Pages

26 Eylül 2012 Çarşamba

ETLİ BAMYA




Malzemeler:
1/2 kg bamya
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
1/4 limon suyu
zeytinyağ,sirke
tuz,karabiber
Yapılışı:Bamyaların  tepelerini külah keser gibi kesip sirkeli veye limonlu suda yıkayın.Tencereye sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak etler suyunu çekene kadar kavurun.Küp küp doğramış domates ilave edilip 2-3 dk pişirin.Bamya,tuz ve limon suyu ilave edip pişirin.(ben düdüklü tencerede 15 dk pişirin)
Afiyet Olsun..

7 yorum:

mehtap dedi ki...

canan ,ben bamyayı çok severimmm, harika olmuşşşş

mutfagabuyrun dedi ki...

bende çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Emine Kaya dedi ki...

Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor bamyanın tüm yemeklerini çok severim...

ilhan dedi ki...

Çok severim hele kuzu etlisini. Hele de kuru bamyayı. Aklıma nereden getirdiniz bu saatte. Ellerinize sağlık.

Nursevin'ce Lezzetler dedi ki...

BEN GELDİMMMM.bizdede sevilir bAMYA. ELELRİNİZE SAĞLIK.

yildiz dedi ki...

Güzel ziyaretiniz icin tsk.ediyorum arkadasim,sizin de yaptiklariniz cok güzel ellerinize saglik.Daha sIk görüsmek üzere

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...


Bamya harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.
Çok sevdiğim bir yemek.
Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails