Pages

13 Aralık 2012 Perşembe

UN HELVASI


Mazemeler:
150 gr. margarin veye tereyağı
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Yapılışı:Tencereye yağı alıp eritin.Unu ekleyerek ağır ateşte sürekli karıştırarak rengi esmerleşene kadar kavurun.Sonra kaynar suyu ekleyip helva suyu çekene kadar karıştırın.Şekerini ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp 15-20 dk demlendirin.Kaşıkla şekil vererek servis edin.

5 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Naptın Canan ya:) ne zamandır canım istiyodu yapmak şart oldu.Eline sağlık
sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

akşam akşam canım çekti.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Narince dedi ki...

Ellerinize sağlık.

sonu garanti tarifler dedi ki...

çok severim.kendi yaptığımı değilde bir arkadaşım harika yapıyor yemeye doyamıyorum.sevgiler:))

vişnap dedi ki...

Öyle çok severim ki illa da olacaksa un helvası olsun derim.Ellerine sağlık canımmm.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails