Pages

12 Ocak 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI HAŞHAŞLI KURABİYE

Bu tarifimi P.Ç.D.S etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım yeşilmutfaktantariflere gönderiyorum...
Malzemeler:
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 pkt kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzeri için:
Krema ve bitter çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekeri alınarak karıştırılır.En son un,kabartma tozu ve haşhaş eklenip ele yapışmayan sert bir hamur olana kadar yoğurulur.Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekiller verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen hamurların orta kısımlarına baş parmakla çukurlar açılır.160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Krema bir tavaya alınıp kaynama noktasına geldiğinde içine çikolata konarak eritilir.Soğuduktan sonra pişen kurabiyelerin çukur kısımlarına kaşık yardımıyla konulur.Çikolata donduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

11 Ocak 2012 Çarşamba

SULTAN LOKUMU

Hem göze hem damağa hitap eden çok hafif ve lezzetli bir tatlı..
Malzemeler;
150 gr margarin
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt vanilya
Hindistan cevizi
Yapılışı;Bir tencereye margarin konularak eritilir.Un ilave edilip un kokusu çıkana kadar kavurulur.Süt,şeker ve vanilya eklenip karıştırılarak koyu kıvamda bir muhallebi pişirilir.Soğuduktan sonra üzerin streç filmle kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün elimizi suyla ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine istenirse 1 tane fındık koyularak yuvarlanır.Yuvarlanan toplar hindistan cevizine bulanıp servis yapılır.
Afiyet Olsunn!!

8 Ocak 2012 Pazar

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA


Krem şantili poğaça olur mu hiç demeyin mutlaka deneyin lezzeti harika bir poğaça..
Malzemeler:
1 Pkt toz krem şanti
200 gr margarin
1 pkt kuru maya
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 pkt kabartma tozu
tuz
Alabildiği kadar un
İçine:
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:Bir kabın içine tereyağ,krem şanti,maya,yumurtalar,tuz ve ılık süt eklenip iyice karıştırılır.Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurun üzeri kapatılıp yarım saat kadar mayalandırılır.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine iç malzemeden konulup ikiye kapatılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip 180 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails