını önemsiyor.

Değişim garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımını, ambalajını açmadığınız sürece 5 yıl içerisinde değiştirebilirsiniz. Böylece değişen trendler ve zevklerinize uygun bir yemek takımıyla stil sahibi sofralar yaratabilirsiniz.

Sigortalı kargo servisi!

Mağazalardan ya da bernardo.com.tr’den satın aldığınız yemek takımları kargo ile size ulaştığında kırık ya da hasarlı çıkarsa, Bernardo ürününüzü hemen yenisi ile değiştiriyor. Sorunsuz bir alışveriş deneyimi Bernardo’da sizi bekliyor.

Bernardo'yu Facebook'ta takip edin, yeniliklerden ilk siz haberdar olun : https://www.facebook.com/bernardosofratasarimuzmani




Bir bumads advertorial içeriğidir.

15 Ekim 2012 Pazartesi

PASTANE USULÜ AY ÇÖREĞİ



Hamuru için:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı şeker
1 Tane yumurta
1 Pkt kuru maya
1 Çay kaşığı mahlep
3,5 Su bardağı un
Üzerine:Yumurta sarısı
İçi İçin:
2 Su bardağı kakaolu kek
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz
1 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Bardak kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bir kabın içine un ve toz maya konulup karıştırılır.Sırasıyla süt,margarin,yumurta,şeker ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.İçi için kek robotta çekilip süt,ceviz,şeker,kakao,tarçın ve üzün ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru 12 bezeye bölüp her beze merdaneyle oval şekilde açılır.2 kaşık kadar iç malzemeden koyulup rulo yapılarak ay şekline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...

14 Ekim 2012 Pazar

KIYMALI PİDE


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
alabildiğince un
İçi için:
250 gr kıyma
2 tane orta boy soğan
2 tane domates
2-3 tane sivri biber
1 yemek kaş. salça
2 yemek kaş.zeytinyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Bir kabın içine bütün malzemeler konulup ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek ılık bir ortamda iki misli kabarana dek mayalandırılır.Bu arada iç harç hazırlanır.Bir kabın içine soğan rendelenir,kıyma,doğranmış sivri biber ve domates,salça,zeytinyağ,tuz,karabiber ve kimyon konularak karıştırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklünde bezeler koparılır.Merdane ile oval şekilde açılıp iç malzemeden konulup kenarları kapatılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..

9 Ekim 2012 Salı

ŞAMBALİ


Malzemeler:
4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Çukur bir kapta bütün malzemeler çırpılır.Yağlanmış büyük boy bir tepsiye dökülüp 200 derecede pişirilir.Şerbet ocakta 7-8 dk kaynatılıp ılıklaştırılır.Fırından çıkan tatlı soğutulup ılk şerbet üzerine dökülür.1 gece dinlendirilip ertesi gün dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..

5 Ekim 2012 Cuma

PASTANE TUZLUSU

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Alabildiğince un
Yapılışı:Bir kabın içine sıvıyağ,su,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta akı,haşhaş tohumu ve alabildiğince un eklenip yoğurulur.Hamur iyice yoğrulup 10 dk kadar dinlendirilir.Hamurdan ufak bezeler alıp elimizle istenilen şekil verilir veya kurabiye kalıbıyla kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı susam veya çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.(saklama kabında 1 hafta tazeliğini korur)
Afiyet Olsun.

1 Ekim 2012 Pazartesi

KIYMALI LAZANYA

Malzemeler:
1/2 paket lazanya
1 adet soğan
300 gr kıyma
3-4 adet domates
2 adet havuç
1-2 diş sarımsak,tuz
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Yapılışı:Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilip birkaç dakika kavurulur.Kıyma eklenip orta ateşte kavrulmaya devam edilir.Küp şeklinde doğranmış domates,sarımsak ve tuz ve su ilave edilip pişirilir.Beşamel sos için tereyağ bir tencerede eritilip un eklenir hafif sarartıldıktan sonra süt eklenip karıştırılarak kaynar duruma gelene kadar pişirilir.Fırın tepsisi yağlanıp en alta beşamel sos dökülür.Bir kat lazanya üzerine kıymalı sostan ve beşamel dökülür.Lazanya bitene kadar bu şekilde kat kat devam edilir.En üstüne beşamel sos dökülüp üzerine kaşar peyniri serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails