Pages

30 Ekim 2012 Salı

EV BAKLAVASI


Malzemeler:
3 tane yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 pkt krema
1 fiske tuz
un
ceviz içi
Açmak için:
nişasta
Üzerine:
1 pkt margarin veya tereyağ
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bütün malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Bir kenara alınıp yarım saat dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde 40 tane beze yapılır.Her beze nişastayla yemek tabağı büyüklüğünde açılır 10 tane yapılıp üst üste konulur.Bu 10 yufka merdaneyle çok ince açılır.Yağlanmış tepsiye konulup ceviz serpilir.Bu işlem dört kez tekrarlanır.Baklava istenilen şekilde kesilip üstüne eritilmiş yağ dökülür.180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Soğuk tatlıya sıcak şerbet dökülür.Bir gece bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

mutfagabuyrun dedi ki...

nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails